Frissen főtt kutyaeledelek foxterrier kutyádnak

A drótszőrű és a simaszőrű foxterrier bár két külön fajta, de külsejüket leszámítva nagyon hasonlítanak egymáshoz. A foxterriereket – vagy röviden foxikat – eredetileg arra tenyésztették ki, hogy a rókavadászatok során előcsalogassák a ravaszdikat rejtekhelyükről, mára azonban többnyire családi kutyák, illetve gyakran találkozni velük kiállításokon. Írásunkból most az összes hasznos információt megtudhatod a foxterrier tulajdonságairól, tartásáról és etetéséről, így könnyen eldöntheted, hogy mennyire ideális számodra ez a kutyafajta.

Méret

Közepes termetű | magassága: 35–39,5 cm, súlya: 7–8 kg

Mozgásigény

Nagy

Élettartam

13-15 év

Vérmérséklet

Intelligens, merész, barátságos, fürge, lelkes, energikus

Etetés

Napi 2x

Ajánlott PetChef menü

Tanyasi marha, Erdei nyúl

Színek

A simaszőrű foxterrier és a drótszőrű foxterrier külseje

A foxterrierek 18. század végi megjelenésük óta alig változtak. A simaszőrű és drótszőrű foxterriereket külön fajtának tekintik. A fő különbség szőrtípusukban és bizonyos mértékig fejformájukban van. Méretben, alakban és temperamentumban ugyanakkor nagyon hasonlítanak.

A simaszőrű foxterrierek bundája egyenes, kemény, sűrű és nagyon keveset vedlenek. A drótszőrű foxterrierek szőrzete szintén dús, de drótszerű, állaga a kókuszdió szőrszálaira emlékeztet. A szőrszálak összecsavarodnak, rendszeres ápolás híján a bunda elhanyagoltnak tűnik.

Mindkét kutyus nagyon fürge, mozgékony, szabályos csontozatú. Megjelenésük tükrözi energikusságukat és erős személyiségüket, ugyanakkor nagyon kecsesek is.

A foxik feje balta alakú, füleik kicsik. Jellegzetes sötétbarna szemük mindig éberen figyel. Farkuk felfelé álló, magasan tűzött, általában kurtított.

A simaszőrűek bundája a test legnagyobb részén fehér, amin sárgásbarna, barna illetve fekete foltok díszelegnek. A drótszőrűek foltozottsága általában fakóbb. Utóbbiak állkapcsán a szőrzet valamivel hosszabb és enyhén göndör, ami egyedi megjelenést kölcsönöz. Színeiben a fehérnek kell dominálnia, de sűrűn látni fekete, cserszín vagy fekete-cser színezetet is.

Marmagasságuk 35–39,5 cm, súlyuk 7–8 kg.

A foxterrier vérmérséklete és jelleme

drotszoru-fox-terrier

A foxik nagyon aktívak és megvan a magukhoz való eszük. Hajlamosak a csínytevésre és túljárni az eszeden, mégsem vagy képes haragudni rájuk, mert olyan bájjal teszik mindezt.

A társaságkedvelő és kíváncsi foxterrierek kedvesek az emberekkel, de nem haboznak nekimenni más kutyáknak, még ha azok sokkal nagyobbak is náluk. Hacsak nem képezzük ki őket erre, és nem szocializáljuk célzottan, ne várjuk, hogy barátságot kötnek egyéb háziállatokkal. Családjukhoz hűségesek, imádnak a gyerekekkel játszani, idősekkel is jól kijönnek.

A foxik a házőrzés mesterei, azonnal riadót fújnak, ha ismeretlenek közelednek. Ha nincs épp konkrét vészhelyzet, akkor is sokat ugatnak, jellemzően magas hangon.

Nem bírják az egyedüllétet, fontos számukra a családtagok jelenléte, különben hajlamosak a szeparációs szorongásra. Kizárólag lakásban tartásra nem alkalmasak, szükségük van ugyanis egy biztonságos kerítéssel elkerített udvarra, ahol kirohangálhatják magukat.

Soha ne feledd, hogy a foxterrier nagy önbizalommal rendelkezik és vérbeli felfedező. Ezért ne engedd el kutyusodat póráz nélkül nem biztonságos terepen. És ahogy már említettük, rendszeresen ellenőrizd a kerítést is, hogy megbizonyosodj róla, nem készül-e szökésre kedvenced. Járatok ásásában ugyanis verhetetlen.

A foxterrier nevelése

A foxik nagyon intelligensek, ugyanakkor azonban akaratosak is, kiképzésük emiatt kihívást jelenthet. Ha egyszer azonban megfejtetted motiválásuk titkát, bármit képesek megtanulni, amit csak szeretnél.

kakizacsi tartó

Kakizacsi tartó

  A Petchef új kakizacsi tartója stílusos kiegészítője a sétáknak, kirándulásoknak. Az oldalán található karabinerrel egyszerűen rögzítheted akár pórázra, akár táskára, így mindig kéznél van, ha a kutyus után takarítani kell. Nem fordul elő, hogy otthon marad vagy sérül a kakizacskó. Igazán strapabíró anyagból készült, ezért megannyi sétán hű szolgálatot tehet. A kakizacsi tartó anyaga bioműanyag, ezért nem csak trendi kiegészítője a kakizacsinak, hanem még környezetbarát is.
  megnézem

Íme néhány tipp a foxterrier neveléséhez:

 • Érdemes már kiskorától szocializálni, hogy minél több emberrel, állattal, látnivalóval, hanggal ismerkedhessen. Ezzel megelőzhető a más kutyákkal szembeni agresszió.
 • Képzéséhez következetesség és humorérzék szükséges.
 • Mindig fektess le egyértelmű szabályokat.
 • Pozitív megerősítésekkel érheted el nála a legjobb eredményt.
 • Nehéz szobatisztaságra nevelni, legyél vele türelmes és támogató.

EXTRA TIPP A FOXTERRIER NEVELÉSÉHEZ: A kutyusod betanításához, kiképzéséhez természetesen szükséged lesz ízletes, de egészséges jutalomfalatokra. Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, és ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot, de lehetőleg glutént sem, ami kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy -allergiát.

A PetChef kínálatában már elérhetőek az ínycsiklandozóan finom és omlós rágókák, amelyek fagyasztva szárított eljárással készülnek friss tőkehalból és farkashalból. Tökéletes választás kutyusod jutalmazására!

A foxterrier betegségei, életmódbeli tanácsok

A foxterrierek átlagosan 13-15 évig élnek, de egyes kutyusok akár a 20 évet is megérhetik. Ahhoz, hogy biztosíthasd számukra az egészséges és hosszú életet, célszerű odafigyelni az alábbiakra:

 • Csakis minőségi, tápanyagokban gazdag kutyaeledelt kapjon kedvenced.
 • Biztosítsd számára, hogy eleget mozogjon, le tudja vezetni a felesleges energiáit.
 • Figyelj oda szőre rendben tartására és szemei, fogai, fülei és mancsai ápolására.
 • 1-1,5 évente vidd el teljes körű egészségügyi kivizsgálásra, illetve ha bármi szokatlan tünetet, problémát tapasztalsz, azonnal fordulj állatorvoshoz!

Lássuk most, hogy mit tehetsz, hogy a lehető legegészségesebb kiskutyát válaszd!

Nulladik lépés: kizárólag hiteles tenyésztőtől vásárolj kiskutyát!

Az első lépés a megfelelő tenyésztő kiválasztása. Sajnos a foxterrier népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítják a jó pénzkereseti lehetőség miatt. A szaporítókat pedig sajnos nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Éppen ezért válassz nagyon körültekintően tenyésztőt!

Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

Az első lépés a megfelelő tenyésztő kiválasztása. Sajnos a foxterrier népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítják a jó pénzkereseti lehetőség miatt. A szaporítókat pedig sajnos nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Éppen ezért válassz nagyon körültekintően tenyésztőt!

Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

 • Minden esetben törzskönyvet ad, amihez tenyész alkalmassági vizsgát kell tenni
 • Oltási könyvvel, féregtelenítve kínálja a kölyköket
 • Tagja valamilyen egyesületnek
 • Mindent tud a fajtáról és szívesen válaszol a kérdésekre
 • Az ellések közt hagy időt az anyakutyának a regenerálódásra

A foxterrier betegségei

A foxterrierek szerencsére nagyon egészségesek, de bizonyos betegségek náluk is kialakulhatnak.

Milyen egészségügyi problémák jelentkezhetnek a foxiknál?

Csípődiszplázia

Ez egy örökletes rendellenesség, amelynek lényege, hogy a csípőízület vérellátása nem megfelelő. Ezért ezen a területen a combcsont felső területei károsodnak. Már 4 hónapos kutyusoknál is jelentkezhet, de mindenképpen 1 éves kor alatt jellemző.

A diszplázia eleinte sokszor tünetmentes, a kutyus idősödésével azonban gyulladás, fájdalom és sántítás alakulhat ki. Egyik legjellemzőbb tünete, hogy a kutya húzza a lábát. Bár tornáztatással és megfelelő diétával sokat lehet javítani az állapoton, teljesen nem gyógyítható.

Mivel csípődiszpláziával diagnosztizált kutya nem tenyészthető, mindenképp kérj negatív teszteredményt a tenyésztőktől!

Lencseficam

Szintén a fajtára jellemző örökletes betegség az úgynevezett lencseficam. A probléma a genetikai okokon kívül a zöldhályoggal együtt vagy más szembetegség (pl. szürkehályog vagy a szem belső gyulladása) miatt is kialakulhat. Ilyenkor a szemlencsét felfüggesztő rostok elszakadnak és a szemlencse kimozdul a normál helyzetéből.

Perthes kór

Ez a kistestű fajták széles körét érintő betegség azt jelenti, hogy a combcsont fejének vérellátása nem megfelelő. Emiatt a csontállomány felszívódik, az ízület nem képes ellátni a megfelelő funkcióját. Főként fiatal kutyákon (5-12 hónapos korban) jelentkezik, tünetei igen markánsak. A kutyus erősen sántít, sokszor már állás közben sem terheli a fájdalmas végtagot, nehezen áll fel stb.

A gyógymód a beteg terület eltávolítása, ahol hamarosan kialakul egy speciális kötőszövet, úgynevezett álízület. Ezután a láb visszanyeri mozgásképességét. A betegség örökletes, tehát felelős tenyésztőtől történő vásárlással nagyrészt kiszűrhető!

Süketség

A kutyusok süketsége lehet veleszületett, vagy kialakulhat például baleset következtében, illetve az öreg kutyák gyakori betegsége a hallás részleges elvesztése. Gyógyítására nincs lehetőség. A figyelmetlenség vagy a parancsszavakra történő lelassult reakció gyakran a halláskárosodás első jele.

Szürkehályog

A szürkehályog gyakran a progresszív retina atrófiával együtt fejlődik, és a szemlencse homályosságát okozza. Az érintett szemen külső szemlélőként is észlelhető a hártyára hasonlító hályog. A probléma örökletes és bár általában idős korban jelentkezik, bármely életkorban előfordulhat.

Extra tipp: Bár a legtöbb a foxterrier hosszú és és boldog életet él, a fenti betegségekre való hajlam miatt érdemes már kölyökkutya korban kisállat biztosítást kötni rájuk. Így még a hosszabb kezelés sem fog különösebb anyagi problémát jelenteni.

A foxterrier etetése

A foxik imádnak enni, igazi kis haspókok, ezért oda kell figyelni, nehogy felszaladjanak rájuk a kilók és túlsúlyossá váljanak. Fokozottan oda kell figyelni arra, hogy mennyit esznek és hogy biztosítva legyen számukra az elegendő testmozgás.

A kutyusok napi adagját kölyökkorban 3-4 részre, felnőttkorban pedig napi 2 részre érdemes osztani.
Ugyan sok helyen olvashatod, hogy a száraztápos etetés tökéletes a kutyák számára, a száraztápok nagy része azonban nem megfelelő választás. Ezek ugyanis olyan silány minőségű összetevőkből készülnek, mint a húsliszt és a gabona, amelyek alacsony tápértékkel rendelkeznek, és akár allergiát is okozhatnak. Ezen kívül lényeges tudnivaló, hogy bár sok helyen az extra magas hústartalmat hirdetik, mint az eledel legfontosabb tulajdonságát, a túl magas fehérjetartalom az állatorvosok szerint vese- és májproblémákat okozhat.

A PetChef frissen főtt kutyaeledeleinek receptjeit a kutyák táplálkozására specializálódott állatorvos, Dr. Varga József állította össze. Összetevőink frissek és emberi fogyasztásra is alkalmasak, így bátran adhatod menüinket foxterrier kutyádnak is.

Petchef Tanyasi Marha Kutyaeledel Uj2 1

Ismerd meg a Tanyasi marha menüt!

  Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma, ami legtöbbször visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced tányérjába.

  Kutyusod fáradékony, nagy mozgásigényű, válogatós, cukorbeteg, esetleg magas tápanyagszükségletű vagy még kölyök? Akkor válaszd a Tanyasi marha eledelünket!

  A gondosan összeállított monoprotein raguban, a marhahús mellett, helyet kapott még egy kis barnarizs, sütőtök, édesburgonya és friss erdei áfonya is. Remek választás válogatós kutyák számára, de még számos más előnye is van. A marhahús extra magas fehérjetartalommal rendelkezik, ezért különösen támogatja az izomzat, a csontok és a fogak megfelelő fejlődését, és rengeteg energiával látja el a kutyusokat.

  Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek!

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

  rendelek

A foxterrier mozgásigénye, játék

foxterrier-mozgasigenye

A foxterrierek rendkívül aktívak, naponta körülbelül 30-45 perc intenzív testmozgásra van szükségük. Rengeteg szellemi és fizikai stimulációt igényelnek. Ha nem tudják levezetni felesleges energiáikat, destruktívvá válnak. Megfelelő mennyiségű játék és mozgás híján ugatással, rágással, ásással és más állatok üldözésével adják tudtunkra, hogy nagyobb odafigyelésre van szükségük.

A foxik kiválóak az engedelmességi gyakorlatokban és agility-ben, imádják az apportírozós játékokat.
Szívesen futkároznak, labdáznak és rajonganak a vízért. Továbbá előszeretettel tanulnak trükköket, mutatványokat.

A foxterrier ápolása

A foxik ápolása szerencsére egyszerű. Érdemes rendszeresen átnézni, hogy nincsenek-e sebek, kiütések vagy fertőzésre utaló jelek a bőrön, az orrban, a szájban, a szemeken és a lábakon.

Ezekre mindenképp figyelj oda a foxterrier gondozása során:

 • Mind a simaszőrű, mind a drótszőrű foxi bundáját rendszeresen ki kell kefélni.
 • A kutyusokat nem kell rendszeresen fürdetni, csak ha esetleg belehemperegnek valamibe és szükségessé válik.
 • A drótszőrű foxterrierek évente 2-szer professzionális trimmelést igényelnek.
 • Legalább havonta vágd le a kutya körmeit, hogy megelőzd a fájdalmas szakadásokat és más problémákat. Ha kopog a padlón, tudhatod, hogy már túlságosan megnőtt.
 • Füleit hetente ellenőrizd, hogy nem pirosak-e, illetve nincs-e kellemetlen szaguk, mert az fertőzésre utalhat.
 • Vizsgáld meg a szemeit, hogy nem váladékoznak-e.
 • A fogak egészségének megőrzéséhez rendszeresen távolítsd el a kutyus fogairól a lepedéket, amelyből fogápolás hiányában fogkő alakulhat ki. A fogkő ugyanis hosszú távon fog- és ínybetegségekhez vezet. Iktasd be a napi fogmosást kutya fogkrémmel és fogkefével.

+1 EXTRA TIPP: A lepedék eltávolításában a fogmosások között nagy segítségedre lehet egy természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágóka. A PetChef kínálatában megtalálod a szuper ízletes farkashal bőr vagy tőkehal bőr rágókákat, amelyek fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik.

Kinek való és kinek nem való a foxterrier?

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

Mikor válaszd a foxterriert?

 • Ha intelligens, könnyen képezhető kutyafajtát keresel.
 • Ha olyan blökit szeretnél, aki imádja a családját és jól kijön a gyerekkel.
 • Ha energikus, nagy mozgásigényű kutyusban gondolkodsz.
 • Ha egy kedves, jóhumorú kutyára vágysz.
 • Ha egy többnyire egészséges kutyafajtát választanál.

Mikor ne válaszd ezt a fajtát?

 • Ha kis mozgásigényű, kanapén kuckózós kutyus lenne számodra az igazi.
 • Ha nem vagy elég jó kondiban, hogy folyamatosan biztosítsd kutyusod számára a megfelelő mennyiségű mozgást.
 • Ha egy szelíd, alázatos jellemű kutyát keresel.
 • Ha nem szereted, ha kutyaugatástól hangos a ház.
 • Ha hosszabb időre egyedül szeretnéd hagyni kedvencedet.
 • Ha lakásban is tartható fajtát keresel.

És végül egy kis történelem: így alakult ki a foxterrier fajta

A foxterrierek nagy múltra tekintenek vissza. Királyok kísérői voltak, tömegeket szórakoztattak cirkuszokban és filmekben és kiállítások állandó főszereplői is. Amikor a 18. század végén Angliában népszerűvé vált a rókavadászat, olyan kutyára volt szükség, aki képes bebújni a rókák és más állatok odújába és elkapni a zsákmányt. Így alakult ki a sima szőrű foxterrier.

Bár nem sok feljegyzés készült róla, vélhetően eredetileg fekete-barna, sima bundájú terrierek voltak, a bull terrierek, az agarak és a beagle-ök keverékei. 1790-ben Thornton ezredes portrét festetett Pitch nevű kutyájáról, egy simaszőrű kutyusról.

A drótszőrű foxi feltehetően a walesi, derbyshire-i és durhami durva szőrű fekete-barna terrierektől származik. A drót foxterrier VII. Edward angol király kedvence volt. Nyakörvén az alábbi felirat szerepelt: „Én vagyok Caesar. A királyé vagyok.” Amikor Edward 1910-ben meghalt, a gyászoló Caesar a koporsója mögött vonult a gyászmenetben.
Az 1920-as években a simaszőrű foxterrier az egyik legismertebb fajtatiszta kutyává vált, a drótszőrűek pedig nagyjából az 1930-as években lettek népszerűek a családok körében. A törpe foxterrierek vagy toy fox terrierek is népszerűek, akik a simaszőrűek leszármazottjai, csak kisebb testűek.

1985-ben az AKC hivatalosan is elismerte a simaszőrű foxterriert és a drótszőrű foxterriert külön fajtaként.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük