A magyar vizslák rendkívül energikus és nagyon intelligens kutyusok. Barátságos viselkedésükkel és arisztokratikus megjelenésükkel azonnal belopják magukat az ember szívébe. Mindenük a mozgás, boldogságuk kulcsa, hogy eleget futkározhassanak, játszhassanak, nagyokat sétáljanak. Kiváló társak sportoláshoz, túrázáshoz. Írásunkból most mindent megtudhatsz a magyar vizsla tulajdonságairól, tartásáról és etetéséről, így könnyen eldöntheted, hogy mennyire ideális számodra ez a kutyafajta.

Méret

Közepes | magassága: 53–64 cm, súlya: 18-30 kg

Mozgásigény

Nagy

Élettartam

12-15 év

Vérmérséklet

Intelligens, barátságos, hűséges, védelmező/p>

Etetés

Napi 2x

Ajánlott PetChef menü

Háztáji bárány, Szüreti pulyka

Színek

A magyar vizsla külseje

A rövidszőrű magyar vizsla zsemleszínű rövid, sima szőrzete szorosan simul izmos testéhez és sehol sem tartalmaz elszíneződéseket. A standard szerint kizárólag a lábujjain, valamint mellkasán lehetnek – max. 5 cm-es – fehér foltok. A fajta szabványának megfelelően a kutyusok teljesen ránctalanok, mindössze homlokukon figyelhetők meg barázdák.

A szem és az orr a barna különböző árnyalataiban pompázik. Korábban a kutyusok farkát gyakran rövidítették, mára azonban ezt a legtöbb országban betiltották. Farkuk az ugróízületig ér és kissé behajlik.

A hímek marmagassága 58-64 cm, a nőstények azonban mindössze kb. 60 cm magasak. Súlyuk 18-30 kg.

Drótszőrű magyar vizsla vagy hosszú szőrű magyar vizsla

Ha már magyar vizsla, akkor ejtsünk néhány szót a drótszőrű változatról is, amely egyébként egy önálló faj. A hosszú szőrű változat a rövidszőrű magyar vizsla és a drótszőrű német vizsla keresztezéséből alakult ki, és 1956 óta az FCI hivatalosan is elismeri. Sokkal ritkábbnak számítanak ezek a vizslák, mint a rövidszőrűek. Temperamentumukban, mozgásigényükben, táplálkozásukban megegyeznek, gyakorlatilag szőrük hossza és a drótszőrűek kissé masszívabb testfelépítése az egyetlen különbség.

A magyar vizsla vérmérséklete és jelleme

Drotszoru Magyar Vizsla

A vizsla élénk, szelíd, barátságos és szeretetteljes. Hűséges társ, aki folyamatosan igényli gazdijai társaságát és nem szeret egyedül lenni. Szobáról szobára követi imádott kétlábú családtagjait.
A fajta nem ajánlott olyanok számára, akik hosszabb időre egyedül hagyják kedvencüket, ugyanis a kutyusok szeparációs szorongástól szenvedhetnek, ami destruktív viselkedéshez vezethet.

A vizslák olyan otthonban érzik magukat a legjobban, ahol elkerített kertjük van és biztonságosan futkározhatnak, játszhatnak. Fontos azonban, hogy mindig ellenőrizd a kerítést és találd meg a szökésre alkalmas lyukakat, ugyanis a fajta képviselői kíváncsi természetüknek köszönhetően hajlamosak lehetnek a szökésre. Azt mindig tartsd szem előtt, hogy a vizsláknak családjuk körében a helyük, mókázni ugyan kiengedheted őket az udvarra, de nem alkalmasak arra, hogy ott éljenek.

Jól kijönnek a gyerekkel, idősekkel és más kutyákkal, ennek ellenére a család legkisebb tagjaival ne hagyd őket soha felügyelet nélkül. Idősek mellé is ajánlottak. Ez a fajta azonban nem ideális abban az esetben, ha olyan kistestű háziállatokat tartasz, mint például nyúl, futóegér, tengerimalac, vagy ha madaraid vannak. Erős vadászösztönük miatt ugyanis zsákmánynak tekintik a kisebb állatokat.

A magyar vizsla nevelése

A vizsla nagyon intelligens, átlagon felüli tanulási képességgel. Bár köztudottan engedelmes fajta, mégis akad olyan vizsla, aki makacs, izgatott vagy félénk, ezért fontos, hogy már korán biztosítsd számára a megfelelő kiképzést. A magyar vizsla kötődik a gazdájához, ez pedig óriási előny a trenírozása során, mert örömmel lesi falkavezére minden szavát, ráadásul imád tanulni.

Az aktív, energikus és sportos kutyus unatkozhat és rombolóvá válhat, ha magára hagyják. De ha megkapja a szükséges nevelést, mozgást és társaságot, akkor a legédesebb és legengedelmesebb családtag válik belőle.

Íme néhány tipp a magyar vizsla neveléséhez:

 • Szüksége van a korai szocializációra, hogy sokféle emberrel, látványossággal, hanggal és élménnyel találkozzon. Ez segít abban, hogy a kölyökkutyából egy jól képzett eb váljon.
 • Kiképzése során mindig legyél következetes és kedves, kerülj mindenfajta durvaságot.
 • Mivel a vizsla apportírozó kutya, szeret rágni. Biztosíts neki különféle rágókákat és rendszeresen cserélgesd őket, nehogy megunja, és úgy döntsön, hogy a bútoraidat, cipőidet vagy más értékes tárgyaidat kezdi csócsálni.
 • Legjobban a pozitív megerősítési technikákra reagál, mint például a dicséret, a játék, és természetesen a jutifali.

+1 TIPP: Kutyusod betanításakor, kiképzésekor csakis egészséges jutalomfalatokkal kedveskedj kedvencednek. Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, és ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot, de lehetőleg glutént sem, ami kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy -allergiát.

A PetChef kínálatában már elérhetőek az ínycsiklandozóan finom és omlós tőkehal tallérok, amelyek fagyasztva szárított eljárással készülnek friss tőkehalból és farkashalból. Tökéletes választás kutyusod jutalmazására!

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

A magyar vizsla betegségek, életmódbeli tanácsok

Ahhoz, hogy vizslád teljes, kiegyensúlyozott, hosszú és egészséges kutyaéletet élhessen, érdemes az alábbiakra odafigyelni:

 • Kizárólag minőségi kutyaeledel kerüljön a tányérjára.
 • Ne adj olyan ételt kutyusodnak, amely mesterséges adalékanyagokat, tartósítószereket tartalmaz.
 • Szerencsére a vizslák nem hajlamosak a hízásra, ennek ellenére nem árt időről időre ellenőrizni a súlyukat, és ha növekedést tapasztalsz kedvencednél, csökkentsd a napi ételmennyiséget.
 • 1-1,5 évente vidd el teljes körű egészségügyi kivizsgálásra, illetve ha bármi szokatlan tünetet, problémát tapasztalsz, azonnal fordulj állatorvoshoz!

Nézzük most meg, mit tehetsz, hogy a lehető legegészségesebb kiskutyát válaszd!

Nulladik lépés: kizárólag hiteles tenyésztőtől vásárolj kiskutyát!

Az első lépés a megfelelő tenyésztő kiválasztása. Sajnos a magyar vizsla népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítják a jó pénzkereseti lehetőség miatt. A szaporítókat pedig sajnos nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Éppen ezért válassz nagyon körültekintően tenyésztőt!

Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

 • Minden esetben törzskönyvet ad, amihez tenyész alkalmassági vizsgát kell tenni
 • Oltási könyvvel, féregtelenítve kínálja a kölyköket
 • Tagja valamilyen egyesületnek
 • Mindent tud a fajtáról és szívesen válaszol a kérdésekre
 • Az ellések közt hagy időt az anyakutyának a regenerálódásra

A magyar vizsla betegségei

A magyar vizslák szerencsére többnyire egészségesek, nagyon energikus és robosztus kutyusok, azonban ők is hajlamosak lehetnek egyes megbetegedésekre. Átlagosan 12-15 évig élnek, azonban előfordul, hogy öröklött betegségek vagy rossz tartás miatt nem érik meg ezt a kort.

Milyen betegségek fordulhatnak elő a magyar vizsláknál?

Addison-kór

Ez a nehezen diagnosztizálható betegség a mellékvesekéreg elégtelenségével jár, emiatt csökkent kortikoszteroid hormontermelés és így bágyadtság, letargia, soványság, folyamatos hasmenés jelentkezik. Leginkább fiatal és középkorú szuka kutyák veszélyeztetettek. Több típusa létezik, a típusnak megfelelő hormonpótlással kezelhető.

Allergiás bőrbetegségek

A környezeti allergéneknek köszönhetően a kutyák között viszonylag gyakran alakul ki spontán atópiás bőrgyulladás. Mivel a tünetek igen változatosak, gyakran nehéz pontos diagnózist felállítani. Az allergia oka lehet atka, pollen, penészgomba stb.

Az atópiás bőrgyulladás általában heves vakarózással, az érintett terület nyalogatásával jár, ezen kívül szőrhullás, a bőr pirossága, piros foltok, göböcskék, fül- és bűzmirigy gyulladás stb. Jelentkezhetnek. A kezelés gyógyszeresen és allergén specifikus immunterápiával is történhet.

Cushing-szindróma

A Cushing-szindróma egy hormonális eredetű betegség, amely során a mellékvesék túl sok kortikoszteroid hormont termelnek. Tünete a túlzott vízfogyasztás, nagy mennyiségű vizelet ürítése, sorvadt izmok, fáradékonyság, gyengeség. Ezen kívül jellegzetes bőrtünetek tapasztalhatóak: kétoldali szimmetrikus szőrhullás a törzsön, elvékonyodott bőr és szőrzet. Élethosszig tartó gyógyszeres kezelés, valamint rendszeres állatorvosi vizsgálat lehet szükséges, bizonyos esetekben műtét is szóba jöhet.

Csípődiszplázia

Ez egy örökletes rendellenesség, amelynek lényege, hogy a csípőízület vérellátása nem megfelelő. Ezért ezen a területen a combcsont felső területei károsodnak. Már 4 hónapos kutyusoknál is jelentkezhet, de mindenképpen 1 éves kor alatt jellemző.

A diszplázia eleinte sokszor tünetmentes, a kutyus idősödésével azonban gyulladás, fájdalom és sántítás alakulhat ki. Egyik legjellemzőbb tünete, hogy a kutya húzza a lábát. Bár tornáztatással és megfelelő diétával sokat lehet javítani az állapoton, teljesen nem gyógyítható.

Mivel csípődiszpláziával diagnosztizált kutya nem tenyészthető, mindenképp kérj negatív teszteredményt a tenyésztőktől!

Könyökízületi diszplázia

A könyökízületi diszplázia során a könyökízületet alkotó karcsont és két alkarcsont egymással érintkező ízületi felszíne nem illeszkedik megfelelően. Emiatt helyenként feszülés, más helyen pedig instabilitás jön létre a könyökízületben. Ennek következményeként porcleválások (anconeus és coronoideus leválás), porcdegeneráció (oszteokondrózis dissecans), porckopásokkal, porcfelrakódásokkal kísért degeneratív ízületi betegség, arthrosis jön létre a könyökízületben.

Epilepszia

Az epilepszia egy olyan agyi működési zavar, amelynek során az agy egyes területein fokozott elektromos tevékenység keletkezik. Ez a fokozott agyi aktivitás megzavarja az idegsejtek ingerületi, illetve gátló folyamatainak egyensúlyát, és izgalmi túlsúlyt eredményez.

Az epilepszia a kutyák gyakori idegrendszeri betegsége. Tünetei változatosak lehetnek, mivel a betegségnek is többféle típusa van. A kutya epilepsziáról itt olvashatsz részletesebben >>

Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy alulműködés során a szervezet nem tudja fenntartani a megfelelő pajzsmirigy hormonszintet. Ennek jelei közé tartozik a súlygyarapodás, a szőrzet elvékonyodása, a száraz bőr, a lassú szívverés és a hideg iránti érzékenység. Mivel a pajzsmirigy alulműködés progresszív állapot, ha a fenti jelek bármelyikét észleled, mindenképp vizsgáltasd ki kutyusodat állatorvossal.

A pajzsmirigy alulműködés könnyen kezelhető napi gyógyszeres kezeléssel, amelyet a kutya egész életében folytatni kell. Érdemes a tenyésztőtől információt kérni a kölyökkutya nagyszüleinek pajzsmirigy állapotáról, hiszen így megtudható, hogy a probléma előfordult-e a vérvonalon.

Sebadenitis

A sebadenitis a kutyák és macskák olyan betegsége, amely során a bőr faggyúmirigyei gyulladásos reakció következtében visszafordíthatatlanul elpusztulnak. Az idiopátiás betegségek csoportjába tartozik, azaz tényleges oka ismeretlen. Ugyanakkor gyanítható, hogy a sebadenitis genetikailag meghatározott.

Extra tipp: Bár a legtöbb magyar vizsla hosszú és boldog életet él, a fenti betegségekre való hajlam miatt érdemes már kölyökkutya korban kisállat biztosítást kötni rájuk. Így még a hosszabb kezelés sem fog különösebb anyagi problémát jelenteni.

A magyar vizsla etetése

Törekedj rá, hogy kutyusod mindig vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag eledelt kapjon és sose etesd túl. Azonban mivel a vizsla nagyon aktív életet él, nagyobb mennyiségű táplálékra lehet szüksége, mint egy szobakutyának. Mindig testsúlyának, életkorának megfelelő mennyiséget adj neki.

A napi kétszeri etetés ideális számára.

Ugyan sok helyen olvashatod, hogy a száraztápos etetés tökéletes a kutyák számára, a száraztápok nagy része azonban nem megfelelő választás. Ezek ugyanis olyan silány minőségű összetevőkből készülnek, mint a húsliszt és a gabona, amelyek alacsony tápértékkel rendelkeznek, és akár allergiát is okozhatnak. Ezen kívül lényeges tudnivaló, hogy bár sok helyen az extra magas hústartalmat hirdetik, mint az eledel legfontosabb tulajdonságát, a túl magas fehérjetartalom az állatorvosok szerint vese- és májproblémákat okozhat.

Petchef Haztaji Barany Kutyaeledel Uj2 1

Ismerd meg a PetChef Háztáji bárány menüt!

  Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma. Sajnos majdnem minden betegség visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced elé.

  Kutyusodnál szőrhullást, vakarózást, folyamatos mancsrágást és nyalogatást vagy bűzmirigy problémákat tapasztalsz? Akkor válaszd Háztáji bárány eledelünket!

  A gondosan összeállított raguban, a bárányhús mellett, helyet kapott egy kis hajdina, quinoa, sütőtök, brokkoli és édesburgonya is. Tudtad, hogy a bárányhús kiváló fehérjeforrás, könnyen emészthető és hipoallergén hatással is rendelkezik? Ideális választás azoknak a kutyusoknak, akik allergiásak más fehérjeforrásra. A benne található omega-3 és omega-6 pedig hozzájárul az allergiás tünetek csökkentéséhez.

  Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

  rendelek

Vegyes etetés – jó megoldás a tisztán száraztápos etetés helyett

A tisztán száraztápos etetés helyett még mindig pénztárcakímélő, de egészségesebb megoldás az úgynevezett vegyes etetés. Ez azt jelenti, hogy a száraztápot valamilyen – mondjuk 50-50%-os arányban – kevered össze valamilyen másik, magasabb víztartalmú prémium kutyaeledellel, például esetünkben PetChef eledellel. Ilyenkor értelemszerűen a kutyus testsúlyának megfelelő mennyiségből csak a választott aránynak megfelelő mennyiséget kell venni – tehát 50-50%-os aránynál 50%-ot az adott eledelből.

A vegyes etetés további előnye, hogy mivel a táp általában ugyanaz marad, a hozzászokási idő is rövidebb. A kutyusok étvágya is javul, hiszen míg önmagában a száraztáp nem túl vonzó, “valódi” étellel keverve már étvágygerjesztőbb.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy hetente ellenőrizd a kutyus testsúlyát, és szükség szerint igazíts a mennyiségeken!

A PetChef frissen főtt kutyaeledeleinek receptjeit a kutyák táplálkozására specializálódott állatorvos, Dr. Varga József állította össze. Összetevőink frissek és emberi fogyasztásra is alkalmasak, így bátran adhatod menüinket magyar vizsládnak is.

A magyar vizsla mozgásigénye, játék

Magyar Vizsla Betegsegek

A vizslával való boldog és egészséges kapcsolat titka a mozgás, a mozgás és a mozgás. A kutyasportok és terápiás munka teljesen lázba hozza. Kifejezetten rajong az agility-ért és az obedience-ért, valamint kiváló vízimentő válhat kedvencedből.

Ez a fajta nem csak a testét, de az eszét is szereti használni. Fontos tehát, hogy szellemi stimulációjáról is gondoskodj. Imádja az olyan feladatokat, amelyekhez szüksége van briliáns elméjére, leleményességére és persze vadászkutyához méltó szaglására.

Ahhoz, hogy valóban kiegyensúlyozott vizslát nevelj, naponta legalább 1-2 órát kell szánnod kedvenced átmozgatására, valamint min. fél órát intelligenciája pallérozására.

kutya teniszlabda

Kutya teniszlabda

  A teniszlabda színes, pattog, tökéletesen illeszkedik a szájba és a legszórakoztatóbb és legsokoldalúbb kutyajáték, ami jó pár generáció óta népszerű a kutyusok körében. A PetChef kínálatában már megtalálod a vidám, egészségbarát teniszlabdákat, melyek télen-nyáron kiváló mókát biztosítanak az örökmozgó ebeknek.
  megnézem

A magyar vizsla ápolása

A magyar vizsla ápolása rövid szőrének – és az aljszőrzet hiányának – köszönhetően nagyon egyszerű. A kutyust már kölyökként érdemes hozzászoktatni a szőrápoláshoz és biztosítani, hogy ez pozitív élmény legyen számára. Ezzel erős kötődést is kialakíthatsz, valamint csökkentheted a lakásban elhullajtott szőrszálak számát, ami vedlés idején nagyon hasznos.

Lássuk, hogy mire érdemes odafigyelni mindennapos ápolása során:

 • Min. hetente egyszer alaposan keféld át a bundáját, vedlési időszakban azonban ajánlott sűrűbben megtenni.
 • A vizsla nem igényel rendszeres fürdést, ha bekoszolódik a bundája, hagyd megszáradni és utána egyszerűen kifésülhető. Fürdőre csak akkor lehet szükség, ha ez a megoldás nem elegendő.
 • Rendszeresen vizsgáld át a szőrét, hogy nehogy élősködők telepedjenek meg benne.
 • A vizsla hajlamos lehet bőrgyulladásokra, ezért ezt is ellenőrizd.
 • A kutyafajta gyakran küzd fülfertőzésekkel, ezért fordíts figyelmet a fülek rendszeres tisztántartására.
 • Soha ne hagyd ki a szezonális bolhakezelést.
 • A fogak egészségének megőrzéséhez rendszeresen távolítsd el a kutyus fogairól a lepedéket, amelyből fogápolás hiányában fogkő alakulhat ki. A fogkő ugyanis hosszú távon fog- és ínybetegségekhez vezet.
 • Iktasd be a napi fogmosást kutya fogkrémmel és fogkefével.

+1 FOGÁPOLÁSI TIPP: A lepedék eltávolításában a fogmosások között nagy segítségedre lehet egy természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágóka. A Petchef kínálatában megtalálod a szuper ízletes farkashal bőr vagy tőkehal bőr rágókákat, amelyek fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik.

Kinek való és kinek nem való a magyar vizsla?

Mikor válaszd a magyar vizslát?

 • Ha nagyon barátságos, szeretetteljes kutyust keresel.
 • Ha olyan kutyát szeretnél, akinek fontos az emberek folyamatos társasága.
 • Ha kifejezetten intelligens, tanulni vágyó, engedelmes fajtában gondolkodsz.
 • Ha egy nagy mozgásigényű ebre lenne szükséged, aki örömmel elkísér sportolni, túrázni.
 • Ha olyan kedvenc lenne ideális, aki alkalmas segítőkutyának is.

Mikor ne válaszd ezt a fajtát?

 • Ha kis mozgásigényű, kanapén kuksoló társat keresel.
 • Ha kistestű kutya volna megfelelő.
 • Ha hosszabb időre egyedül akarod hagyni kedvenced.
 • Ha nincs elegendő időd és türelmed kutyusoddal akár napi több órát is foglalkozni az elfoglaltságaid mellett.

És végül egy kis történelem: így alakult ki a rövidszőrű magyar vizsla fajta

A vizsla ősei valószínűleg a magyar vándorló törzsek vadászkutyái voltak. Az ebeket a nemesek és hadvezérek használták vadmadarak és nyulak vadászata során.

A vizsla múltjára utaló képek megtalálhatók számos művészeti alkotásokban. Egy 10. századi metszet egy sima szőrű kutyát ábrázol, amely egy magyar vadászt kísér. Egy 14. századi kézirat solymászatról szóló fejezete egy vizsla alakú kutyát jelenít meg.

A 19. századra és a 20. század elejére a vizsla már önálló kutyafajta volt. Az I. világháború alatt a tehetséges vadászkutyát üzenetek kézbesítésére használták.

Az I. világháború utóhatásai, majd a II. világháború pusztításai során a fajta majdnem kihalt. Szerencsére azonban sikerült túlélniük. A kutyákat az 1950-es évek elején importálták az Egyesült Államokba is.

Abban az időben a vizsla másképp nézett ki, mint manapság: hosszabb pofával és csontosabb koponyával rendelkezett. Néhány kutyusnak hosszú füle volt és sokféle színben lehetett velük találkozni, a csokoládébarnától a majdnem fehér változatokig.

Az Amerikai Kennel Klub 1960-ban ismerte el a fajtát. A tenyésztők azon dolgoztak, hogy szabványosítsák a ma ismert jellegzetes arisztokratikus megjelenést.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük