Frissen főtt kutyaeledelek csau csau kutyusodnak

A jellegzetesen oroszlán külsejű csau csau független és méltóságteljes, nem az az ölelgetős fajta. Még ha nagyobb családban is él, általában egy személyhez kötődik. Nagyon sokoldalú kutya, amely képes vadászni, terelni, kocsit vagy más járművet húzni és remek házőrző. Nem túl nagy a mozgásigénye, így azok számára is jó társ lehet, akik kisebb lakásban élnek és kevésbé sportosak. Írásunkból most mindent megtudhatsz a csau csau tartásáról, gondozásáról és etetéséről, így eldöntheted, hogy mennyire ideális számodra ez a kutyafajta.

Méret

Közepes | marmagassága: 46–56 cm, súlya: 20-27 kg

Mozgásigény

Mársékelt

Élettartam

12-15 év

Vérmérséklet

Független, védelmező, önálló, hűséges

Etetés

Napi 2x

Ajánlott PetChef menü

Tanyasi marha, Erdei nyúl

Színek

A csau csau külseje

A csau csau egy közepes méretű kutya, marmagassága 46–56 cm, súlya 20–27 kg. Jellegzetes aranybarna bundája és sörényes megjelenése első látásra egy oroszlánra emlékeztet. A fajta Kínából származik és ott gyakran aposztrofálják ‘oroszlán kutyának’, de sokan ‘medve kutyának’ is nevezik, mert oroszlános eleganciája mellett egyben macis is a külseje.

A csau csau tipikus spicc: robosztus, masszív testfelépítésű. Széles fej jellemzi kis, hegyes fülekkel. Szeme kicsi, sötétbarna, kissé vágott. Szájpadlása és ajkai feketék. Nyelve kékeslila, emiatt ‘kék nyelvnek’ is szokták becézni.

Rövid és hosszú szőrű csau csau

A kutyák szőre lehet durva és sima. Bár a legtöbben a hosszú szőrű, oroszlános külsejű ebeket ismerik, létezik azonban rövid szőrű változata is a fajtának.

A hosszú szőrűekre jellemző, hogy a buja külső bunda alatt egy nagyon vastag, puha és gyapjas aljszőrzet található. A szőr a fej és a nyak körül sűrűbb, és egy fodrot vagy sörényt alkot. Farkát szintén tetemes mennyiségű szőrzet borítja.

A rövid szőrű csau csau sűrű, sima, puha külső szőrzettel rendelkezik, nem jellemző rá a hosszabb szőrzet a fülön, a lábakon, a farkon vagy a testen.

A csau csau kutya gyönyörű bundája többnyire egyszínű, de vannak olyan ebek, akiknek a hasán, farkán, a com belső részén világosabb árnyalatú bunda található.

Ötféle színben találkozhatsz velük:

 • Vörös (világos aranybarnától a mélyebb mahagóniig)
 • Fekete
 • Kék
 • Világos őzbarnától a sötétebb fahéjig
 • Krém

FONTOS: Érdemes odafigyelni arra, hogy egyes tenyésztők hajlamosak több pénzt elkérni úgynevezett egzotikus színű kutyákért. Így például pezsgő, ezüst, lila, csokoládé vagy fehér színűnek írják le az ebek színét. Azonban ezek az árnyalatok csak a megszokott színek fantázianevei. Sosem szabad értük felárat fizetni!

A csau csau vérmérséklete és jelleme

Csau Csau Kutya

Édes kis mackós megjelenése ellenére a csau csau nem az a fajta kutya, aki imádja, ha ölelgetik, babusgatják. Sokan a macskákhoz hasonlítják: távolságtartó, tartózkodó, független, méltóságteljes, intelligens és makacs. Többnyire a saját dolgával foglalkozik, csendes, nem jellemző, hogy bajt keverne.
Általában egyetlen emberhez kötődik. Még ha népes família veszi is körül, figyelmét többnyire a szívében központi helyet elfoglaló személynek szenteli.

Az idegenekkel szemben bizalmatlan, és az ismeretlen kutyákkal szemben agresszív lehet. Nagyon territoriális. A betolakodókat vagy a még soha nem látott embereket morgással figyelmezteti, ám ha nem értenek a szép szóból, akkor komolyabban is hangot ad nemtetszésének.

Kiválóan alkalmazkodik, így lakásban is boldog kutyaéletet biztosíthatsz számára, sőt még az egyedüllétet is jól bírja. Ha azonban mégis kertes ház lesz az otthona, fontos, hogy ne tartsd soha az udvaron és különösen nagy hőségben biztosítsd számára, hogy a négy fal között tudjon hűsölni. A csau csau otthonülő kutya, nem hajlamos a kóborlásra, ettől függetlenül a kertben gondoskodj megfelelő kerítésről, amely megakadályozza, hogy idegenekkel kerüljön fizikai kapcsolatba.

A legjobban olyan családokban érzik magát, ahol idősebb gyerekek vannak, akik értik, hogyan kell bánni egy kutyával.

habzsolásgátló tál

Habzsolásgátló kutyatál

  A kutyusok sokszor hajlamosak a habzsolásra, ami felfúvódáshoz, emésztési problémákhoz vezethet. A PetChef kínálatában már elérhető a habzsolásgátló szilikon tál, mely megakadályozza, hogy kedvenced túl nagy lendülettel lásson neki a falatozásnak és felesleges levegőt nyeljen. A barázdákkal ellátott tál emellett fizikai és szellemi stimulációt biztosít kedvencednek, hiszen a kutyusnak minden egyes falatért alaposan meg kell dolgoznia, ami remek unaloműző számára. Sőt, akkor is jól jön, ha szeretnéd lekötni szőrös barátod figyelmét például körömvágás vagy fazonírozás közben.
  megnézem

A csau csau kutya nevelése


A csau csau kutyusokat gyakran vádolják azzal, hogy agresszívek az emberekkel szemben. Ezért az esetükben különösen fontos a korai és gyakori szocializáció, hogy kialakuljon az önbizalmuk és meg tudják különböztetni azokat a helyzeteket, amikor valós veszély áll fenn, és a normális, hétköznapi szituációkat.

A jól szocializált és kiképzett kutyusok remekül kijönnek más kutyákkal és macskákkal, különösen ha kölyök korukban megismerkednek velük. A legjobban azonban az ellenkező nemű ebekkel boldogulnak; az azonos neműekkel sajnos előfordulhatnak harcok.

A csau csau kölyök neveléséhez nem árt némi tapasztalattal rendelkezni, kiképzése ugyanis erős akarata miatt sok elkötelezettséget igényelhet. Ezért nem kifejezetten ajánlott ez a fajta első gazdiknak.

Íme néhány tipp a csau csau neveléséhez:

 • Már kölyökként szocializáld kedvencedet. Biztosítsd számára, hogy minél többet legyen más kutyusok és emberek társaságában, hogy elkerüld az agresszivitást.
 • Jól reagál a klikkerrel történő kiképzésre és a pozitív megerősítési technikákra, mint például a játék, a dicséret és a jutalomfalat, de legjobban saját feje után szeret menni. A sikerhez türelmesnek kell lenni, és hajlandónak többféle módszer kipróbálására is.
 • Érdemes olyan trénert keresni, aki széleskörű trükktárral rendelkezik, és van tapasztalata a spicc fajtákkal.
 • Az edzések legyenek mindig rövidek és szórakoztatóak, hogy kutyusod ne unatkozzon.
 • Könnyen lesz szobatiszta, de a ketreces nevelés erősen ajánlott. Viszont arra is figyelj, hogy ne hagyd őt hosszú időre bezárva.
 • Kerüld a durva büntetést és a szidalmazást.

Extra tipp: Csau csau kutyusod neveléséhez, kiképzéséhez természetesen szükséged lesz ízletes, de egészséges jutalomfalatokra. Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, és ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot, de lehetőleg glutént sem, ami kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy -allergiát.

A PetChef kínálatában elérhetőek az ínycsiklandozóan finom és omlós tőkehal rágókák, amelyek fagyasztva szárított eljárással készülnek friss tőkehalból. Tökéletes választás kutyusod jutalmazására!

A csau csau betegségei, életmódbeli tanácsok

Minden gazdi vágya, hogy kedvence hosszú és kiegyensúlyozott életet éljen. Ehhez a következőkre kell figyelned:

 • Kizárólag minőségi kutyaeledel kerüljön szőrös pajtásod tányérjára.
 • Rendszeresen mérd a súlyát és ha gyarapodást tapasztalsz, fogd vissza az ételmennyiséget.
 • Mindig gondoskodj kedvenced megfelelő fizikai és szellemi aktivitásáról.
 • Tartsd rendben a szőrét és figyelj oda szemei, fogai, fülei és mancsai ápolására.
 • Ha bármi szokatlan tünetet, problémát tapasztalsz, azonnal fordulj állatorvoshoz és 1-1,5 évente vidd el egy teljes körű egészségügyi kivizsgálásra.
  • Nulladik lépés: kizárólag hiteles tenyésztőtől vásárolj kiskutyát!

   Az első lépés a megfelelő tenyésztő kiválasztása. Sajnos a csau csau népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítják a jó pénzkereseti lehetőség miatt. A szaporítókat pedig sajnos nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Éppen ezért válassz nagyon körültekintően tenyésztőt!

   Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

   • Minden esetben törzskönyvet ad, amihez tenyész alkalmassági vizsgát kell tenni
   • Oltási könyvvel, féregtelenítve kínálja a kölyköket
   • Tagja valamilyen egyesületnek
   • Mindent tud a fajtáról és szívesen válaszol a kérdésekre
   • Az ellések között hagy időt az anyakutyának a regenerálódásra

   A csau csau kutya betegségei

   A csau csau kutyusok egészségügyi szempontból átlagosnak mondhatók. Általában 12-15 évig élnek, megfelelő tartás mellett többnyire nem kell komoly betegségektől tartani. Ugyanakkor előfordulhatnak bizonyos fajtára jellemző problémák, amelyekre érdemes odafigyelni.

   Nézzük most meg részletesen, hogy milyen betegség jelentkezhetnek kedvencednél!

   Csípődiszplázia

   Ez egy örökletes rendellenesség, amelynek lényege, hogy a csípőízület vérellátása nem megfelelő. Ezért ezen a területen a combcsont felső területei károsodnak. Már 4 hónapos kutyusoknál is jelentkezhet, de mindenképpen 1 éves kor alatt jellemző.

   A diszplázia eleinte sokszor tünetmentes, a kutyus idősödésével azonban gyulladás, fájdalom és sántítás alakulhat ki. Egyik legjellemzőbb tünete, hogy a kutya húzza a lábát. Bár tornáztatással és megfelelő diétával sokat lehet javítani az állapoton, teljesen nem gyógyítható.

   Mivel csípődiszpláziával diagnosztizált kutya nem tenyészthető, mindenképp kérj negatív teszteredményt a tenyésztőktől!

   Könyökízületi diszplázia

   A könyökízületi diszplázia során a könyökízületet alkotó karcsont és két alkarcsont egymással érintkező ízületi felszíne nem illeszkedik megfelelően. Emiatt helyenként feszülés, más helyen pedig instabilitás jön létre a könyökízületben. Ennek következményeként porcleválások (anconeus és coronoideus leválás), porcdegeneráció (oszteokondrózis dissecans), porckopásokkal, porcfelrakódásokkal kísért degeneratív ízületi betegség, arthrosis jön létre a könyökízületben.

   Szemhéjbefordulás (entrópium)

   Ilyenkor a szemhéj széle nem illeszkedik pontosan, párhuzamosan a szem felszínéhez, hanem a szem felé fordul, és a széle érintkezik a szemmel. Emiatt a szemhéj szélén, súlyosabb esetben annak külső oldalán található szőrszálak hozzáérnek a szaruhártyához, és irritálják azt. A betegség többnyire veleszületett, bizonyos kutyafajtáknál halmozottan fordul elő (pl. shar pei, csau csau, bulldog, bernáthegyi stb.).

   Az entrópiumban szenvedő kutyus szeme fájdalmas, fokozott váladékozás alakul ki, az állat hunyorog, nem szívesen nyitja ki a szemét. A kötőhártya általában piros, a szaruhártya homályos, ödémás, vagy idült esetben pigmentált lehet. Súlyos, vagy hosszan tartó esetekben a szaruhártyán eróziók, fekélyek alakulhatnak ki, amik tovább súlyosbítják a tüneteket, és állatorvos által nem kezelt esetekben a szem elvesztését is okozhatják. A kezelés műtéti úton lehetséges.

   Szemhéjkifordulás

   A szemhéjkifordulás öröklött rendellenesség. A kifordult szemhéjak kötőhártyája állandóan vörös, gyulladt, gyakorlatilag folyamatos, rendszeres kezelésre szorul.

   Extra tipp: Bár jó esetben a csau csau hosszú és boldog életet él, a fenti betegségekre való hajlam miatt érdemes már kölyökkutya korban kisállat biztosítást kötni rájuk. Így még a hosszabb kezelés sem fog különösebb anyagi problémát jelenteni.

   A csau csau etetése

   A csau csau kutyusoknak kiegyensúlyozott, tápanyagokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrendre van szüksége. Kedvencednek naponta kétszer adj magas tápanyagtartalmú ételt. Ügyelj rá, hogy ne etesd túl, mert elhízhat és ízületi problémák is kialakulhatnak nála.

   A csau csau – a többi kutyához hasonlóan – energiáját elsősorban állati fehérjékből nyeri, ezért ügyelj rá, hogy magas minőségű, állati fehérjében gazdag, mesterséges adalékanyagoktól mentes táplálékot válassz, hogy biztosítsd számára az egész napos lendületet!

   Azonban fontos tudnod, hogy bár sok helyen az extra magas hús- vagy fehérjetartalmat hirdetik az eledel legfontosabb tulajdonságaként, az állatorvosok szerint a túl magas fehérjetartalmú étel vese- és májproblémákat okozhat.

   Petchef Tanyasi Marha Kutyaeledel Uj2 1

   Ismerd meg a Tanyasi marha menüt!

    Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma, ami legtöbbször visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced tányérjába.

    Kutyusod fáradékony, nagy mozgásigényű, válogatós, cukorbeteg, esetleg magas tápanyagszükségletű vagy még kölyök? Akkor válaszd a Tanyasi marha eledelünket!

    A gondosan összeállított monoprotein raguban, a marhahús mellett, helyet kapott még egy kis barnarizs, sütőtök, édesburgonya és friss erdei áfonya is. Remek választás válogatós kutyák számára, de még számos más előnye is van. A marhahús extra magas fehérjetartalommal rendelkezik, ezért különösen támogatja az izomzat, a csontok és a fogak megfelelő fejlődését, és rengeteg energiával látja el a kutyusokat.

    Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek!

    Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

    rendelek

   Vegyes etetés – jó megoldás a tisztán száraztápos etetés helyett

   A tisztán száraztápos etetés helyett még mindig pénztárcakímélő, de egészségesebb megoldás az úgynevezett vegyes etetés. Ez azt jelenti, hogy a száraztápot valamilyen – mondjuk 50-50%-os arányban – kevered össze valamilyen másik, magasabb víztartalmú prémium kutyaeledellel, például esetünkben PetChef eledellel. Ilyenkor értelemszerűen a kutyus testsúlyának megfelelő mennyiségből csak a választott aránynak megfelelő mennyiséget kell venni – tehát 50-50%-os aránynál 50%-ot az adott eledelből.

   A vegyes etetés további előnye, hogy mivel a táp általában ugyanaz marad, a hozzászokási idő is rövidebb. A kutyusok étvágya is javul, hiszen míg önmagában a száraztáp nem túl vonzó, “valódi” étellel keverve már étvágygerjesztőbb.

   Ugyanakkor nagyon fontos, hogy hetente ellenőrizd a kutyus testsúlyát, és szükség szerint igazíts a mennyiségeken!

   A PetChef frissen főtt kutyaeledeleinek receptjeit a kutyák táplálkozására specializálódott állatorvos, Dr. Varga József állította össze. Összetevőink frissek és emberi fogyasztásra is alkalmasak, így bátran adhatod menüinket csau csau kityádnak is.

   Bár a csau csau nem egy kifejezetten aktív fajta, napi 45-60 perc mozgásra mindig szüksége van. Ezt fel lehet osztani egy rövidebb reggeli sétára, valamint egy hosszabb kalandozásra a nap más szakaszában.
   Ahhoz, hogy a kutya boldog és egészséges maradjon, vidd mindig biztonságos környezetbe, ahol szabadon futkározhat, és ahol sok érdekes dolgot láthat, kedvére szaglászhat.

   Mint minden fajtánál, a csau csaunál is fontos ügyelni arra, hogy ne terheld túl, amíg még növekedésben van, mert ez hosszú távon károsíthatja az ízületeit.

   A csau csau imád játszani és ez remek módja a kapcsolat erősítésének is szőrös pajtásoddal. A kötélhúzás, az apportírozás, a kergetőzés, a bújócska, vagy akár a felfedező játékok mind-mind boldoggá teszik kedvencedet.

   Csau Csau Kolyok

   A csau csau kutya ápolása

   A csau csau szépséges bundája törődést igényel. Egyrészt fontos legalább hetente háromszor kikefélni azért, hogy ne gubancolódjon, másrészt, hogy a szőrszálak ne ruháidon és bútordarabjaidon virítsanak. Különösen vedlés idején kell erre extra figyelmet fordítani.

   Ezeket tartsd szem előtt a csau csau ápolásakor:

   • A csau csau bundájának rendben tartásához szükséged lesz fém fésűre, ún. agárfésűre, melynek közepesen durva fogai vannak. Továbbá egy közepes méretű slicker kefére a lábakhoz, és egy kefére a hosszabb testszőrzethez. Mindig használj szőrkondicionálót, soha ne keféld a száraz bundát, mert a szőr megtörik.
   • Gyakori fürdetésre nincs szükség, hacsak nem bóklászik olyan helyen kedvenced, hogy elengedhetetlen. Mindenképp olyan kutyasampont válassz ebben az esetben, ami mentes a káros adalékanyagoktól.
   • Rendszeresen nézd át a szőrét, karmait és a füleit, nehogy megbújjon benne élősködő vagy toklász.
   • Néhány hetente, vagy ha már szükséges, vágd le a körmeit. Ne hagyd, hogy olyan hosszúra nőjenek, hogy halld a padlón a kopogást. A rövid körmök jó állapotban tartják a lábakat, és megelőzik a fájdalmas, véres beszakadást.
   • A fogak egészségének megőrzéséhez rendszeresen távolítsd el a kutyus fogairól a lepedéket, amelyből fogápolás hiányában fogkő alakulhat ki. A fogkő ugyanis hosszú távon fog- és ínybetegségekhez vezet. Iktasd be a napi fogmosást kutya fogkrémmel és fogkefével.

   Petchef Kutya Ragoka Valogatas

   Rágóka válogatás

    A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

    Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

    Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

    Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

    Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

    rendelek

   Kinek való és kinek nem való a csau csau?

   Mikor válaszd a csau csaut?

   • Ha független, méltóságteljes négylábú társat keresel.
   • Ha olyan kutyust szeretnél, aki jól bírja az egyedüllétet.
   • Ha egy remekül alkalmazkodó, lakásban tartható fajtában gondolkodsz.
   • Ha kisebb mozgásigényű társ lenne ideális számodra.
   • Ha egy védelmező ebre van szükséged.

   Mikor ne válaszd a csau csaut?

   • Ha nagy mozgásigényű, aktív kutyát keresel, aki szívesen elkísér sportolni is.
   • Ha engedelmes fajtát szeretnél, aki könnyen képezhető.
   • Ha kifejezetten kutya- vagy macskabarát eb jön csak szóba.
   • Ha nincs elég időd és energiád, hogy rendszeresen ápold a csau csau bundáját.

   És végül egy kis történelem: így alakult ki a csau csau fajta

   A csau csau azon kevés fajták egyike, amely joggal mondhatja magáról, hogy ősi. A kutyák genomjának 2004-es tanulmányozása során 85 fajta genetikai ujjlenyomatát vizsgálták, amelyek közül 14-ről megállapították, hogy egy ősi csoporthoz tartozik. A csau csau is ezek között volt. Valószínűleg az ősi tibeti masztiffok a felmenői, és ő maga lehet az őse az olyan spiccfajtáknak, mint a keeshond, a norvég elkhund és a pomerániai törpespicc.
   A csau csau Kínából származik. Találni már i. e. 150-ből származó ábrázolásokat is róla, különösen a Han-dinasztia idejéből, ahol vadászkutyaként jelenítették meg.

   A kutyusok jó szaglással rendelkeztek és vadmadár vadászatban vettek részt. Azonban sokoldalúságuk miatt más feladatokat is végeztek. Sajnos sokan a szőrükért és a húsukért tartották őket.

   Bár nagy valószínűséggel Észak-Kínából való fajta, leggyakrabban az ország déli részén, különösen Kanton kereskedelmi kikötőjében lehetett találkozni velük. A kutyák gyakran a hajók rakományának részét képezték, és ezért is kezdték csau csaunak nevezni őket a kínai kifejezés után, amelyekkel különféle tárgyakat jelöltek, a csecsebecséktől és a kuriózumoktól kezdve egészen a kutyákig.

   A csau csau ebeket először 1880-ban hozták be Európába, egész pontosan Angliába. A Kína vad kutyájaként aposztrofált ebeket a londoni állatkertben állították ki, és a kutyabarát hírében álló Viktória királynő nagy érdeklődést mutatott irántuk. Innen az Egyesült Államokba kerültek, ahol 1890-ben állították ki őket. Az Amerikai Kennel Klub 1903-ban ismerte el a fajtát. A csau csau jelenleg a 65. helyen áll az AKC által regisztrált fajták között.

  Jozsi Doboz Badge New Small 1

  Ismerd meg a PetChefet!

  Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

  A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

  • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
  • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
  • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
  • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

  Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

  Jozsi Doboz Badge New Small 1

  Ismerd meg a PetChefet!

  Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

  A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

  • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
  • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
  • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
  • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

  Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

  Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

  Ünnepi malac

  Érzékeny gyomorra

  Megnézem

  Tanyasi marha

  Fokozott energiaszükségletre

  Megnézem

  Háztáji bárány

  A szőr- és bőr támogatására

  Megnézem

  Szüreti pulyka

  Az emésztés támogatására

  Megnézem

  Erdei nyúl

  A máj- és vese támogatására

  Megnézem

  Atlanti lazac

  Az immunrendszer támogatására

  Megnézem

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük