Frissen főtt kutyaeledelek husky kutyádnak

A husky kecses, megnyerő, farkashoz hasonlító megjelenése rendszerint már első pillanatban elvarázsolja a gazdi jelölteket. Ez a fajta azonban nem való mindenkinek! Intelligens, független, ugyanakkor konok jelleme tapasztalatot és határozottságot igényel. Cserébe nagyon kedves és ragaszkodó családtag válik belőle, aki imádja a társaságot, bármikor szívesen veled tart, ha futni, kerékpározni mész. Emellett pedig egy igazi csibész, aki felássa a kertet és megkergeti a szomszéd macskáját. Cikkünkből most mindent megtudhatsz a husky tulajdonságairól, tartásáról és etetéséről, így könnyen eldöntheted, hogy mennyire ideális számodra ez a kutyafajta.

Méret

Közepes | magassága: 51-60 cm, súlya: 16-27 kg

Mozgásigény

Nagy

Élettartam

10-14 év

Vérmérséklet

Kedves, temperamentumos, független, intelligens

Etetés

Napi 2x

Ajánlott PetChef menü

Atlanti lazac, Tanyasi marha

Színek

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

A husky külseje

A szibériai huskyk vérbeli szánhúzó kutyák, amiről küllemük is árulkodik. Vastag, tömör bundájuk és közepes termetük teszi – és tette évszázadokon át – alkalmassá őket arra, hogy közepesen nehéz szánokat húzzanak fagyos vidékeken. Kettős szőrzetük a legnagyobb hidegben is biztosítja számukra a megfelelő hőmérsékletet. Fürge lábúak, könnyed, kecses mozgásúak.

Megjelenésükben a farkasokra emlékeztetnek. Mandula alakú szemeik lehetnek barnák vagy kékek, melyek átható, esetenként pajkos tekintetet kölcsönöznek. Álló füleik és bozontos farkuk északi származásukra utalnak.

A huskykkal különböző színekben találkozhatunk így a szürke, az ezüst, az átmenetes, az aguti, a fekete árnyalatok nagyon jellemzők, de a barna husky, a fehér husky és a vörös husky sem ritka. A kutyusok évente kétszer erőteljesen vedlenek.

A szibériai huskyk észrevehetően kisebbek és könnyebbek, mint például robosztusabb unokatestvérük, az alaszkai husky.

A szibériai husky tulajdonságai, vérmérséklete és jelleme

A husky egy kedves, temperamentumos fajta. Okos és független, néha önfejű, ezért okozhat kellemetlen perceket, különösen az első kutyás gazdiknak.

Hűséges kutyus, de nincs szüksége arra, hogy állandóan vele foglalkozz. Jól kijön a gyerekekkel, idősekkel. Egyáltalán nem agresszív, más kutyákkal együtt is bátran tartható, macskák mellé azonban nem a legideálisabb társ. Ugyanakkor ha mégis ragaszkodsz ahhoz, hogy barátságot kössön a cicussal, akkor kölyökkorban kell összeszoktatni a vele.

A kis farkasképűt szokták Houdiniként is emlegetni, ugyanis nagyjából nincs az a kerítés, amin keresztül ne tudna meglógni. Kertes házban tehát gondoskodni kell róla, hogy ne tudjon átbújni a lécek alatt, a kerítést több centivel a föld alá kell ásni, mert a husky verhetetlen a földmunkákban. Emellett a magasságot is amennyire csak lehet, maximálni kell. De még jobb, ha lefoglalod kedvencedet és biztosítod számára a megfelelő mennyiségű mozgást, olyankor ugyanis nem töri az okos buksiját csínytevéseken és szökési kísérleteken.

Ásás tekintetében nem csak a kerítés van veszélyben, hanem gyakorlatilag az egész kert. A husky mellett a virágágyást és a palántákat érdemes elfelejteni. Ezen kívül a házban is tud pusztítani, előszeretettel szedi szét a berendezést. Bár akadnak huskyk, akiket lakásban tartanak, a fajta számára ez egyáltalán nem ajánlott.

A husky jellemzői közé tartozik még, hogy nem szeret egyedül lenni, ilyenkor hangos vonyításba kezd. Imád ugatni, olykor farkasüvöltéstől hangos a szomszédság. Házőrzőnek ugyanakkor nem alkalmas, mert rendszerint inkább összepacsizik a betolakodókkal.

A husky kutya nevelése

husky-kutya

A husky egy nagyon intelligens kutyafajta briliáns elmével, ugyanakkor nem mindig jó dolgokat tanul és bizony az sem erőssége, hogy az emberek kedvében járjon. Engedetlen, emiatt viszonylag nehéz képezni.

Akik még sosem tartottak kutyát vagy nagyon félénk természetűek, szerencsésebb, ha más fajtában gondolkodnak. A huskyk legjobban magabiztos, tapasztalt kutyatartókhoz illenek, szükségük van egy erős falkavezérre.

Elengedhetetlen, hogy engedelmességet tanuljanak. Ugyanakkor csalafinták, mivel zseniálisan képesek megkülönböztetni a kutyasulis órákat az otthoni tanulástól. Míg a kiképző parancsait szépen végrehajtják, addig az otthoni gyakorlások során fittyet hánynak a gazdi utasításaira.

Íme néhány tipp a husky neveléséhez:

 • Érdemes már kiskorától szocializálni, hogy minél több emberrel, állattal, látnivalóval, hanggal ismerkedhessen.
 • Fontos, hogy mindig legyél következetes és türelmes a képzése során.
 • A huskyknak szükségük van szabályrendszer felállítására.
 • Nevelésekor mindig használj pozitív megerősítéseket.

PETCHEF TIPP: A kutyusod betanításához, kiképzéséhez természetesen szükséged lesz ízletes, de egészséges jutalomfalatokra. Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, és ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot, de lehetőleg glutént sem, ami kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy -allergiát.

A PetChef kínálatában már elérhetőek az ínycsiklandozóan finom és omlós tőkehal tallérok, amelyek fagyasztva szárított eljárással készülnek friss tőkehalból és farkashalból. Tökéletes választás kutyusod jutalmazására!

A husky betegségei, életmódbeli tanácsok

sziberiai-husky

Ahhoz, hogy husky kutyusod a lehető legegészségesebb kutyaéletet élhesse, fontos az alábbiakra odafigyelni:

 • Csakis jó minőségű, tápanyagokban gazdag kutyaeledel kerüljön a tányérjára.
 • A husky nem igényel túl nagy ételmennyiséget, ezért célszerű időről időre ellenőrizni a súlyát, és ha hízást tapasztalsz, akkor csökkenteni az adagokat.
 • Fordíts kiemelt figyelmet szőre rendben tartására és szemei, fogai, fülei és mancsai ápolására.
 • Mindig gondoskodj a megfelelő napi mozgásmennyiségéről.
 • 1-1,5 évente vidd el teljes körű egészségügyi kivizsgálásra, illetve ha bármi szokatlan tünetet, problémát tapasztalsz, azonnal fordulj állatorvoshoz!

Nézzük most meg, mit tehetsz, hogy a lehető legegészségesebb kiskutyát válaszd!

Nulladik lépés: kizárólag hiteles tenyésztőtől vásárolj kiskutyát!

Az első lépés a megfelelő tenyésztő kiválasztása. Sajnos a husky kutya népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítják a jó pénzkereseti lehetőség miatt. A szaporítókat pedig sajnos nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Éppen ezért válassz nagyon körültekintően tenyésztőt!

Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

 • Minden esetben törzskönyvet ad, amihez tenyész alkalmassági vizsgát kell tenni
 • Oltási könyvvel, féregtelenítve kínálja a kölyköket
 • Tagja valamilyen egyesületnek
 • Mindent tud a fajtáról és szívesen válaszol a kérdésekre
 • Az ellések közt hagy időt az anyakutyának a regenerálódásra

A husky betegségei

A husky egy kifejezetten egészséges fajta, a legtöbb gazdi csak a rutin kivizsgálások, valamint a kötelező oltások és féreghajtó kezelések alkalmával találkozik az állatorvossal. A kutyák átlagéletkora 10-14 év. Azonban ahogy minden fajtánál, ritkán náluk is előfordulhatnak bizonyos problémák a nem megfelelő tartás következtében.

Milyen betegségekkel találkozhatunk a husky kutyáknál?

Csípődiszplázia

Ez egy örökletes rendellenesség, amelynek lényege, hogy a csípőízület vérellátása nem megfelelő. Ezért ezen a területen a combcsont felső területei károsodnak. Már 4 hónapos kutyusoknál is jelentkezhet, de mindenképpen 1 éves kor alatt jellemző.

A diszplázia eleinte sokszor tünetmentes, a kutyus idősödésével azonban gyulladás, fájdalom és sántítás alakulhat ki. Egyik legjellemzőbb tünete, hogy a kutya húzza a lábát. Bár tornáztatással és megfelelő diétával sokat lehet javítani az állapoton, teljesen nem gyógyítható.

Mivel csípődiszpláziával diagnosztizált kutya nem tenyészthető, mindenképp kérj negatív teszteredményt a tenyésztőktől!

Cink-reaktív dermatózis

A cink felszívódási zavara bőr és szőr problémákat okozhat a kutyusoknál. Bár a betegséget gyógyítani nem lehet, viszont hatékonyan kezelhető, az állat élete során végig gondoskodni kell a folyamatos cinkpótlásáról.

Szürkehályog

A szürkehályog gyakran a progresszív retina atrófiával együtt fejlődik, és a szemlencse homályosságát okozza. Az érintett szemen külső szemlélőként is észlelhető a hártyára hasonlító hályog. A probléma örökletes és bár általában idős korban jelentkezik, bármely életkorban előfordulhat.

Szaruhártya disztrófia

A szaruhártya disztrófia egy örökletes betegség, mely bármely korú kutyusnál kialakulhat. Rendkívül fájdalmas állapot, ami súlyosabb szemproblémákhoz és vaksághoz vezethet. A szaruhártya, a szem elülső, tiszta rétege, melynek fő feladata a fény megtörése a szemben. A szaruhártya disztrófia során ez a tiszta réteg fehérré válik. Az opálosság a szaruhártyában felépülő koleszterin- vagy kalcium-lerakódásoknak köszönhető. A betegség a szaruhártya mindhárom rétegét érintheti. A problémát a szem zavarossága jelezheti, valamint ha a kutyus gyakran teszi a mancsát az arcához. Kezelése alacsony zsírtartalmú és magas rosttartalmú étrenddel, valamint szemgyógyszerek alkalmazásával történhet, súlyos esetben műtét válhat indokolttá.

Progresszív retina atrófia (PRA)

Genetikai öröklődésű szembetegség, amelynek során a szemben található ideghártya károsodik, a benne található fényérzékelő sejtek, csapok és pálcikák degenerálódnak, sorvadnak. A látás folyamatosan romlik, majd teljes vakság is bekövetkezhet. A betegség sajnos mai ismereteink szerint nem gyógyítható. Erre a betegségre is elérhető genetikai szűrővizsgálat.

Extra tipp: Bár a legtöbb a husky kutya hosszú és és boldog életet él, a fenti betegségekre való hajlam miatt érdemes már kölyökkutya korban kisállat biztosítást kötni rájuk. Így még a hosszabb kezelés sem fog különösebb anyagi problémát jelenteni.

A husky etetése

A szibériai huskykat úgy tenyésztették, hogy a túléléshez viszonylag kevés táplálékra van szükségük. Emiatt különösen érdemes odafigyelni arra, hogy ne kapjanak túl nagy mennyiségű eledelt.

Napi kétszeri etetés ideális számukra.

Ugyan sok helyen olvashatod, hogy a száraztápos etetés tökéletes a kutyák számára, a száraztápok nagy része azonban nem megfelelő választás. Ezek ugyanis olyan silány minőségű összetevőkből készülnek, mint a húsliszt és a gabona, amelyek alacsony tápértékkel rendelkeznek, és akár allergiát is okozhatnak. Ezen kívül lényeges tudnivaló, hogy bár sok helyen az extra magas hústartalmat hirdetik, mint az eledel legfontosabb tulajdonságát, a túl magas fehérjetartalom az állatorvosok szerint vese- és májproblémákat okozhat.

Petchef Atlanti Lazac Kutyaeledel Uj2 1

Ismerd meg az Atlanti lazac menüt!

  Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma, ami legtöbbször visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced tányérjába.

  Kutyusod immunrendszere legyengült, sokat vakarózik, hullik a szőre, szervezete esetleg valamilyen gyulladással küzd, vagy cukorbeteg? Akkor válaszd az Atlanti lazac eledelünket!

  A gondosan összeállított monoprotein raguban a lazachús mellett helyet kapott egy kis hajdina, quinoa, édesburgonya, brokkoli és sütőtök is. A lazac rendkívül magas omega-3 és omega-6 zsírsav tartalommal bír, ami hozzájárul a fényes bundához az egészséges bőrhöz, ráadásul gyulladáscsökkentő hatású is. Az eledel ráadásul hipoallergén hatással is rendelkezik, ezért ideális azoknak a kutyusoknak, akik allergiásak más fehérjeforrásra. Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek!

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

  Rendelek

Vegyes etetés – jó megoldás a tisztán száraztápos etetés helyett

A tisztán száraztápos etetés helyett még mindig pénztárcakímélő, de egészségesebb megoldás az úgynevezett vegyes etetés. Ez azt jelenti, hogy a száraztápot – mondjuk 50-50%-os arányban – kevered össze valamilyen másik magasabb víztartalmú prémium kutyaeledellel, például esetünkben PetChef eledellel. Ilyenkor értelemszerűen a kutyus testsúlyának megfelelő mennyiségből csak a választott aránynak megfelelő mennyiséget kell venni – tehát 50-50%-os aránynál 50%-ot az adott eledelből.

A vegyes etetés további előnye, hogy mivel a táp általában ugyanaz marad, a hozzászokási idő is rövidebb. A kutyusok étvágya is javul, hiszen míg önmagában a száraztáp nem túl vonzó, “valódi” étellel keverve már étvágygerjesztőbb.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy hetente ellenőrizd a kutyus testsúlyát, és szükség szerint igazíts a mennyiségeken!

A PetChef frissen főtt kutyaeledeleinek receptjeit a kutyák táplálkozására specializálódott állatorvos, Dr. Varga József állította össze. Összetevőink frissek és emberi fogyasztásra is alkalmasak, így bátran adhatod menüinket husky kutyádnak is.

A husky kutya mozgásigénye, játék

husky-fajtak

A huskynak hihetetlen nagy a mozgásigénye. Fontos is biztosítani számára a megfelelő aktivitást, mert ellenkező esetben energiáit destruktív módon vezeti le. A husky remek társ futáshoz, kerékpározáshoz és szívesen kíséri el kirándulni a családot.

Arra a séták során mindig nagyon ügyelj, hogy a szökéskényszer ott munkálkodik benne. Vadászösztönének köszönhetően hajlamos elszaladni és üldözőbe venni a kisállatokat, ezért célszerű pórázon sétáltatni. Sajnos sok husky köt ki a menhelyen, miután faképnél hagyta gazdáját.

A dogdancing és az agility nem az ő műfaja. Imádja viszont a szánhúzást, illetve ha nincs hó, akkor a kerekes kocsikkal történő húzást. Ami nem is csoda, hiszen a vérében van.

kutya teniszlabda

Kutya teniszlabda

  A teniszlabda színes, pattog, tökéletesen illeszkedik a szájba és a legszórakoztatóbb és legsokoldalúbb kutyajáték, ami jó pár generáció óta népszerű a kutyusok körében. A PetChef kínálatában már megtalálod a vidám, egészségbarát teniszlabdákat, melyek télen-nyáron kiváló mókát biztosítanak az örökmozgó ebeknek.
  megnézem

A szibériai husky ápolása

A huskyk gyönyörű bundája rendszeres ápolást igényel, különösen a tavaszi és őszi vedlési időszakban, amikor jókora szőrmennyiséget hullajtanak.

Lássuk, hogy mire kell figyelned a husky mindennapos gondozása során:

 • Hetente legalább egyszer fésüld ki bundáját, a vedlési időszak azonban napi szintű ápolást igényel.
 • Nem szükséges gyakran fürdetni, azonban ha mégis indokolttá válik, mert mondjuk megmártózik egy bűzös pocsolyában, mindig használj jó minőségű, vegyszermentes kutyasampont.
 • Ellenőrizd kutyusod körmeit és ha szükséges vágd rövidre őket.
 • A husky bundája professzionális vágást igényel, amit érdemes szakemberre bízni.
 • A fogak egészségének megőrzéséhez rendszeresen távolítsd el a kutyus fogairól a lepedéket, amelyből fogápolás hiányában fogkő alakulhat ki. A fogkő ugyanis hosszú távon fog- és ínybetegségekhez vezet. Iktasd be a napi fogmosást kutya fogkrémmel és fogkefével.

+1 EXTRA TIPP: A lepedék eltávolításában a fogmosások között nagy segítségedre lehet egy természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágóka. A Petchef kínálatában megtalálod a szuper ízletes farkashal bőr vagy tőkehal bőr rágókákat, amelyek fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik.

Kinek való és kinek nem való a husky?

Mikor válaszd a husky kutyát?

 • Ha okos, intelligens, független személyiségű kutyát keresel.
 • Ha gyerekekkel és idősekkel egyaránt barátságos ebben gondolkodsz.
 • Ha olyan kedvencet szeretnél, aki más kutyusokkal is jól kijön.
 • Ha többnyire egészséges fajtájú kutya lenne ideális.
 • Ha olyan szőrmókban gondolkodsz, aki jól bírja a szélsőségesebb időjárási viszonyokat is.
 • Ha aktív, nagy mozgásigénnyel rendelkező négylábút választanál.

Mikor ne válaszd ezt a fajtát?

 • Ha könnyen tanítható, engedelmes kutyát szeretnél.
 • Ha kifejezetten lakásban tartható fajta lenne ideális.
 • Ha hosszabb időre egyedül akarod hagyni kedvenced.
 • Ha nem bírod, hogy kutyusod sok szőrt hullajt.
 • Ha igazi házőrzőt keresel.
 • Ha nem szeretnéd, ha kutyusod olykor alaposan felásná a veteményesedet, virágos kertedet.

És végül egy kis történelem: így alakult ki a husky fajta

A szibériai husky feltehetően egy szibériai nomád törzstől, a csukcsoktól származik. A fajta története viszonylag ismeretlen, de a DNS-tesztek megerősítik, hogy a legrégebbi kutyafajták egyike. A törzs tagjai gyors közlekedési eszközként használták a kutyákat és családtagnak tekintették őket. A huskyk gyakran aludtak a gyerekekkel, meleg ágyat biztosítva számukra.

A szibériai huskyt 1908-ban importálták Alaszkába, és az aranyláz idején szánhúzó kutyaként használták. Az All Alaska Sweepstakes-en, azaz a 408 mérföldes kutyaszánversenyen indultak és még ma is aktív versenyzői a megmérettetésnek.

Feljegyzések szerint az utolsó szibériai huskyt 1930-ban exportálták Szibériából, amikor a szovjet kormány lezárta a határokat. Bár a kutyusok némiképp különböznek az eredeti csukcsok kutyáktól, még mindig őrzik a fajta számos jellegzetességét.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük