Frissen főtt kutyaeledelek a szamojédodnak

A gyönyörű, hófehér bundájú és mosolygós arcú szamojéd spicc Szibéria észak-nyugati részéről, a szamojéd törzsektől származik. Egyrészt rendkívül sokoldalú munkakutya, akit szánhúzásra, terelésre, a törzsek védelmére és csomagok hordására használtak. Másrészt pedig egy melegszívű és barátságos családi kutya, aki már annak idején is együtt aludt szeretett gazdáival, hogy melegítse őket a szibériai hidegben. Cikkünkból most mindent megtudhatsz a szamojéd tartásáról, gondozásáról és etetéséről, így eldöntheted, hogy mennyire ideális neked ez a kutyafajta.

A Szamojed Gondozasa Tulajdonsagai Es Etetese

Méret

Közepes | marmagassága: 53–57 cm, súlya: 20-30 kg

Mozgásigény

Nagy

Élettartam

12-14 év

Vérmérséklet

Barátságos, bújós, makacs, játékos, éber

Gyakori ételallergia

Glutén, mesterséges adalékanyagok

Etetés

Napi 2x

Ajánlott PetChef menü

Tanyasi Marha, Mennyei Kenguru

Színek

A szamojéd külseje

A szamojéd egy középtermetű kutyafajta, a kanok mintegy 57 cm-es, a szukák 53 cm-es marmagassággal rendelkeznek, testsúlyuk pedig 20-30 kg között van.

Gyönyörű hófehér bundája kétrétegű: egy finom puha és sűrű aljszőrzetből és egy hosszú és durvább fedőszőrzetből áll. A szőrzet a vállaknál és nyaknál hosszú, szinte sörény szerű, illetve a farkon és a lábak külső részén is hosszúra nő. A fejen és a lábak elülső részén rövíd, dús szőrzet található. Érdekesség, hogy eredetileg a szamojéd törzseknél még barna és fekete bundájú példányok is éltek, ma már a fajtastandard kizárólag a fehér, esetleg bézses vagy krémszínű tónusú bundát fogadja el.

A szamojéd másik jellegzetessége a híres “szamojéd mosoly”, amely ferdén vágott szemeinek és enyhén felfelé ívelő szájszögletének köszönhető. Fülei háromszög formájúak és egyenesen felfelé állnak, farka pedig magasan tűzött, amit a szamojéd jellemzően a háta felett vagy oldalt hord.

A szamojéd vérmérséklete és jelleme

A szamojéd nem csak látszatra mosolygós – a kedves külső valóban barátságos és jó természetet takar. Bár gyakran választ magának egyetlen falkavezért, a család többi tagjához is nagyon ragaszkodik. Gyermekekkel különösen jól kijön, szívesen vesz részt a játékban és a családi tevékenységekben, valamint kiváló sporttárs.

Elsősorban mégis nagyobb gyerekek mellé ajánlott, hiszen méretéből és erejéből fakadóan könnyen fellökheti a kicsiket. Más állatokkal is jól kijön.
Ugyanakkor rosszul viseli az egyedüllétet, nem alkalmas kennelben való tartásra, vagy egyedül hagyott kinti kutyának sem.

Kertre azonban szüksége van, ugyanis legszívesebben a szabadban tartózkodik és mozgásigénye igen magas. Minél kisebb az élettere, annál több sétára és mozgásra lesz szüksége. Fontos viszont, hogy igényli az összebújós, közös pihenőidőt is, hiszen a szamojéd törzseknél ágymelegítőként is szolgált.
Bár a fajtastandardban nem megengedett, sok szamojéd rendelkezik vadászösztönnel, így séta közben a legjobb, ha mindig pórázon tartod. Örző-védő kutyának ma már nem igazán alkalmas, mert bár ugatással jelzi az idegenek közeledtét, általában mégis barátságosan viselkedik velük.

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

A szamojéd nevelése

Annak ellenére, hogy a szamojéd rajong a gazdiért, nevelése nem a legegyszerűbb feladat. A fajta képviselői ugyanis igen határozott elképzelésekkel rendelkeznek azzal kapcsolatban, hogy mit szeretnének csinálni és mit nem – sokan önfejűnek és makacsnak is tartják őket. Éppen ezért tapasztalt és határozott gazdira van szükségük, aki ugyanakkor türelmes és kedvesen neveli őket, ugyanis a szamojéd lelke nagyon érzékeny.

Íme néhány tipp a szamojéd neveléséhez:

 • A szamojéd érzékeny természetéhez szeretetteljes, jutalmazó nevelés passzol. Remek megoldás lehet a klikkeres, jutalomfalatos trenírozás.
 • Fontos a mielőbbi szocializáció, ezért lehetőleg minél előbb kezdd el a különböző hangokhoz, ingerekhez, illetve más állatokhoz és emberekhez való hozzászoktatást. Ebben segítségedre lehet, ha kedvencedet kutyaoviba, vagy napközibe hordod.
 • A makacs természet és a vadászösztön kezelésében sokat segíthet, ha kutyaiskolába is jártok szőrös barátoddal.
 • Ahhoz, hogy kedvenced kiegyensúlyozott és jó természetű legyen, elegendő fizikai és szellemi megterhelés szükséges a számára

Extra tipp: A kutyusod betanításához, kiképzéséhez természetesen szükséged lesz ízletes, de egészséges jutalomfalatokra. Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, és ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot, de lehetőleg glutént sem, ami kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy -allergiát.
A PetChef kínálatában elérhetőek az ínycsiklandozóan finom és omlós tőkehal rágókák, amelyek fagyasztva szárított eljárással készülnek friss tőkehalból. Tökéletes választás kutyusod jutalmazására!

A szamojéd betegségei, életmódbeli tanácsok

Az aktív szamojéd nem alkalmas kizárólag lakásban tartásra. Szüksége van egy elkerített kertre, ahol szabadon kifutkározhatja magát. Vastag szőrzete a leghidegebb időben is tökéletes védelmet nyújt, nyári melegben azonban túlhevülhet a kutyus teste, így kánikula idején nem szabad megerőltető tevékenységeket végeznie, kizárólag a hűvösebb órákban.

A szamojéd kutya ízületei körülbelül két éves koráig fejlődnek, így addig ne engedd, hogy kemény felületen, például betonon ugráljon vagy játsszon, erre a puha pázsit a legalkalmasabb. Ha teherhordásra is szeretnéd betanítani, nagyobb terhelést is csak 2 éves kora után kaphat.

Ezen kívül a következőkre kell figyelni:

 • Csakis minőségi kutyaeledel kerüljön a tányérjára.
 • Rendszeresen figyeld kutyusod testsúlyát, ha súlygyarapodást tapasztalsz, mérsékeld a napi ételmennyiséget.
 • Tartsd rendben a szőrét és figyelj oda szemei, fogai, fülei és mancsai ápolására.
 • Kúraszerűen adhatsz neki ízületvédő készítményeket, hiszen a sok mozgás megterheli az ízületeket
 • Ha bármi szokatlan tünetet, problémát tapasztalsz, azonnal fordulj állatorvoshoz és 1-1,5 évente vidd el egy teljes körű egészségügyi kivizsgálásra.

Nulladik lépés: kizárólag hiteles tenyésztőtől vásárolj kiskutyát!

Az első lépés a megfelelő tenyésztő kiválasztása. Sajnos a szamojéd népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítják a jó pénzkereseti lehetőség miatt. A szaporítókat pedig sajnos nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Éppen ezért válassz nagyon körültekintően tenyésztőt!

Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

 • Minden esetben törzskönyvet ad, amihez tenyész alkalmassági vizsgát kell tenni
 • Oltási könyvvel, féregtelenítve kínálja a kölyköket
 • Tagja valamilyen egyesületnek
 • Mindent tud a fajtáról és szívesen válaszol a kérdésekre
 • Az ellések között hagy időt az anyakutyának a regenerálódásra

Hogyan válassz szamojéd kiskutyát?

A Szamojed Gondozasa Tulajdonsagai Es Etetese 2

Egy felelős szamojéd tenyésztő a következő szűrésekre viszi el a szülőket:

 • csípő- és könyök diszplázia szűrés
 • pajzsmirigy-alulműködés szűrés
 • von Willebrand betegség szűrés
 • szembetegségek szűrése

Válassz kíváncsi és játékos szamojéd kiskutyát, aki barátságos és nem zavarja ha felemeled, megfogod. Lehetőleg ne azt a kölyköt preferáld, aki folyton piszkálja a testvéreit, vagy túl félénk. Érdemes megvizsgálni a szülők viselkedését is.

A szamojéd betegségei

Bár a szamojéd általában egészséges fajta, bizonyos betegségekre hajlamos.

Aortabillentyű-szűkület

A veleszületett betegség során a szív aorta szelepének szűkülete tapasztalható. Az aorta billentyű feladata, hogy az oxigénben gazdag vért áramoltassa a bal kamrából az aortába és a test többi részébe. Ha a szelep szűkül, nyomást gyakorol a kutya szívére, ami a szívizomsejtek méretének növekedését és a szív falának megvastagodását okozhatja. Vannak kutyusok, akiknél nem mutat tüneteket a betegség, míg másoknál pangásos szívelégtelenség vagy hirtelen halál jelentkezhet a szűkület súlyosságától függően.

Diabetes mellitus (DM)

A DM olyan rendellenesség, amelynél a szervezet nem tudja szabályozni a vércukorszintet. A cukorbeteg kutya egészséges étvággyal rendelkezik, de mivel a táplálékot nem tudja hatékonyan hasznosítani, folyamatos testsúlycsökkenés figyelhető meg nála. A cukorbetegség további tünetei a túlzott vizelés és szomjúság, fokozott étvágy. A cukorbetegség diétával és inzulin adagolásával szabályozható.

Örökletes vesebetegség

A vese genetikai betegsége, amely a kanoknál súlyosabban jelentkezik. Az első három hónapban gyakran nem jelentkeznek tünetek, utána viszont veseelégtelenség alakul ki, amely az érintett állatok pusztulásához vezethet körülbelül 15 hónapos korban. A szukák esetében a betegség lefolyása enyhébb, náluk nem következik be veseelégtelenség. Sajnos genetikai szűrés egyelőre nem elérhető, jelenleg is folynak kutatások a témában.

Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy alulműködés során a szervezet nem tudja fenntartani a megfelelő pajzsmirigy hormonszintet. Ennek jelei közé tartozik a súlygyarapodás, a szőrzet elvékonyodása, a száraz bőr, a lassú szívverés és a hideg iránti érzékenység.

Mivel a pajzsmirigy alulműködés progresszív állapot, ha a fenti jelek bármelyikét észleled, mindenképp vizsgáltasd ki kutyusodat állatorvossal. A pajzsmirigy alulműködés könnyen kezelhető napi gyógyszeres kezeléssel, amelyet a kutya egész életében folytatni kell. Érdemes a tenyésztőtől információt kérni a kölyökkutya nagyszüleinek pajzsmirigy állapotáról, hiszen így megtudható, hogy a probléma előfordult-e a vérvonalon.

Süketség

A kutyusok süketsége lehet veleszületett, vagy kialakulhat például baleset következtében, illetve az öreg kutyák gyakori betegsége a hallás részleges elvesztése. Gyógyítására nincs lehetőség. A figyelmetlenség vagy a parancsszavakra történő lelassult reakció gyakran a halláskárosodás első jele.

Szembetegségek

 • A szamojédek hajlamosak a zöldhályogra, azaz glaukómára, amely során a szemben több csarnokvíz termelődik, mint amennyi el tud vezetődni. Ezáltal a felesleges folyadék felhalmozódik a szemben, a szem szöveteire terhelődő nyomás pedig megnő. Hosszú távon a megemelkedett nyomás a szem szöveteinek károsodását, részleges vagy teljes látásvesztést eredményezhet. A betegség kezelése során szükség lehet a csarnokvíz közvetlen eltávolítására, emellett pedig folyamatos gyógyszeres kezelésre kell számítani. Bizonyos esetben akár műtét is szükségessé válhat.
 • PRA, vagy progresszív retina atrófia: örökletes szembetegség, amely a retina károsodásával jár. Az érintett kutyus egyre rosszabbul lát, majd teljesen elveszíti a látását. Genetikai vizsgálattal szűrhető, de sajnos nem gyógyítható.

Extra tipp: bár a legtöbb a szamojéd hosszú és és boldog életet él, a fenti betegségekre való hajlam miatt érdemes már kölyökkutya korban kisállat biztosítást kötni rájuk. Így még a hosszabb kezelés sem fog különösebb anyagi problémát jelenteni.

A szamojéd etetése

A nagy mozgásigényű szamojédnek naponta kétszer érdemes magas energiatartalmú ételt adni. Érdemes ízületkímélő összetevőkből készített eledelt választani a számára.
Ha szamojéd kiskutyát nevelsz, figyelj rá oda, hogy 4 és 7 hónapos kora között különösen gyorsan növekszik majd. A nem megfelelő táplálás ízületi- és csontsérülésekhez vagy -rendellenességekhez vezethet. Ilyenkor rendkívül fontos a minőségi, alacsony kalóriatartalmú etetés, amely megakadályozza, hogy túl gyorsan növekedjen a kölyök.

Kutyusod energiáját elsősorban állati fehérjékből nyeri, ezért ügyelj rá, hogy magas minőségű, állati fehérjében gazdag, mesterséges adalékanyagoktól mentes táplálékot válassz és abból biztosítsd számára az egész napos lendületet!

Azonban fontos tudnod, hogy bár sok helyen az extra magas hús- vagy fehérjetartalmat hirdetik az eledel legfontosabb tulajdonságaként, az állatorvosok szerint a túl magas fehérjetartalmú étel vese- és májproblémákat okozhat. Bár sok helyen a száraztápos etetést javasolják, a legtöbb száraztáp nem lesz jó megoldás a kutyus etetésére, hiszen silány összetevőkből készül, és a gyártási eljárás is elpusztítja az értékes összetevőket. A száraztápokról itt írtunk bővebben.

Petchef Mennyei Kenguru Kutyaeledel Uj2 1

Ismerd meg a PetChef Mennyei kenguru menüt!

  Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma, ami legtöbbször visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced tányérjába.

  Kutyusod nagytestű, idős, ízületi gyulladással, hasnyálmirigy problémákkal, vagy diszpláziával küzd, esetleg cukorbeteg? Akkor válaszd a Mennyi kenguru eledelünket!

  A gondosan összeállított monoprotein raguban, a kenguruhús mellett, helyet kapott egy kis köles, quinoa, sütőtök, édesburgonya, friss erdei áfonya, valamint kurkuma és gyömbér is. A kenguruhús rendkívül magas omega-3 tartalommal, valamint hipoallergén hatással is rendelkezik, így ideális azoknak a kutyusoknak, akik allergiásak más fehérjeforrásra. A gyömbérnek és a kurkumának köszönhetően extra támogatás nyújt kutyusod ízületei számára. Biztosítja a porcok, ízületek, inak, csontok rugalmasságát és csökkenti az öregedéssel járó ízületi merevséget.

  Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek!

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

  rendelek

Vegyes etetés – jó megoldás a tisztán száraztápos etetés helyett

A tisztán száraztápos etetés helyett még mindig pénztárcakímélő, de egészségesebb megoldás az úgynevezett vegyes etetés. Ez azt jelenti, hogy a száraztápot valamilyen – mondjuk 50-50%-os arányban – keverd össze valamilyen másik, magasabb víztartalmú prémium kutyaeledellel, például esetünkben PetChef eledellel. Ilyenkor értelemszerűen a kutyus testsúlyának megfelelő mennyiségből csak a választott aránynak megfelelő mennyiséget kell venni – tehát 50-50%-os aránynál 50%-ot az adott eledelből.

A vegyes etetés további előnye, hogy mivel a táp általában ugyanaz marad, a hozzászokási idő is rövidebb. A kutyusok étvágya is javul, hiszen míg önmagában a száraztáp nem túl vonzó, “valódi” étellel keverve már étvágygerjesztőbb.
Ugyanakkor nagyon fontos, hogy hetente ellenőrizd a kutyus testsúlyát, és szükség szerint igazíts a mennyiségeken!

A PetChef frissen főtt kutyaeledeleinek receptjeit a kutyák táplálkozására specializálódott állatorvos, Dr. Varga József állította össze. Összetevőink frissek és emberi fogyasztásra is alkalmasak, így bátran adhatod menüinket szamojéddnak is.

A szamojéd mozgásigénye, játék

Ahogy már említettük, a szamojéd lételeme a szabadban történő mozgás és játék. Éppen ezért készülj fel a hosszú közös sétákra, még rossz időjárási körülmények között is – ne feledd, hogy a vastag bunda a szibériai hóviharban is megvédi a kutyust. Forró nyári napokon viszont kora reggelre és késő estére időzítsd a testmozgást!

A szamojéd jeleskedik különböző kutyasportokban. Szánhúzó múltjának köszönhetően jól teljesít a húzósportokban, de szereti az agilityt, valamint a különböző munkakutya-, például mentőkutya képzéseket is.

A Szamojed Gondozasa Tulajdonsagai Es Etetese 3

kutya teniszlabda

Kutya teniszlabda

  A teniszlabda színes, pattog, tökéletesen illeszkedik a szájba és a legszórakoztatóbb és legsokoldalúbb kutyajáték, ami jó pár generáció óta népszerű a kutyusok körében. A PetChef kínálatában már megtalálod a vidám, egészségbarát teniszlabdákat, melyek télen-nyáron kiváló mókát biztosítanak az örökmozgó ebeknek.
  megnézem

A szamojéd ápolása

Fontos tudnod, hogy a szamojéd egész évben viszonylag erősen vedlik, évente kétszer különösen erős szőrhullásra számíthatsz. Alap esetben heti kétszeri, a vedlés időszakában azonban mindennapos fésülésre van szükség, hogy az elhullott szőrszálakat kikeféld és ne a padlóról vagy kanapéról kelljen összeszedni.
Fürdetni viszonylag ritkán kell, főként ha összekoszolta magát, ugyanis ilyenkor lemosódik a bőrén található természetes faggyúréteg, ami bőrproblémákhoz vezethet. Mivel a bunda kiszárítása embert próbáló feladat, a legjobb, ha a fürdetést kutyakozmetikusra bízod.

Mire kell még figyelned a szamojéd ápolása során?

 • Hetente egyszer ellenőrizd a füleket! Ilyenkor érdemes óvatosan áttörölni a fülek belső részét kifejezetten erre a célra megvásárolható folyadékkal. A hallójáratokat nem kell tisztítani! Ha pirosságot vagy kellemetlen szagot tapasztalsz, az fertőzést jelezhet, ilyenkor forduljatok állatorvoshoz!
 • Vágd le a kutyusod körmeit havi egy vagy két alkalommal, ha nem kopnak természetesen! Ebből a cikkből mindent megtudhatsz a karom levágásáról.
 • Nézd át mindig a szőrét, karmait és a füleit, nehogy megbújjon benne élősködő vagy toklász.
 • A fogakat érdemes heti pár alkalommal, vagy akár minden nap megtisztítani. Ez segít megakadályozni a fogkőképződést és megelőzni a későbbi szájüregi betegségeket.

+1 FOGÁPOLÁSI TIPP: A lepedék eltávolításában a fogmosások között nagy segítségedre lehet egy természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágóka. A Petchef kínálatában megtalálod a szuper ízletes farkashal bőr vagy tőkehal bőr rágókákat, amelyek fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik.

Kinek való és kinek nem való a szamojéd?

Mikor válaszd a szamojédot?

 • Ha sportos, aktív életet élsz, amibe kutyusodat is bevonnád
 • Ha a sporttárs mellé egyben egy bújós szeretetgombócra is vágysz
 • Ha olyan kutyust szeretnél, akinek a család a mindene
 • Ha van elegendő időd és energiád biztosítani számára a megfelelő testmozgást és szellemi stimulációt.
 • Ha van egy kis kerted

Mikor ne válaszd ezt a fajtát?

 • Ha egy nyugodt, kis mozgásigényű kutyust szeretnél
 • Ha a lakásodhoz nem tartozik kert
 • Ha zavar a kutyaszőr és nincs időd ápolni a kedvencedet

És végül egy kis történelem: így alakult ki a szamojéd fajta

A fajta eredetileg a nevét adó szibériai szamojéd vagy más néven nyenyec törzstől származik, ahol sokoldalú munkakutya volt. Használták rénszarvas tereléstől kezdve a vadászok segítőjén át, a vadállatok elleni védelemig rengeteg területen. Ezen kívül a hideg éghajlaton a kutyusok gazdáikkal összebújva aludtak, kellemesen melegítve őket.

Az első szamojéd kutyák 1889-ben kerültek Európába, miután Ernest Kilburn Scott 3 hónapot töltött a szibériai népcsoportnál. A 20. Század elején Angliába és Amerikába is eljutottak az első példányok. Hamarosan szánhúzó kutyaként alkalmazták a sarkvidéki expedíciókon, ahol gazdáikkal együtt nagyon nehéz körülményeknek voltak kitéve és csak a legerősebbek éltek túl.
Önálló kutyafajtaként 1913 óta ismerik el, de igazán népszerű csak a II. világháború utáni években lett. Ma már leginkább családi kutyaként tartják.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük