Frissen főtt kutyaeledelek shiba inu kutyáknak

A shiba inu ragyogó szemeivel, plüss bundájával, göndörödő farkával, valamint macis, és egyben rókás beütésű külsejével Japán hivatalos négylábú nemzeti kincse. Elbűvölő és ragaszkodó, kiváló humorérzéke van az élethez, és az emberek által parancsoknak nevezett furcsa szavakhoz. Éles eszű, bátor, temperamentumos természetű. Cikkünkből most megismerheted a shiba tulajdonságait és mindent megtudhatsz tartásáról és etetéséről, így könnyen eldöntheted, hogy mennyire ideális számodra ez a kutyafajta.

Méret
Nagytestű | marmagasság: 33-42 cm, súly: 8,5-9,5 kg
Mozgásigény
Nagy
Élettartam
12-15 év
Vérmérséklet

Magabiztos, független, birtokló, hűséges, lelkes, merész, tüzes

Etetés
Napi 2x
Ajánlott PetChef menü
Háztáji bárány, Mennyei kenguru
Színek

A shiba inu külseje

A shiba inu atletikus, olyan, mint egy nindzsa harcos, fürgén és könnyedén mozog.
Kompakt, izmos teste, ék alakú feje, sötétbarna szemei és felálló, háromszög alakú fülei magabiztosságot és erőt sugároznak. A shibákkal vörös, fekete és sárgásbarna, valamint szezámmag színben találkozhatsz, csontszínű, barnássárga vagy szürke aljszőrzettel. Szőre első látásra plüssnek tűnhet, durva tapintású fedőszőrzet, valamint sűrű, puha aljszőrzet jellemzi. Vastag, erőteljes farkát ívesen a háta fölött hordja.

A hímek marmagassága 35–42 cm, a nőstényeké 33–41 cm. Súlyuk 8,5-9,5 kg.

A shiba inu vérmérséklete és jelleme

Shiba Inu Kutya

A shiba inu merész, tüzes személyiségéről ismert. A japánok három szóval írják le a fajta mentális tulajdonságait: kaan-ii (temperamentumos merészség), ryosei (jó természet) és soboku (éberség). Ezek együttesen alkotják érdekes, intelligens és erős akaratú személyiségét. Jellemző rá egyfajta felsőbbrendűség, a világot nyugodt méltósággal szemléli és szokták makacssággal is vádolni. Vérmérsékletét számos tényező befolyásolja, többek között az öröklődés, a kiképzés és a szocializáció.

Bár a shiba aktív kutyafajta, amelyik szeret túrázni, sétálni és futni a gazdival, azért még felnőttként is jellemző lehet rá, hogy hetente egy-két alkalommal tombolni kezd.

A shiba inu nagyszerű családi kutya, hűséges és odaadó. Jól kijön a gyerekekkel, amennyiben megfelelően szocializált és képzett, valamint a csemeték is kedvesen és tisztelettel bánnak vele.

Más kutyákkal és állatokkal szemben is megmutatja személyiségének tüzes oldalát. Az ebekkel agresszív lehet, különösen kan a kannal. Imád vadászni, mókusokat, macskákat, egyéb kisállatokat kergetni.

Szökésből csillagos ötös a shiba, ezért mindig biztosítani kell számára a kerítéssel körülvett udvart és rendszeresen ellenőrizni, hogy nem maradt-e nyitva a kapu, vagy nincsenek-e rések, ahol kedvenced meglóghat.

A shiba egy igazi egyéniség, remek színész. Imád jódlizni, ha a figyelmedet akarja, például azonnal tudomásodra hozza, ha nem kapott időben enni. De gyakori az is, hogy örömében sikoltozik, amikor hazaérsz a munkából. És persze a világ tudtára adja azt is, ha valami kegyetlenséget művelsz vele, például kölyökkorában megpróbálod megtanítani, hogy hogyan kell szépen pórázon sétálni.

Általában gyanakvó az idegenekkel szemben, és jó házőrző, aki minden szokatlan dologra figyelmeztet.

A shiba inu nevelése

Függetlensége miatt a shiba inu nem a legkönnyebben nevelhető fajta. Intelligens és gyorsan tanul ugyan, de nem biztos, hogy hajlandó megtenni, amit kérsz tőle. Éppen ezért nem annyira ajánlott tapasztalatlan gazdiknak.

Az a fajta kutya, aki mindent akar. Nemcsak a szeretetedet, a figyelmedet, az otthonodat, de a vacsorádat is. Ha nem szabsz neki határokat még kölyökkorában, akkor bizony gondjaid lesznek amikor felnő, és azt hiszi, hogy ő a világ közepe.

Bármilyen aranyos és kedves is, ne hanyagold el a sShiba nevelését és szocializálását már fiatal korától kezdve, hogy megértse, mi az elfogadható viselkedés és mi nem. Győződj meg róla, hogy megérti, hogy nem moroghat vagy haraphat, hogy megvédje az ételét vagy a kedvenc játékát, és hogy a többi háziállat barát, nem pedig ellenség. Olyan kutyákkal szemben ugyanis, akiket nem ismer, agresszív lehet.

Íme néhány hasznos tipp a shiba inu neveléséhez:

 • Fontos már kiskorától szocializálni, hogy minél több emberrel, állattal, látnivalóval, hanggal ismerkedhessen. A fiatal kutyaként szerzett tapasztalatok segítenek neki abban, hogy értelmes, nyugodt felnőtté váljon;
 • A shiba inu egyik gyengéje a birtoklási vágy. Mindent őriz, beleértve a játékokat, az ételt vagy a területet. A megfelelő szocializáció segít minimalizálni ezt a tulajdonságot, de bölcs dolog eltenni a kedvenc játékait és jutalomfalatjait, amikor más kutyák vagy gyerekek vannak a közelben, hogy még véletlenül se kerekedjen csetepaté;
 • Ha sikereket akarsz elérni a nevelésében, meg kell értened a shiba szabadszellemű természetét. Rendkívül intelligens, de nem feltétlenül azt akarja tenni, amit te kigondoltál. Ezért el kell hitetned vele, hogy az engedelmesség az ő ötlete. Érdemes olyan kiképzővel dolgozni, aki pontosan ismeri a fajta önállóságát;
 • A shiba inu személyiségének egyik furcsasága, hogy nem szereti, ha lefogják, még akkor sem, ha ez a saját biztonsága érdekében szükséges. Ki nem állhatja a nyakörvet és a pórázt, ezért fontos, hogy nagyon türelmes legyél e téren.

ÍGY JUTALMAZD SHIBA INUDAT: Kiképzéséhez természetesen szükséged lesz ízletes, de egészséges jutalomfalatokra. Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, és ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot, de lehetőleg glutént sem, ami kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy -allergiát.

A PetChef kínálatában már elérhetőek az ínycsiklandóan finom és omlós rágókák, amelyek fagyasztva szárított eljárással készülnek friss tőkehalból és farkashalból. Tökéletes választás kutyusod jutalmazására!

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

A shiba inu betegségei, életmódbeli tanácsok

A shiba inuk átlagosan 12-15 évig élnek. Mivel gazdiként bizonyára te is szeretnéd, hogy kutyusod egészséges és boldog életet élhessen, ezekre érdemes odafigyelned:

 • Csakis kiváló minőségű, tápanyagokban gazdag kutyaeledel kerüljön a tányérjára;
 • Kizárólag tartósítószerektől és mesterséges adalékanyagoktól mentes ételt kapjon;
 • Mindig gondoskodj a megfelelő napi mozgásmennyiségéről;
 • Figyelj oda szőre rendben tartására és szemei, fogai, fülei és mancsai ápolására;
 • 1-1,5 évente vidd el teljes körű egészségügyi kivizsgálásra, illetve ha bármi szokatlan tünetet, problémát tapasztalsz, azonnal fordulj állatorvoshoz!

Nézzük most, hogy mit tehetsz, hogy a lehető legegészségesebb kiskutyát válaszd!

Nulladik lépés: kizárólag hiteles tenyésztőtől vásárolj kiskutyát!

Az első lépés a megfelelő tenyésztő kiválasztása. Sajnos a shiba inu népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítják a jó pénzkereseti lehetőség miatt. A szaporítókat pedig sajnos nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Éppen ezért válassz nagyon körültekintően tenyésztőt!

Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

 • Minden esetben törzskönyvet ad, amihez tenyész alkalmassági vizsgát kell tenni
 • Oltási könyvvel, féregtelenítve kínálja a kölyköket
 • Tagja valamilyen egyesületnek
 • Mindent tud a fajtáról és szívesen válaszol a kérdésekre
 • Az ellések között hagy időt az anyakutyának a regenerálódásra

A shiba inu betegségei

A shiba inuk nagyon robosztusak, rendszerint nem fordulnak elő náluk genetikai betegségek, kivéve nem megfelelő tenyésztés esetén. Ezért különösen fontos, hogy honnan érkezik új kedvenced.

Mik azok az egészségügyi problémák, amelyekre hajlamosak lehetnek?

Allergia

Az allergia gyakori probléma a kutyáknál, beleértve a shiba inut is.

Az allergiának három fő típusa van:

 • ételallergia, amelyet az étrendből bizonyos ételek kiiktatásával lehet kezelni;
 • a kontaktallergia, amelyet egy helyi anyagra, például ágyneműre, bolhaporra, kutyasamponokra és egyéb vegyi anyagokra adott reakció okoz;
 • légúti allergia, amelyet a levegőben lévő allergének, például pollen, por, penész vált ki.

A kezelés az okoktól függően változik, és magában foglalhat étrendi korlátozásokat, gyógyszerszedést és környezeti változásokat.

Epilepszia

Az epilepszia egy olyan agyi működési zavar, amelynek során az agy egyes területein fokozott elektromos tevékenység keletkezik. Ez a fokozott agyi aktivitás megzavarja az idegsejtek ingerületi, illetve gátló folyamatainak egyensúlyát, és izgalmi túlsúlyt eredményez.

Az epilepszia a kutyák gyakori idegrendszeri betegsége. Tünetei változatosak lehetnek, mivel a betegségnek is többféle típusa van. A kutya epilepsziáról itt olvashatsz részletesebben >>

Zöldhályog

A shiba inuk hajlamosak a zöldhályogra, azaz glaukómára, amely során a szemben több csarnokvíz termelődik, mint amennyi el tud vezetődni. Ezáltal a felesleges folyadék felhalmozódik a szemben, a szem szöveteire terhelődő nyomás pedig megnő.

Hosszú távon a megemelkedett nyomás a szem szöveteinek károsodását, részleges vagy teljes látásvesztést eredményezhet. A betegség kezelése során szükség lehet a csarnokvíz közvetlen eltávolítására, emellett pedig folyamatos gyógyszeres kezelésre kell számítani. Bizonyos esetben akár műtét is szükségessé válhat.

Csípőízületi diszplázia (HD)

Ez egy örökletes rendellenesség, amelynek lényege, hogy a csípőízület vérellátása nem megfelelő. Ezért ezen a területen a combcsont felső területei károsodnak. Már 4 hónapos kutyusoknál is jelentkezhet, de mindenképpen 1 éves kor alatt jellemző.

A diszplázia eleinte sokszor tünetmentes, a kutyus idősödésével azonban gyulladás, fájdalom és sántítás alakulhat ki. Egyik legjellemzőbb tünete, hogy a kutya húzza a lábát. Bár tornáztatással és megfelelő diétával sokat lehet javítani az állapoton, teljesen nem gyógyítható.

Mivel csípődiszpláziával diagnosztizált kutya nem tenyészthető, mindenképp kérj negatív teszteredményt a tenyésztőktől!

Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy alulműködés során a szervezet nem tudja fenntartani a megfelelő pajzsmirigy hormonszintet. Ennek jelei közé tartozik a súlygyarapodás, a szőrzet elvékonyodása, a száraz bőr, a lassú szívverés és a hideg iránti érzékenység. Mivel a pajzsmirigy alulműködés progresszív állapot, ha a fenti jelek bármelyikét észleled, mindenképp vizsgáltasd ki kutyusodat állatorvossal.

A pajzsmirigy alulműködés könnyen kezelhető napi gyógyszeres kezeléssel, amelyet a kutya egész életében folytatni kell. Érdemes a tenyésztőtől információt kérni a kölyökkutya nagyszüleinek pajzsmirigy állapotáról, hiszen így megtudható, hogy a probléma előfordult-e a vérvonalon.

Térdkalács ficam

A térdkalács ficam azt jelenti, hogy a térdkalács (patella) elmozdul a normál helyzetéből. Ilyenkor a kutyus számára fájdalmas a láb terhelése. Súlyos esetben krónikussá válhat a probléma, és műtéti beavatkozás is szükségessé válhat.

Progresszív retina atrófia (PRA)

Genetikai öröklődésű szembetegség, amelynek során a szemben található ideghártya károsodik, a benne található fényérzékelő sejtek, csapok és pálcikák degenerálódnak, sorvadnak. A látás folyamatosan romlik, majd teljes vakság is bekövetkezhet. A betegség sajnos mai ismereteink szerint nem gyógyítható. Erre a betegségre is elérhető genetikai szűrővizsgálat.

Extra tipp:Bár a legtöbb shiba inu hosszú és és boldog életet él, a fenti betegségekre való hajlam miatt érdemes már kölyökkutya korban kisállat biztosítást kötni rájuk. Így még a hosszabb kezelés sem fog különösebb anyagi problémát jelenteni.

A shiba inu etetése

A shiba inu számára a napi kétszeri etetés ideális, még akkor is, ha ő esetleg hangot adna annak, hogy nem így gondolja.

Viszonylag aktív kutya, mégis ügyelni kell rá, hogy sose etesd túl, mert a plusz kilók ízületi problémák kialakulásához vezethetnek. Érdemes rendszeresen mérni a súlyát és csínján bánni a jutifalik mennyiségével.

Bár számos helyen olvashatod, hogy a száraztápos etetés tökéletes a kutyák számára, a száraztápok nagy része azonban nem megfelelő választás. Ezek ugyanis olyan silány minőségű összetevőkből készülnek, mint a húsliszt és a gabona, amelyek alacsony tápértékkel rendelkeznek, és akár allergiát is okozhatnak. Ezen kívül lényeges tudnivaló, hogy bár sok helyen az extra magas hústartalmat hirdetik, mint az eledel legfontosabb tulajdonságát, a túl magas fehérjetartalom az állatorvosok szerint vese- és májproblémákat okozhat.

Petchef Haztaji Barany Kutyaeledel Uj2 1

Ismerd meg a PetChef Háztáji bárány menüt!

  Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma. Sajnos majdnem minden betegség visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced elé.

  Kutyusodnál szőrhullást, vakarózást, folyamatos mancsrágást és nyalogatást vagy bűzmirigy problémákat tapasztalsz? Akkor válaszd Háztáji bárány eledelünket!

  A gondosan összeállított raguban, a bárányhús mellett, helyet kapott egy kis hajdina, quinoa, sütőtök, brokkoli és édesburgonya is. Tudtad, hogy a bárányhús kiváló fehérjeforrás, könnyen emészthető és hipoallergén hatással is rendelkezik? Ideális választás azoknak a kutyusoknak, akik allergiásak más fehérjeforrásra. A benne található omega-3 és omega-6 pedig hozzájárul az allergiás tünetek csökkentéséhez.

  Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

  rendelek

Vegyes etetés – jó megoldás a tisztán száraztápos etetés helyett

A tisztán száraztápos etetés helyett még mindig pénztárcakímélő, de egészségesebb megoldás az úgynevezett vegyes etetés. Ez azt jelenti, hogy a száraztápot valamilyen – mondjuk 50-50%-os arányban – kevered össze valamilyen másik, magasabb víztartalmú prémium kutyaeledellel, például esetünkben PetChef eledellel. Ilyenkor értelemszerűen a kutyus testsúlyának megfelelő mennyiségből csak a választott aránynak megfelelő mennyiséget kell venni – tehát 50-50%-os aránynál 50%-ot az adott eledelből.

A vegyes etetés további előnye, hogy mivel a táp általában ugyanaz marad, a hozzászokási idő is rövidebb. A kutyusok étvágya is javul, hiszen míg önmagában a száraztáp nem túl vonzó, “valódi” étellel keverve már étvágygerjesztőbb.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy hetente ellenőrizd a kutyus testsúlyát, és szükség szerint igazíts a mennyiségeken!

A PetChef frissen főtt kutyaeledeleinek receptjeit a kutyák táplálkozására specializálódott állatorvos, Dr. Varga József állította össze. Összetevőink frissek és emberi fogyasztásra is alkalmasak, így bátran adhatod menüinket shiba inudnak is.

A shiba inu mozgásigénye, játék

Shiba Inu Kutya Etetese

A shiba inu energikus, aktív kutya, aki szakadó esőben, hóban, fagyban, sárban is szívesen kimozdul. Fontos számára, hogy szabadban mozoghasson. Szüksége van a rendszeres napi edzésre, legyen az egy séta a környéken, vagy egy kellemes kocogás kerékpározó gazdája mellett. A legmegfelelőbb neki az az otthon, ahol biztonságosan elkerített kertben kedvére rohangálhat.

Vannak olyan shibák, akik kifejezetten rajonganak a kutyás sportokért és például imádják az agilityt, míg mások ki nem állhatják az efféle hóbortokat.

Mindig szánj időt a shiba megfelelő átmozgatására, mert különben kő kövön nem marad a kertben és a lakásban, garantáltan előcsalogatod destruktív énjét.

A shiba inu ápolása

A shiba inu gondozása egyszerű, nem igényel nagyobb odafigyelést. Természetes módon tiszta és szagtalan kutya.

Az alábbiakra érdemes odafigyelned mindennapos ápolása során:

 • Bundáját hetente egyszer alaposan fésüld át.
 • Három-négyhavonta érdemes megfürdetni, de semmiképp se túl gyakran, mert a túl sok fürdés kiszárítja a bőrét és a szőrzetét.
 • Havonta egyszer-kétszer vágd le a körmeit, ha nem kopik természetes módon, hogy megelőzd a fájdalmas beszakadásokat és egyéb problémákat. Mindig ügyelj rá, hogy ne vágd nagyon be a körmöket, mert nagyon vérzést okozhatsz.
 • Füleit hetente vizsgáld át, hogy nem pirosak-e, illetve nincs-e kellemetlen szaguk, mert az fertőzésre utalhat.
 • Rendszeresen vizsgáld át kutyusodat, hogy nincsenek-e sebek, kiütések vagy fertőzésre utaló jelek a testén.
 • A fogak egészségének megőrzéséhez rendszeresen távolítsd el a kutyus fogairól a lepedéket, amelyből fogápolás hiányában fogkő alakulhat ki. A fogkő ugyanis hosszú távon fog- és ínybetegségekhez vezet. Iktasd be a napi fogmosást kutya fogkrémmel és fogkefével.

+1 EXTRA TIPP:A lepedék eltávolításában a fogmosások között nagy segítségedre lehet egy természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágóka. A PetChef kínálatában megtalálod a szuper ízletes

  farkashal bőr vagy tőkehal bőr rágókákat, amelyek fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik.

  Kinek való és kinek nem való a shiba inu?

  kutyakendő rózsaszín

  PetChef kutyakendő

   Sétához, játékhoz, kiránduláshoz, kutyasuliba vagy akár ünnepi alkalmakra is tökéletes választás a PetChef 100% pamutvászon kendője, mely igazán stílusossá teszi kedvencedet. Válaszd a kutyusod személyiségéhez legjobban illő modellt! A PetChef kínálatában már megtalálod a karakteres lila mellett a romantikus rózsaszín változatot is. A kendők két méretben érhetők el kicsiknek és nagyoknak, hogy a tekintélyesebb nyakméret se jelentsen problémát. A cuki kendőkkel ráadásul a világ tudtára adhatod, hogy kedvenced a szuperegészséges, minőségi PetChef menük imádója. A divatos kendők bőrbarátok és mosógépben moshatók.
   megnézem

  Mikor válaszd a shiba inut?

  • Ha egy nagyon intelligens kutyára vágysz, aki hatalmas egyéniséggel rendelkezik.
  • Ha nagy mozgásigényű ebet szeretnél, akivel együtt kocoghatsz, biciklizhetsz vagy túrázhatsz.
  • Ha egy vérbeli házőrzőre van szükséged.
  • Ha olyan kutyusban gondolkodsz, akit könnyű gondozni és nem hullajtja a szőrét.
  • Ha egy hűséges, családszerető négylábú társat keresel.

  Mikor ne válaszd ezt a fajtát?

  • Ha kistestű kutyában, ölebben gondolkodsz.
  • Ha könnyen tanítható, első gazdi számára is ideális kutyafajtára vágysz.
  • Ha kis mozgásigényű, lustább blökit szeretnél.
  • Ha nem szereted, amikor kutyaugatástól hangos a ház.

  És végül egy kis történelem: így alakult ki a shiba inu fajta

  A shiba inu évszázadok óta Japán egyik kedvenc négylábúja. Eredetileg vadászkutyaként használták. Az 1920-as években kezdték el shibának nevezni. Az inu japánul kutyát jelent, de a shiba előtag eredetével kapcsolatban több verzió is napvilágot látott. A shiba szó jelentése „bozót”, ami valójában olyan bokorra utal, melynek levelei ősszel vörös színűvé válnak. Vannak, akik szerint onnan nevezték el a kutyafajtát, hogy a kutyusok ezekben a bozótokban vadásztak. Mások szerint viszont a név egy naganói dialektusból ered, ahol a siba „kicsit” jelent, ezért találkozni a „kis, bozóti kutya” fordítással is.

  Bár a shiba inu Japán egyik nemzeti kincsének számít hosszú idő óta, ez sem tudta megóvni a fajtát a II. világháború alatt attól, hogy majdnem kihaljon. A háborút követően mindössze három shiba vonal maradt fenn. Az 1952-ben kitört szopornyica járvány is veszélyeztette a fajtát. A kutyák megmentése érdekében tenyésztési programba kezdtek, amely a shibák két különböző típusát ötvözte. Az egyik egy zömök, nehezebb csontozatú kutya, amelyet a hegyvidéki területeken találtak meg és vadászatra használtak, a másik pedig egy hosszabb lábú típus. Alkalmanként ezek a különbségek még ma is megfigyelhetők az alomban.

  A fajtát először 1954-ben importálták az Egyesült Államokba, bár komolyabb tenyésztési vagy kiállítási célú behozatalra egészen az 1970-es évek végéig nem került sor. Az első alom 1979-ben született. Az Amerikai Kennel Klub 1993-ban ismerte el a fajtát. A shiba a 63. helyen áll az AKC által regisztrált fajták között.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük