Frissen főtt kutyaeledelek a golden retrieverednek

A golden retriever – magyarul arany retriever – barátságos, toleráns viselkedése miatt a család igazi kedvence. Intelligenciája kiváló munkakutyává teszi, remek nyomkövető, kiszimatolja a csempészárut, kitűnő társ a vadászatok során. Az engedelmes, tisztaszívű kutyus emellett a kutyasportokban is remekel. Cikkünkből most mindent megtudhatsz a golden retriever tulajdonságairól, tartásáról és etetéséről, így könnyen eldöntheted, hogy mennyire ideális számodra ez a kutyafajta.

Méret

Nagytermetű | marmagassága 51-61 cm, súlya: 25-35 kg

Mozgásigény

Nagy

Élettartam

10-12 év

Vérmérséklet

Barátságos, melegszívű, intelligens, megbízható, játékos, energikus

Etetés

Napi 2x

Ajánlott PetChef menü

Szüreti pulyka, Erdei nyúl

Színek

A golden retriever kutya külseje

A golden retriever nemcsak végtelen szeretetével, melegszívűségével, de külsejével is azonnal rabul ejti a szíveket. Nevéhez méltóan a golden, azaz az arany szín árnyalataiban pompázik csodálatos bundája, a krémszínűtől a sötétebb aranyig több árnyalatban is találkozhatunk a fajta képviselőivel. A kölykök szőre általában világosabb és nagyjából 13 hónapos koruk környékén nyeri el végső árnyalatát.

Bundája közepesen hosszú, főként egyenes, néha hullámos. A golden retriever vastag aljszőrzettel rendelkezik, amely kellő védelmet biztosít számára még nagyon szélsőséges, hideg, nedves időjárási körülmények között is.

A kutyusok testfelépítése rendkívül arányos, izmos testalkat és erős csontozat jellemzi őket. Farkuk egyenes, fejük formás, füleik közepesen nagyok és az arcukhoz simulnak. Gyönyörű sötétbarna szemeik kedvességet, intelligenciát sugároznak.

Marmagasságuk nemtől függően 51-61 cm, testtömegük 25-35 kg.

A golden retriever vérmérséklete és jelleme

Petchef Golden Retriever Vermerseklet

A golden retriever fajta barátságos, jóindulatú, nyugodt. Igazi család kedvence kutyus, aki derűvel tölti meg a házat. A golden jól kijön gyerekekkel és idősekkel egyaránt, vidám, megbízható és játékos természete miatt a legapróbb családtagok mellé is ideális társ. Imád ott lenni, ahol az események történnek és alig várja, hogy gazdája kedvében járhasson. Emberközpontú, de más háziállatokkal is szívesen barátkozik.

Kedves természete miatt nem a házőrzők gyöngye. Ahelyett, hogy elriasztaná a hívatlan vendégeket, még örömmel segíti is a tolvajokat. Ugyanakkor nagyon intelligens és végtelenül türelmes, ezért sok golden retrievert találunk a segítőkutyák között, legyen szó vakvezető-, terápiás- vagy kísérő kutyusokról.

Szaglása remek, így remek társ a vadászatok során, imád apportírozni. Szájával képes úgy megfogni az elejtett zsákmányt, hogy ne okozzon benne kárt. Emellett gyakran alkalmazzák például drogkereső kutyaként.

Jó alkalmazkodó képességének köszönhetően lakásban is tartható, ugyanakkor a nagyobb tér ideálisabb számára.

Nem szeret egyedül lenni, fontos, hogy emberek vegyék körül, ellenkező esetben a szeparációs szorongás tünetei jelentkezhetnek nála.

A golden retriever nevelése

A golden retrieverek nagyon szófogadóak és engedelmesek, ezért könnyű tanítani őket és szomjazzák a tudást. Ettől függetlenül jól kell nevelni és kiképezni szőrös kedvencedet ahhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki természetéből.

Íme néhány tipp a golden retriever neveléséhez:

 • Érdemes már kiskorától szocializálni, hogy minél több emberrel, állattal, látnivalóval, hanggal ismerkedhessen.
 • Fontos, hogy mindig legyél következetes a nevelésében!
 • Rendszeresen gyakoroljátok a fontosabb parancsszavakat!
 • Mivel a golden retrievernek szüksége van falkavezérre, ezért mindig határozottan, ugyanakkor szeretetteljesen és nyugodtan add számára az utasításokat.
 • Mindig pozitív megerősítéseket használj!

Petchef Szureti Pulyka Kutyaeledel Uj2 1

Ismerd meg a PetChef Szüreti pulyka menüt!

  Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma, ami legtöbbször visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced tányérjába.

  Kutyusod túlsúlyos, hízékony, érzékeny emésztésű, esetleg cukorbeteg? Akkor válaszd a Szüreti pulyka eledelünket! A gondosan összeállított monoprotein raguban, a pulykahús mellett, helyet kapott még egy kis barna rizs, sárgarépa, zöldborsó, édesburgonya és chia mag is.

  Kis kedvenced szeret enni? Torkos kutyusodnak problémák vannak az emésztésével? Esetleg már súlyproblémákkal küszködik, és kicsit kigömbölyödött négylábú pajtásod? Szüreti pulyka eledelünk alacsony zsírtartalma és a benne található könnyen emészthető szénhidrátok miatt kiváló választás azoknak a kutyusoknak, akikre hamar felszaladnak a kilók.

  Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek!

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

  rendelek

A goldie kutya etetése

Arany retriever kutyusod mindig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag eledelt kapjon és sose etesd túl, ugyanis nagyon hajlamos a hízásra. Ez ízületei védelmének szempontjából kiemelten fontos.

Szőrös kedvenced számára a napi kétszeri etetés az ideális, még akkor is, ha nagy barna szemeivel koldul finom falatokat.

Ugyan sok helyen olvashatod, hogy a száraztápos etetés tökéletes a kutyák számára, a száraztápok nagy része azonban nem megfelelő választás. Ezek ugyanis olyan silány minőségű összetevőkből készülnek, mint a húsliszt és a gabona, amelyek alacsony tápértékkel rendelkeznek, és akár allergiát is okozhatnak. Ezen kívül lényeges tudnivaló, hogy bár sok helyen az extra magas hústartalmat hirdetik, mint az eledel legfontosabb tulajdonságát, a túl magas fehérjetartalom az állatorvosok szerint vese- és májproblémákat okozhat.

Vegyes etetés – jó megoldás a tisztán száraztápos etetés helyett

A tisztán száraztápos etetés helyett még mindig pénztárcakímélő, de egészségesebb megoldás az úgynevezett vegyes etetés. Ez azt jelenti, hogy a száraztápot valamilyen – mondjuk 50-50%-os arányban – kevered össze valamilyen másik magasabb víztartalmú prémium kutyaeledellel, például esetünkben PetChef eledellel. Ilyenkor értelemszerűen a kutyus testsúlyának megfelelő mennyiségből csak a választott aránynak megfelelő mennyiséget kell venni – tehát 50-50%-os aránynál 50%-ot az adott eledelből.

A vegyes etetés további előnye, hogy mivel a táp általában ugyanaz marad, a hozzászokási idő is rövidebb. A kutyusok étvágya is javul, hiszen míg önmagában a száraztáp nem túl vonzó, “valódi” étellel keverve már étvágygerjesztőbb.
Ugyanakkor nagyon fontos, hogy hetente ellenőrizd a kutyus testsúlyát, és szükség szerint igazíts a mennyiségeken!

A PetChef frissen főtt kutyaeledeleinek receptjeit a kutyák táplálkozására specializálódott állatorvos, Dr. Varga József állította össze. Összetevőink frissek és emberi fogyasztásra is alkalmasak, így bátran adhatod menüinket beagle kutyádnak is.

 • Kizárólag minőségi kutyaeledel kerüljön a tányérjára!
 • A golden retrieverre könnyen szaladnak fel a kilók, ezért rendszeresen figyeld kutyusod testsúlyát, ha hízást tapasztalsz, csökkentsd a napi ételmennyiséget!
 • Fordíts kiemelt figyelmet szőre rendben tartására és szemei, fogai, fülei és mancsai ápolására!
 • Mivel hajlamos az ízületi betegségekre, kúraszerűen adhatsz neki ízületvédő készítményeket!
 • 1-1,5 évente vidd el teljes körű egészségügyi kivizsgálásra, illetve ha bármi szokatlan tünetet, problémát tapasztalsz, azonnal fordulj állatorvoshoz!

Nézzük most meg, mit tehetsz, hogy a lehető legegészségesebb kiskutyát válaszd!

Nulladik lépés: kizárólag hiteles tenyésztőtől vásárolj kiskutyát!

Az első lépés a megfelelő tenyésztő kiválasztása. Sajnos a golden retriever népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítják a jó pénzkereseti lehetőség miatt. A szaporítókat pedig sajnos nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Éppen ezért válassz nagyon körültekintően tenyésztőt!

Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

 • Minden esetben törzskönyvet ad, amihez tenyész alkalmassági vizsgát kell tenni
 • Oltási könyvvel, féregtelenítve kínálja a kölyköket
 • Tagja valamilyen egyesületnek
 • Mindent tud a fajtáról és szívesen válaszol a kérdésekre
 • Az ellések közt hagy időt az anyakutyának a regenerálódásra

A golden retriever betegségei

Mivel a golden retriever hatalmas népszerűségnek örvend, tenyésztése során a nagyobb haszon érdekében a tenyésztők korábban nem tartották kellően szem előtt az ebek egészségét. Emiatt még ma is számos fajtabetegség jellemző rájuk. Bár a tenyésztési feltételek szigorításával próbálják visszaszorítani ezeket, azonban még mindig jóval nagyobb arányban fordulnak elő különböző örökletes kórképek az arany retrievereknél, mint más fajtáknál. Életkoruk átlagosan 10-12 év.

Milyen betegségekkel találkozhatsz a golden retrievereknél?

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

Aortabillentyű-szűkület

A veleszületett betegség során a szív aorta szelepének szűkülete tapasztalható. Az aorta billentyű feladata, hogy az oxigénben gazdag vért áramoltassa a bal kamrából az aortába és a test többi részébe. Ha a szelep szűkül, nyomást gyakorol a kutya szívére, ami a szívizomsejtek méretének növekedését és a szív falának megvastagodását okozhatja. Vannak kutyusok, akiknél nem okoz tüneteket a betegség, míg másoknál pangásos szívelégtelenség vagy hirtelen halál jelentkezhet a szűkület súlyosságától függően.

Csípőízületi diszplázia

Ez egy örökletes rendellenesség, amelynek lényege, hogy a csípőízület vérellátása nem megfelelő. Ezért ezen a területen a combcsont felső területei károsodnak. Már 4 hónapos goldie-knál is jelentkezhet, de mindenképpen 1 éves kor alatt jellemző.

A diszplázia eleinte sokszor tünetmentes, a kutyus idősödésével azonban gyulladás, fájdalom és sántítás alakulhat ki. Egyik legjellemzőbb tünete, hogy a kutya húzza a lábát. Bár tornáztatással és megfelelő diétával sokat lehet javítani az állapoton, teljesen nem gyógyítható.

Mivel csípődiszpláziával diagnosztizált kutya nem tenyészthető, mindenképp kérj negatív teszteredményt a tenyésztőktől!

Könyökízületi diszplázia

A könyökízületi diszplázia során a könyökízületet alkotó karcsont és két alkarcsont egymással érintkező ízületi felszíne nem illeszkedik megfelelően. Emiatt helyenként feszülés, más helyen pedig instabilitás jön létre a könyökízületben. Ennek következményeként porcleválások (anconeus és coronoideus leválás), porcdegeneráció (oszteokondrózis dissecans), porckopásokkal, porcfelrakódásokkal kísért degeneratív ízületi betegség, arthrosis jön létre a könyökízületben.

Epilepszia

Az epilepszia egy olyan agyi működési zavar, amelynek során az agy egyes területein fokozott elektromos tevékenység keletkezik. Ez a fokozott agyi aktivitás megzavarja az idegsejtek ingerületi, illetve gátló folyamatainak egyensúlyát, és izgalmi túlsúlyt eredményez.

Az epilepszia a kutyák gyakori idegrendszeri betegsége. Tünetei változatosak lehetnek, mivel a betegségnek is többféle típusa van. A kutya epilepsziáról itt olvashatsz részletesebben >>

Hemangiosarcoma

A hemangiosarcoma, a vérerek daganata, rendkívül rosszindulatú ráktípus és sokszor már a korai szakaszában áttéteket képez. Bármilyen korú és fajtájú kutyánál előfordulhat, de a leggyakrabban az idősebb kanoknál, különösen a boxer, a szetter, a juhász és a retriever fajtáknál alakul ki.

A szervezetben bárhol megjelenhet, de többnyire az erekkel bőven ellátott területeken fordul elő. A vért, illetve a vérereket támadja és ezeken keresztül a létfontosságú szerveket, a lépet, a májat, a szívet. A csontban, a vesékben, a húgyhólyagban is előfordulhat, de a szarkóma bizonyos fajtái megjelenhetnek a bőr felszínén, illetve alatta is. A daganat vérsejteken nő, egy idő után kiszakad és belső vérzést okoz.

Osteochondritis dissecans (OCD)

Az osteochondritis dissecans (OCD) a porc betegsége, amely a kutya különböző ízületeit érinti. Az ízületek sérülése, örökletes tényezők, hirtelen növés, hormonális egyensúlyhiány és helytelen táplálkozás vezethet kialakulásához. Az OCD főként a nagytestű kutyáknál jelentkezik. Megtámadhatja a váll-, könyök- és térdízületeket, de többnyire a vállat érinti. A beteg ízületek miatt a kutya sántítani kezd. A vállízület betegségénél rövidebbeket lép mellső lábával, mert el akarja kerülni, hogy ízületei megfeszüljenek. Ha idővel mindkét mellső lábat megtámadja a betegség, a kutya igyekszik elkerülni a mozgást. A beteg vállízületek mozgatása nagyon fájdalmas, erőltetett mozgatása a betegség súlyosbodásával járhat.

Osteosarcoma (csontrák)

Az osteosarcoma általában az idősebb, nagyobb méretű kutyáknál alakul ki. Leggyakrabban a kutyák bokáinál vagy a térdüknél, az epiphysis lemezeknél vagy azok közelében jelentkezik. A daganat gyakran ízületi fájdalmakkal jár, amit a végtagok lebénulása előzhet meg. 90%-nál áttét jelentkezik a tüdőben. Nagyon agresszív, gyorsan terjedő rák típus. A diagnózist követően a legtöbb esetben a végtagot amputálják, majd kemoterápiát alkalmaznak.

Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy alulműködés során a szervezet nem tudja fenntartani a megfelelő pajzsmirigy hormonszintet. Ennek jelei közé tartozik a súlygyarapodás, a szőrzet elvékonyodása, a száraz bőr, a lassú szívverés és a hideg iránti érzékenység. Mivel a pajzsmirigy alulműködés progresszív állapot, ha a fenti jelek bármelyikét észleled, mindenképp vizsgáltasd ki kutyusodat állatorvossal. A pajzsmirigy alulműködés könnyen kezelhető napi gyógyszeres kezeléssel, amelyet a kutya egész életében folytatni kell. Érdemes a tenyésztőtől információt kérni a kölyökkutya nagyszüleinek pajzsmirigy állapotáról, hiszen így megtudható, hogy a probléma előfordult-e a vérvonalon.

Progresszív retina atrófia (PRA)

Genetikai öröklődésű szembetegség, amelynek során a szemben található ideghártya károsodik, a benne található fényérzékelő sejtek, csapok és pálcikák degenerálódnak, sorvadnak. A látás folyamatosan romlik, majd teljes vakság is bekövetkezhet. A betegség sajnos mai ismereteink szerint nem gyógyítható. Erre a betegségre is elérhető genetikai szűrővizsgálat.

összecsukható szilikon kutyatál

Összecsukható szilikon kutyatál

  Végre egy tálka, amit bárhová elvihetsz magaddal. Ez az összecsukható szilikon kutyatál igazán helytakarékos megoldás egy hosszabb kirándulás vagy utazás során. Sétához, kiránduláshoz ideális a PetChef új szilikon itatótálja, hogy ne okozzon problémát, ha megszomjazik kedvenced. Az összenyomható, egészségbarát szilikonból készült tálka kis helyen elfér. A karabíner segítségével pedig pórázra, kézitáskára, hátizsákra rögzíthető. Akár vizet, akár PetChef eledelt is tehetsz bele.
  megnézem

Szürkehályog

A szürkehályog gyakran a progresszív retina atrófiával együtt fejlődik, és a szemlencse homályosságát okozza. Az érintett szemen külső szemlélőként is észlelhető a hártyára hasonlító hályog. A probléma örökletes és bár általában idős korban jelentkezik, bármely életkorban előfordulhat.

Von Willebrand Jürgens szindróma

A von Willebrand-szindróma egy örökletes vérbetegség, amelyet a VIII. alvadási faktor (von Willebrand-faktor) hiánya okoz. Elsődleges jele a sérülést vagy műtétet követő túlzott vérzés. Egyéb tünetek, például orrvérzés, vérző íny, vagy gyomor- és bélvérzés is előfordulhat. A legtöbb von Willebrand-kóros kutya normális életet él. Gyanú esetén azonban mindenképpen érdemes az állatorvossal vizsgálatokat végezni a szindróma igazolására.

Extra tipp: Bár szerencsére sok golden retriever hosszú és és boldog életet él, a fenti betegségekre való hajlam miatt érdemes már kölyökkutya korban kisállat biztosítást kötni rájuk. Így még a hosszabb kezelés sem fog különösebb anyagi problémát jelenteni.

A golden retriever kutya mozgásigénye, játék

Petchef Golden Retriever Kutyafajta

A golden retrievernek kifejezetten nagy a mozgásigénye, rendkívül aktív, energikus fajta. Imád játszani, kirándulni, rohangálni, ezért kifejezetten ideális a sportos családok számára. Rendszeresen gondoskodni kell fizikai és mentális lefárasztásáról is, ellenkező esetben a goldie berendezési tárgyaidon vezetheti le felesleges energiáit.

A retriever remekel a kutyás sportokban, legyen szó agility-ről, dogdancingről. Bármikor kapható egy jó kis frizbizésre és szeret úszni is, melyben a mancsain található úszóhártya is segíti. Lételeme a víz, nem bír ellenállni neki, így mélyvízben és egy közönséges pocsolyában egyaránt jól érzi magát.

A szőrgombócok szeretnek a szájukban cipelni különféle tárgyakat, legyen az egy labda, bármilyen játék, vagy a gazdi zoknija.

A golden retriever ápolása

A goldie ékessége, aranyló bundája elsősorban a tavaszi és őszi vedlési időszakban hullik, azonban nagyon fontos, hogy egész évben kiemelt figyelmet fordíts ápolására.

Ezekre figyelj a golden retrievernél a mindennapok során:

 • Rendszeresen keféld ki bundáját! Ezzel nem csak a csomósodást előzheted meg, hanem minimalizálhatod a lakásban elhullajtott szőrszálakat is.
 • Annak ellenére, hogy gyakran dagonyázik pocsolyákban, nem szükséges sűrűn fürdetni, hiszen a sár kipereg szőréből. Évente néhány alkalom bőven elegendő. Ilyenkor mesterséges adalékanyagoktól mentes kutyasampont használj!
 • Füleit és szemeit gyakran tisztítsd meg a fertőzések elkerülése érdekében!
 • Soha ne hagyd ki a szezonális bolhakezelést!
 • Ellenőrizd kutyusod körmeit és ha szükséges vágd rövidre őket, megelőzve a beszakadásokat és egyéb problémákat!
 • Gyönyörű bundája professzionális vágást igényel, amit érdemes szakemberre bízni!
 • A fogak egészségének megőrzéséhez rendszeresen távolítsd el a kutyus fogairól a lepedéket, amelyből fogápolás hiányában fogkő alakulhat ki. A fogkő ugyanis hosszú távon fog- és ínybetegségekhez vezet. Iktasd be a napi fogmosást kutya fogkrémmel és fogkefével!

+1 EXTRA TIPP: A lepedék eltávolításában a fogmosások között nagy segítségedre lehet egy természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágóka. A PetChef kínálatában megtalálod a szuper ízletes farkashal bőr vagy tőkehal bőr kutya rágókákat, amelyek fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik.

Kinek való és kinek nem való a golden retriever?

Mikor válaszd a golden retrievert?

 • Ha nagyon kedves, szeretetteljes, vidám kutyust keresel.
 • Ha kifejezetten intelligens, könnyen tanítható, engedelmes fajtában gondolkodsz.
 • Ha nagy mozgásigényű négylábút szeretnél.
 • Ha gyerekekkel és idősekkel egyaránt barátságos eb lenne az igazi.
 • Ha olyan szőrös kedvencre vágysz, aki remek alkalmazkodó készséggel rendelkezik.
 • Ha macskabarát fajta lenne az ideális.
 • Ha olyan kedvencet szeretnél, aki alkalmas segítőkutyának.

Mikor ne válaszd ezt a fajtát?

 • Ha olyan négylábú társat keresel, aki szívesebben heverészik a kanapén és nincs nagy mozgásigénye.
 • Ha kistestű kutya lenne ideális.
 • Ha hosszabb időre egyedül akarod hagyni kedvenced.
 • Ha nem bírod, hogy kutyusod sok szőrt hullajt.
 • Ha igazi házőrzőt keresel.

És végül egy kis történelem: így alakult ki a golden retriever fajta

Sokáig az a legenda járta, hogy a golden retrieverek egy cirkuszból vásárolt orosz juhászkutyától származnak. Valójában a goldie-kat Skóciában tenyésztették ki, Sir Dudley Majoribanks, a későbbi Lord Tweedmouth birtokán.

Tweedmouth mindenféle állatot tenyésztett és igyekezett tökéletesíteni a különböző fajtákat. 1835 és 1890 között készült feljegyzéseiből kiderül, hogy milyen célokat tűzött ki maga elé. Egy tehetséges, jó szaglással rendelkező retrievert szeretett volna, mivel sokat járt vadászni és nem volt elégedett az apportírozásra használt szetterekkel és spánielekkel. Emellett egy olyan fajtában gondolkodott, aki hűséges és kiegyensúlyozott otthonában.

1868-ban és 1871-ben a szettereket összepárosította egy azóta kihalt fajtával, a tweed water spániellel.

Tenyésztési programjához az aranyló bundájú kölyköket tartotta meg, a többit pedig elajándékozta barátainak és rokonainak. A kutyusok híresek voltak nyugodt természetükről és a vadászterületen mutatott különleges képességeikről.

Az angliai Kennel Club 1911-ben hivatalosan is elismerte a golden retrievert, mint különálló fajtát. Ekkor a „retriever – sárga vagy arany” kategóriába sorolták őket. A fajta nevét 1920-ban hivatalosan golden retrieverre változtatták.

A goldie mára egyike a legnépszerűbb kutyafajtáknak.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük