Frissen főtt kutyaeledelek boxerednek

A boxerek külseje első ránézésre kissé zordnak tűnhet, azonban nagy adag huncutság lakozik bennük, igazi családi kutyák. Gazdiként szükséged lesz egy jó adag humorérzékre, ha együtt akarsz élni ezzel a fajtával. Kiváló házőrzők, szeretetteljesek, nem agresszívek az emberekkel, azonban ha a helyzet megkívánja, helyreteszik a betolakodókat. Atletikusak, számos kutyasportban, többek között agilityben és a terelésben is jeleskednek. Profik mentésben és remek társak sportoláshoz. Cikkünkből most mindent megtudhatsz a boxer tartásáról, gondozásáról és etetéséről, így eldöntheted, hogy mennyire ideális számodra ez a kutyafajta.

Méret

Közepes | marmagassága: 53–63 cm, súlya: 24-32 kg

Mozgásigény

Nagy

Élettartam

10-12 év

Vérmérséklet

barátságos, bátor, intelligens, energikus, hűséges, vidám

Etetés

Napi 2x

Ajánlott PetChef menü

Mennyei kenguru, Háztáji bárány

Színek

A boxer kutya külseje

A boxer egy középtermetű, rövidszőrű robosztus kutya, izmos testfelépítéssel és erős csontokkal.
Sok boxernek dokkolt farka és vágott füle van. Ha azonban a fülek nincsenek levágva, akkor lógnak. Mára egyre több kutyatulajdonos dönt úgy, hogy természetes formájukban hagyja meg az ebek fülét és farkát. Fontos tudnivaló továbbá, hogy a jelenleg hatályos törvény szerint ma már tilos visszavágni a fület, a farok csonkolása is csak 7 napos korig engedélyezett.

A boxer arca összetéveszthetetlen és kissé zordnak tűnhet első látásra. Ráncos és aggódó tekintetű, ezt a kifejezést szögletes állkapcsa, nemes, tekintélyt parancsoló feje és bátor járása azonban ellensúlyozza.
Boxerekkel a világos sárgától a sötétebb barnás-vörös árnyalatokig mindenféle színben találkozhatsz, sőt vannak fehér boxerek is.

Mit érdemes tudni a fehér boxerekről?

A fehér boxer körül óriási viták vannak, főként azért, mert a tenyésztők generációkon keresztül megölték a fehér kölyköket ahelyett, hogy megpróbáltak volna otthont találni nekik háziállatként. Ezt ma már széles körben elfogadhatatlannak tartják, és egyre több fehér boxer vásárolható meg vagy fogadható örökbe. Ezek a kutyusok nem albínók, és színük nem genetikai mutáció eredménye, mint bizonyos fajták esetében.
A született boxer kölykök körülbelül egynegyede fehér, tehát nem is számít annyira ritkának, noha néhány haszonleső tenyésztő különlegességként hajlamos tetemes árat elkérni értük.

Feher Boxer

kutyanyakorv kutyaporaz szett

Kutyanyakörv és kutyapóráz szett

  PetChef x Collarful kapszula kollekció: egyedi stílus & cuki megjelenés. Rendeld együtt a PetChef kutyanyakörv és kutyapóráz szettünket, amit a PetChef cuki mintái díszítenek! Ezek a gyönyörű, kézzel készült darabok igazi remekművek, a minőségre pedig a Collarful márka a garancia. Ahogy kutyusod etetésében, úgy a megjelenésében se köss kompromisszumokat: kedvenced a legjobbat érdemli!
  megnézem

Mi a különbség a német boxer, az amerikai boxer és az angol boxer között?

Igazából nagyon kevés. Mindhárom egy fajtának számít, boxernek. A különbség alapvetően csontok méretében van közöttük.
A német boxereknél az orr általában kisebb, de csak nagyon kis mértékben. A comb szélessége kissé szélesebb, mint a többi típusnál.
Az angol boxerek tökéletesen megfelelnek a birt standardnek, lábaik kicsik, ezek a kutyusok általában nagyon elegánsak.
Az amerikai boxerek bőrén – a fej kivételével – nincsenek ráncok. A legtöbbnek – de nem mindegyiknek – viszonylag kevés a szőre.

A boxer vérmérséklete és jelleme

A boxerek temperamentumosak, boldogok, energikusak, kedvesek és huncutok. A családdal és a barátokkal bohóckodnak, a gyerekekkel türelmesek és játékosak, de az idegenekkel szemben megfontolt és óvatos arcukat mutatják. Páratlan bátorsággal reagálnak mindenre, ami a szeretteiket fenyegeti. Ezekért a tulajdonságaikért rajonganak értük az emberek. A boxerek lassan érnek, néhány évig úgy viselkedhetnek, mint a féktelen kölykök.

Lehet, hogy egy boxer jellegzetes tekintete miatt aggódónak tűnik, de a blöki biztosan nem szorong amiatt, hogy szeretik-e. A fajta ugyanis egyike a legnépszerűbb kutyáknak. És ez nem meglepő, hiszen vidám, hűséges társ, aki igazán kötődik kétlábú családjához. Egy jól nevelt, jól szocializált boxer barátságos a gyerekekkel és az ismerősökkel, gyanakvó és éber.

Mindig készen áll egy kiadós sétára, játékra vagy csak egy kis közös időtöltésre a kanapén. Játékos természete és határtalan energiája miatt néha a kutyafajták „Pán Péterének” is nevezik.

A boxer nevelése

A boxer hihetetlenül okos, de a kiképzést nem mindig veszi komolyan. Ez a fajta nagyszerű választás olyan gazdik számára, akik következetesen, határozottan és igazságosan nevelik, és akik képesek humorérzékkel kezelni a kutya olykor igen makacs természetét. Független, nem szereti, ha parancsolgatnak neki.

A boxerek trükkös kis fickók, akik azonnal észreveszik a kiskapukat a szabályokban, és ki is játsszák őket. Egy unatkozó boxer a legvadabb képzeletet felülmúló kárt tud okozni. Fontos, hogy ne adj neki lehetőséget arra, hogy megmutassa romboló természetét.
Szervezettség, fegyelem, sok mozgás és szellemi ösztönzés mellett a boxer álmaid kutyája lesz.

Íme néhány tipp a boxer neveléséhez:

 • A legtöbb fajtához hasonlóan fontos, hogy a boxer kölyköt már korán szocializáld. Ügyelj rá, hogy minél többet legyen más kutyusok és emberek társaságában, hogy igazán felszabadult, társasági eb váljon belőle nagykorára és elkerüld az agresszivitást. Nyolc hetes boxer kiskutyádat sokkal könnyebb és szórakoztatóbb lesz tanítani, mint nagyobb, makacsabb nyolc hónapos önmagát.
 • Menjetek kutyasuliba, mellette pedig napi min. 60-90 percet foglalkozz vele intenzíven.
 • Imád mozogni, találj neki mindig feladatot, kösd le a figyelmét.
 • Tanítási technikaként a pozitív motiváció a legjobb módszer, a durva büntetést és a negatív megerősítést kerüld. Engedetlenség esetén ha nem jutalmazod, meg fogja tanulni, hogy rossz fát tett a tűzre.

PetChef tipp: Boxered betanításához, kiképzéséhez természetesen szükséged lesz ízletes, de egészséges jutalomfalatokra. Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, és ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot, de lehetőleg glutént sem, ami kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy -allergiát.

A PetChef kínálatában elérhetőek az ínycsiklandozóan finom és omlós tőkehal rágókák, amelyek fagyasztva szárított eljárással készülnek friss tőkehalból. Tökéletes választás kutyusod jutalmazására!

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

A boxer betegségei, életmódbeli tanácsok

Minden gazdi vágya, hogy kedvence hosszú és kiegyensúlyozott életet éljen. Ehhez a következőkre kell figyelned:

 • Kizárólag minőségi kutyaeledel kerüljön a tányérjára.
 • Fontos a lelki egészsége is, ezért szánj rá elegendő figyelmet, biztosítd a kellő fizikai és szellemi aktivitást.
 • Tartsd rendben a szőrét és figyelj oda szemei, fogai, fülei és mancsai ápolására.
 • Ha bármi szokatlan tünetet, problémát tapasztalsz, azonnal fordulj állatorvoshoz és 1-1,5 évente vidd el egy teljes körű egészségügyi kivizsgálásra.

Nulladik lépés: kizárólag hiteles tenyésztőtől vásárolj kiskutyát!

Az első lépés a megfelelő tenyésztő kiválasztása. Sajnos a boxer népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítják a jó pénzkereseti lehetőség miatt. A szaporítókat pedig sajnos nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Éppen ezért válassz nagyon körültekintően tenyésztőt!

Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

 • Minden esetben törzskönyvet ad, amihez tenyész alkalmassági vizsgát kell tenni
 • Oltási könyvvel, féregtelenítve kínálja a kölyköket
 • Tagja valamilyen egyesületnek
 • Mindent tud a fajtáról és szívesen válaszol a kérdésekre
 • Az ellések között hagy időt az anyakutyának a regenerálódásra

A boxer betegségei

Sajnos a boxerek számos egészségügyi problémára hajlamosak lehetnek, bár tenyésztésük során nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél hatékonyabban csökkentsék a genetikai betegségek előfordulását.
A boxereket több betegség fokozott kockázata fenyegeti, beleértve az allergiát, a bőrproblémákat vagy a daganatos megbetegedéseket.

A fehér boxereknél nagyobb arányban fordul elő süketség, arra azonban nincs bizonyíték, hogy bármilyen más, a színükkel kapcsolatos egészségügyi problémájuk lenne. A fehér kutyusoknál gyakori, hogy leégnek a napon, emiatt jobban ki vannak téve a bőrrák kockázatának, ezért számukra ajánlott a naptej használata.
A boxer kutyák megfelelő tartás mellett 10-12 évig élnek.
Lássuk most részletesen, hogy milyen problémákra kell odafigyelned a boxereknél!

Aortabillentyű-szűkület

A veleszületett betegség során a szív aorta szelepének szűkülete tapasztalható. Az aorta billentyű feladata, hogy az oxigénben gazdag vért áramoltassa a bal kamrából az aortába és a test többi részébe. Ha a szelep szűkül, nyomást gyakorol a kutya szívére, ami a szívizomsejtek méretének növekedését és a szív falának megvastagodását okozhatja. Vannak kutyusok, akiknél nem mutat tüneteket a betegség, míg másoknál pangásos szívelégtelenség vagy hirtelen halál jelentkezhet a szűkület súlyosságától függően.

Csípőízületi diszplázia (HD)

Ez egy örökletes rendellenesség, amelynek lényege, hogy a csípőízület vérellátása nem megfelelő. Ezért ezen a területen a combcsont felső területei károsodnak. Már 4 hónapos kutyusoknál is jelentkezhet, de mindenképpen 1 éves kor alatt jellemző.

A diszplázia eleinte sokszor tünetmentes, a kutyus idősödésével azonban gyulladás, fájdalom és sántítás alakulhat ki. Egyik legjellemzőbb tünete, hogy a kutya húzza a lábát. Bár tornáztatással és megfelelő diétával sokat lehet javítani az állapoton, teljesen nem gyógyítható.
Mivel csípődiszpláziával diagnosztizált kutya nem tenyészthető, mindenképp kérj negatív teszteredményt a tenyésztőktől!

Allergia

Az allergia gyakori betegség a kutyáknál, beleértve a boxereket is, az allergiának három fő típusa van:

 • ételallergia, amelyet az étrendből bizonyos ételek kiiktatásával lehet kezelni
 • a kontaktallergia, amelyet egy helyi anyagra, például ágyneműre, bolhaporra, kutyasamponokra és egyéb vegyi anyagokra adott reakció okoz
 • légúti allergia, amelyet a levegőben lévő allergének, például pollen, por, penész vált ki

A kezelés az okoktól függően változik, és magában foglalhat étrendi korlátozásokat, gyógyszerszedést és környezeti változásokat.

Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy alulműködés során a szervezet nem tudja fenntartani a megfelelő pajzsmirigy hormonszintet. Ennek jelei közé tartozik a súlygyarapodás, a szőrzet elvékonyodása, a száraz bőr, a lassú szívverés és a hideg iránti érzékenység. Mivel a pajzsmirigy alulműködés progresszív állapot, ha a fenti jelek bármelyikét észleled, mindenképp vizsgáltasd ki kutyusodat állatorvossal. A pajzsmirigy alulműködés könnyen kezelhető napi gyógyszeres kezeléssel, amelyet a kutya egész életében folytatni kell. Érdemes a tenyésztőtől információt kérni a kölyökkutya nagyszüleinek pajzsmirigy állapotáról, hiszen így megtudható, hogy a probléma előfordult-e a vérvonalon.

Siketség/Nagyothallás

A kutyusok süketsége lehet veleszületett, vagy kialakulhat például baleset következtében, illetve az öreg kutyák gyakori betegsége a hallás részleges elvesztése. Gyógyítására nincs lehetőség. A figyelmetlenség vagy a parancsszavakra történő lelassult reakció gyakran a halláskárosodás első jele.

Szőrtüszőatkák okozta fájdalmas bőrbetegség (Demodectic Mange)

A problémát a demodex atka fertőzése okozza a kutya bőrében és szőrtüszőiben, ami általában nem súlyos. A kutyusok hajlamosak arra, hogy ezek az atkák észrevétlenül megtapadjanak a szőrükön. Amennyiben az eb immunrendszere túl gyenge, a bőr a tüszőgyökérnél begyullad, ami viszketést és szőrhullást eredményez. A betegség nem fertőző, a legtöbb esetben könnyen kezelhető, és jellemzően csak beteg vagy idős kutyákat érint.

Boxer szívizombetegség

A dilatációs cardiomyopathia a szívizom degenerációját jelenti. Ennek következményeként a szívizomzat elvékonyodik. Ez különösen a bal kamrában szembetűnő. A vér nyomása a szívüregeken belül azt eredményezi, hogy az elvékonyodott falak megnyúlnak, és emiatt a szív mérete megnő. A DCM hirtelen súlyos tünetekkel jelentkezhet. Néhány kutyánál súlyos szívelégtelenség alakulhat ki akár néhány óra alatt is.

Distichiasis – a szempillák befelé növekedése.

A szempillák rendellenesen, a szem belsejébe növekednek, ami a szem irritációját okozza. Tünete, hogy a kutyus sokat hunyorog és dörzsöli a szemét. Műtéti eljárással gyógyítható.

Szaruhártya disztrófia

A szaruhártya disztrófia egy örökletes betegség, mely bármely korú kutyusnál kialakulhat. Rendkívül fájdalmas állapot, ami súlyosabb szemproblémákhoz és vaksághoz vezethet. A szaruhártya, a szem elülső, tiszta rétege, melynek fő feladata a fény megtörése a szemben. A szaruhártya disztrófia során ez a tiszta réteg fehérré válik.

Az opálosság a szaruhártyában felépülő koleszterin- vagy kalcium-lerakódásoknak köszönhető. A betegség a szaruhártya mindhárom rétegét érintheti. A problémát a szem zavarossága jelezheti, valamint ha a kutyus gyakran teszi a mancsát az arcához. Kezelése alacsony zsírtartalmú és magas rosttartalmú étrenddel, valamint szemgyógyszerek alkalmazásával történhet, súlyos esetben műtét válhat indokolttá.

Extra tipp: Bár jó esetben a boxer hosszú és boldog életet él, a fenti betegségekre való hajlam miatt érdemes már kölyökkutya korban kisállat biztosítást kötni rájuk. Így még a hosszabb kezelés sem fog különösebb anyagi problémát jelenteni.

A boxer etetése

A boxernek naponta kétszer adj magas energiatartalmú ételt. Ügyelj rá, hogy ne etesd túl, mert elhízhat és ízületi problémák is kialakulhatnak nála.

Kutyusod energiáját elsősorban állati fehérjékből nyeri, ezért figyelj arra, hogy magas minőségű, állati fehérjében gazdag, mesterséges adalékanyagoktól mentes táplálékot válassz, hogy biztosítsd számára az egész napos lendületet!

Bár sok helyen az extra magas hús- vagy fehérjetartalmat hirdetik az eledel legfontosabb tulajdonságaként, az állatorvosok szerint a túl magas fehérjetartalmú étel vese- és májproblémákat okozhat.

Petchef Mennyei Kenguru Kutyaeledel Uj2 1

Ismerd meg a PetChef Mennyei kenguru menüt!

  Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma, ami legtöbbször visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced tányérjába.

  Kutyusod nagytestű, idős, ízületi gyulladással, hasnyálmirigy problémákkal, vagy diszpláziával küzd, esetleg cukorbeteg? Akkor válaszd a Mennyi kenguru eledelünket!

  A gondosan összeállított monoprotein raguban, a kenguruhús mellett, helyet kapott egy kis köles, quinoa, sütőtök, édesburgonya, friss erdei áfonya, valamint kurkuma és gyömbér is. A kenguruhús rendkívül magas omega-3 tartalommal, valamint hipoallergén hatással is rendelkezik, így ideális azoknak a kutyusoknak, akik allergiásak más fehérjeforrásra. A gyömbérnek és a kurkumának köszönhetően extra támogatás nyújt kutyusod ízületei számára. Biztosítja a porcok, ízületek, inak, csontok rugalmasságát és csökkenti az öregedéssel járó ízületi merevséget.

  Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek!

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

  rendelek

Vegyes etetés – jó megoldás a tisztán száraztápos etetés helyett

A tisztán száraztápos etetés helyett még mindig pénztárcakímélő, de egészségesebb megoldás az úgynevezett vegyes etetés. Ez azt jelenti, hogy a száraztápot valamilyen – mondjuk 50-50%-os arányban – kevered össze valamilyen másik, magasabb víztartalmú prémium kutyaeledellel, például esetünkben PetChef eledellel. Ilyenkor értelemszerűen a kutyus testsúlyának megfelelő mennyiségből csak a választott aránynak megfelelő mennyiséget kell venni – tehát 50-50%-os aránynál 50%-ot az adott eledelből.

A vegyes etetés további előnye, hogy mivel a táp általában ugyanaz marad, a hozzászokási idő is rövidebb. A kutyusok étvágya is javul, hiszen míg önmagában a száraztáp nem túl vonzó, “valódi” étellel keverve már étvágygerjesztőbb.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy hetente ellenőrizd a kutyus testsúlyát, és szükség szerint igazíts a mennyiségeken!

A PetChef frissen főtt kutyaeledeleinek receptjeit a kutyák táplálkozására specializálódott állatorvos, Dr. Varga József állította össze. Összetevőink frissek és emberi fogyasztásra is alkalmasak, így bátran adhatod menüinket boxerednek is.

A boxernek sok mozgásra van szüksége, hogy vidám maradjon és ne kezdje szétszedni a házat.
Hajlandó és képes részt venni szinte bármilyen szervezett kutyás tevékenységben, beleértve az agilityt, az engedelmességet és a flyballt. Vérbeli mozgékony terelőkutya, így naponta min. 60-90 perc sétát biztosíts számára, hogy kellően lemozgasd.

Bár minden kutya-gyerek játék felügyeletet igényel, a boxerek általában jól bánnak a kicsikkel és remek családi kutyák. Imádnak szeretteikkel közösen bármilyen aktivitásban részt venni.

Boxer Mozgasigenye

A boxer ápolása

A boxer szerencsére egy könnyen ápolható kutyafajta. Rövid, sima szőrzetének jót tesz ha hetente 1-2-szer kemény sörtéjű kefével alaposan átkeféled, hogy fényes és egészséges maradjon bundája. Ezzel eltávolíthatod az elhalt szőrszálakat, amelyek egyébként ruháidon és bútoraidon éktelenkednének.

Mire kell érdemes odafigyelni a boxer ápolásakor?

 • Gyakori fürdetésre nincs szükség, hacsak nem bóklászik olyan helyen kedvenced, hogy elengedhetetlen. Mindenképp olyan kutyasampont válassz ebben az esetben, ami mentes a káros adalékanyagoktól.
 • Rendszeresen nézd át a szőrét, karmait és a füleit, nehogy megbújjon benne élősködő vagy toklász.
 • A füleket szükség szerint tisztítsd meg az állatorvos által ajánlott oldattal.
 • Rendszeresen adj neki féregtelenítőt és kapja meg a szükséges oltásokat.
 • Néhány hetente vagy ha már szükséges, vágd le a körmeit. Ne hagyd, hogy olyan hosszúra nőjenek, hogy halld a padlón a kopogást.
 • A fogak egészségének megőrzéséhez rendszeresen távolítsd el a kutyus fogairól a lepedéket, amelyből fogápolás hiányában fogkő alakulhat ki. A fogkő ugyanis hosszú távon fog- és ínybetegségekhez vezet. Iktasd be a napi fogmosást kutya fogkrémmel és fogkefével.

+1 FOGÁPOLÁSI TIPP: A lepedék eltávolításában a fogmosások között nagy segítségedre lehet egy természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágóka. A Petchef kínálatában megtalálod a szuper ízletes farkashal bőr vagy tőkehal bőr rágókákat, amelyek fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik.

Kinek való és kinek nem való a boxer?

Mikor válaszd a boxert?

 • Ha intelligens, vidám, barátságos kutyust keresel, akivel csupa öröm az élet.
 • Ha nagy mozgásigényű fajtára vágysz.
 • Ha hűséges, családszerető négylábúban gondolkodsz.
 • Ha van elegendő időd és energiád biztosítani kedvenced számára a megfelelő testmozgást és szellemi stimulációt.
 • Ha sportoláshoz alkalmas szőrös társat szeretnél.

Mikor ne válaszd ezt a fajtát?

 • Ha kis mozgásigényű kutyára lenne szükséged.
 • Ha hosszabb időre egyedül akarod hagyni kedvenced.
 • Ha nincs elegendő időd, hogy a fizikai aktivitás mellett szellemileg is edzésben tartsd kedvenced.

És végül egy kis történelem: így alakult ki a boxer fajta

A boxer története a a XIX. végéig nyúlik vissza. A fajta Németországból származik és munkakutyának tenyésztették ki. A bulldogok családjába tartozik, mint a francia bulldog, a bullterrier vagy a bordeaux-i dog.

Bár jelenlegi formájában csak bő egy évszázada létezik, de a XVI. és XVII. századból származó régi faliszőnyegeken már feltűnnek a boxerhez hasonló kutyusok. Ezek a nagy masztiff típusú ebek a boxer ősei lehettek. Bullenbeisserként ismerték őket és birtokokon használták nagyvadak elejtésére, később pedig jószágok terelésére.

A modern boxer az 1880-as években született meg, amikor egy Münchenben élő George Alt nevű férfi egy Flora nevű, szürke bulllenbeissert importált Franciaországból. Utódai lettek a boxer fajta első kis négylábúi.
A boxereket rendőri munkára képezték ki, valamint a legkorábbi vakvezető kutyák közé tartoztak, és az első világháború alatt a német hadseregben szolgáltak hírvivőként és felderítőként.

Az Amerikai Kennel Klub 1904-ben jegyzett be először a boxert. A fajta nem terjedt el azonnal, és az I. világháború alatt a német fajták iránt érzett ellenszenv sem segített a helyzeten. A boxer csak az 1940-es és 1950-es években vált népszerűvé. 1951-ben egy Bang Away nevű boxer nyerte meg a Westminsteri kiállítás legjobbjának járó díjat.

A boxerek ma már kifinomultabbak és elegánsabbak, mint őseik, de még mindig erősek, okosak és rettenthetetlenek. A fajta a nyolcadik helyen áll az AKC által nyilvántartott fajták között.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük