Akár szenvedélyes világjáró vagy, akár csak rövidebb kiruccanásokat tervezel szőrös cimbiddel, a kutyaszállító box egy olyan alap darab, amire mindenképp szükséged lesz, hogy kedvenced kényelemben és biztonságban élvezhesse az utazásokat. Jónéhány típus közül választhatsz szőrös pajtid méretének és temperamentumának megfelelően, és természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy hány kilós és mennyi helyet foglal el az utazó kennel. Cikkünkben most körbejárjuk, hogy miért is jók a kutyaszállító boxok, mikor érdemes használni ezeket, és milyen szempontok szerint válaszd ki a legideálisabbat.

nagymeretu kutyaszallito box

Mi az a kutyaszállító box?

A kutyaszállító boxok olyan kutya kennelek, amelyek általában műanyagból, fémből, anyagból vagy fából készülnek, és a kutyusok biztonságos szállítására alkalmasak. Különböző méretben kaphatók, hogy minden egyes fajtának megtalálhassuk a legmegfelelőbb darabot. Autóval vagy más közlekedési eszközzel – busszal, vonattal, repülővel – történő utazáshoz használatosak. A boxok biztonságos, zárt helyet biztosítanak a kutyának a szállítás során, segítve a sérülések elkerülését, és megakadályozva, hogy a blöki elkóboroljon, vagy elvonja a sofőr figyelmét.

Ezen kívül a kutyaszállító boxok jó szolgálatot tesznek kiképzéskor, vagy amikor hotelekben vagy egyéb szálláshelyeken van szükség a kutyus elkülönítésére. Akár otthoni pihenőhelyként is kiválóak.

összecsukható szilikon kutyatál

Összecsukható szilikon kutyatál

  Végre egy tálka, amit bárhová elvihetsz magaddal. Ez az összecsukható szilikon kutyatál igazán helytakarékos megoldás egy hosszabb kirándulás vagy utazás során. Sétához, kiránduláshoz ideális a PetChef új szilikon itatótálja, hogy ne okozzon problémát, ha megszomjazik kedvenced. Az összenyomható, egészségbarát szilikonból készült tálka kis helyen elfér. A karabíner segítségével pedig pórázra, kézitáskára, hátizsákra rögzíthető. Akár vizet, akár PetChef eledelt is tehetsz bele.
  megnézem

Mik az autós kutyaszállító box előnyei?

A kutyaszállító box elsődleges célja, hogy biztosítsa négylábú pajtid számára a lehető legbiztonságosabb és legkényelmesebb utazást. De nézzük is meg részletesen, hogy miért ideális kedvencednek egy jól megválasztott, komfortos utazó kennel!

Biztonság

A szállító box megvédi a kutyát a hirtelen megállások, balesetek vagy a járműben lévő tárgyak elmozdulása által okozott esetleges sérülésektől.

A stressz csökkentése

Sajnos sok blöki számára hatalmas stresszt okoz ha útra kelsz vele. Ugyanakkor biztonságot jelenthet a jól megszokott környezet, az ismerős játékok és illatok. Ha időben hozzászoktatod négylábú cimborádat a dobozához, akkor egy kényelmes, menedéket nyújtó térré válik számára, így nem lesz probléma az sem, ha hosszabb nyaralásra indultok. Beteheted kedvenc takaróját, labdáját a még nagyobb komfort érdekében, és egészséges jutifalival jutalmazhatod békés utazását.

Balesetek megelőzése

A kutyusok kíváncsi természetűek és sokszor az sem zavarja őket, hogy mozgó járműben vannak, ha valamit szeretnének felfedezni. A szállítóbox segít megakadályozni, hogy az autóban kóboroljanak, zavarják a vezetőt, és ezáltal balesetet idézzenek elő.

Megfelelés az előírásoknak

A kutya a KRESZ szerint az autóban rakománynak minősül, csakúgy mint a csomagok. Ezért úgy szól a szabály, hogy a kutyust autós utazás közben rögzíteni kell. Egyrészt meg kell gátolni, hogy kedvenced megzavarja az autó vezetőjét, például azzal, hogy váratlanul az ölébe ugrik. Másrészt fontos, hogy se az állat, se a többi utas ne sérüljön meg egy nagyobb fékezésnél vagy balesetnél, illetve ne veszélyeztesse a közlekedés biztonságát.

Kiváló kiképző eszköz

A szállító boxok hasznos kiképzési eszközként is szolgálhatnak a ketreces tréninghez, a szobatisztaságra neveléshez vagy a kutyus nehezebb természetének kezeléséhez. Kijelölt helyet biztosítanak számára a pihenéshez, valamint ellenőrzött környezetet az oktatáshoz.

Az autó védelme

A kutyaszállító box autóba nagyon hasznos lehet, segíthet megvédeni a kocsi belsejét az utazás közbeni rágásoktól, karmolásoktól, valamint a szőrszálaktól, illetve ha az utazás során a blöki esetleg könnyítene magán.

Kényelem

Ha szállodában szálltok meg, esetleg a családot, barátokat látogatjátok meg, netán hosszabb szabadtéri programon vesztek részt, a szállítóbox biztonságos, megszokott környezetet és ha szükséges, elkülönített teret biztosít a kutya számára a pihenéshez és kikapcsolódáshoz.

autos kutyaszallito box

A kutyaszállító boxok típusai

A kutya szállítóboxok többféle anyagból készülhetnek, nézzük most meg ezeket!

Műanyag kutyaszállító box

Ezek általában erős műanyagból vannak összerakva, oldalukon szellőző nyílásokkal, hogy a kutyusoknak legyen elegendő levegőjük az utazás során. Nagy előnyük, hogy könnyűek, tartósak és egyszerűen tisztíthatók. A legtöbb modell a kényelmes szállítás érdekében hordozó fogantyúval rendelkezik.

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

Alumínium kutyaszállító box (drót)

A drótos ketrecek fémhuzal panelekből készülnek, és aljukon általában egy kivehető műanyag tálca található, ami jobb tisztíthatóságot tesz lehetővé. Kiváló szellőzést és láthatóságot biztosítanak a blökik számára. A drótos változatok többnyire összecsukható kivitelben érhetők el.

Puhafalú kutyaszállító box

Ezek a hordozók legtöbbször műszálas anyagból készülnek, könnyűek és összecsukhatóak az egyszerű tárolás érdekében. Kis- és közepes méretű kutyák számára alkalmasak, és gyakran használják rövidebb utazásokhoz. A puhafalú hordozók hálós panelekkel rendelkeznek a szellőzés érdekében, és cipzárral záródnak.

Teherbíró, nagyméretű kutyaszállító box

Kutyaszállító box XXL méretben és nagy teherbírású változatban is kapható. Ezeket kifejezetten nagytestű vagy erős kutyusoknak tervezték, valamint ideálisak olyan ebeknek is, akik túl vannak már egy-két szökési kísérleten a hagyományos boxokból. Általában megerősített fémből vagy műanyagból készülnek, és biztonságos zárszerkezettel, erősebb kialakítással rendelkeznek.

Kutyaszállító box repülőre: Vari kennel

Az ún. Vari kenneleket, azaz a légitársaságok által jóváhagyott ketreceket kifejezetten úgy tervezték, hogy megfeleljenek a kutya repülős utaztatására vonatkozó előírásoknak, de földi szállításra is kiválóak. Erős műanyagból gyártják, és minden oldalukon szellőző nyílásokkal rendelkeznek.

Összecsukható kutyaszállító box

Ezek a ketrecek a könnyű tárolás és szállítás érdekében lapszerűen összehajthatók. Kényelmesek azok számára, akiknek korlátozott helyük van, vagy gyakran kell szállítaniuk a ketrecet. Az összecsukható változatok különböző anyagokból, többek között drótból, műanyagból és anyagból is lehetnek.

Fa kutyaszállító box

A fából készült kenneleket leginkább nem utazáshoz használják, hanem beltérben tesznek jó szolgálatot, hiszen sokkal esztétikusabbak. A fából készült kennelek ajtaja többnyire retesszel záródik és összeszerelést igényelhet. A kisebb változatok ugyanakkor az autóba is ideálisak lehetnek.

TIPP: Ha szeretsz barkácsolni, a fa kutyaszállító box házilag is elkészíthető.

Hogyan válaszd ki az ideális kutyaszállító boxot?

Vásárláskor mindig figyelembe kell venni a kutya méretét, viselkedését és hogy az ideiglenes házikó a lehető legkényelmesebb és biztonságosabb legyen kedvenced számára.

Lássuk most a legfontosabb szempontokat!

Méret

A kutyaszállító boxnak elég nagynak kell lennie ahhoz, hogy a kutyus kényelmesen felállhasson, megfordulhasson és lefeküdhessen. A megfelelő méret kiválasztásához le kell mérni a kutyust az orra hegyétől a farka végéig, valamint a padlótól a feje tetejéig álló helyzetben. A kutyaszállító box méretek böngészésekor azt kell figyelembe venned, hogy a mért adatok alapján elegendő helye legyen a blökinek, szabadon mozoghasson, ne legyen túl szűk számára!

Anyag

A box anyagát a kutyus igényei és viselkedése alapján célszerű megválasztani. A műanyag változatok strapabíróak, kisebb súlyúak és nagyobb privát szférát biztosítanak, míg a drótketrecek kiváló szellőzést és láthatóságot nyújtanak. A puhafalú hordozók könnyűek és összecsukhatóak, de nem biztos, hogy alkalmasak egy rágásra vagy karmolásra hajlamos ebnek, ahogy a nagyobb testű kedvencek számára sem ajánlottak.

Hordozhatóság

Ha gyakran kelsz útra kutyusoddal, mindenképpen olyan boxot válassz, amely könnyű és gond nélkül szállítható. Az összecsukható ketrecek vagy a puhafalú hordozók tökéletesek utazás és tárolás szempontjából is, míg a strapabíró boxok hosszú távú használatra vagy extra biztonságot igénylő kutyák számára lehetnek jó megoldások.

Szellőzés

Győződj meg arról, hogy a box megfelelő szellőzéssel rendelkezik, hogy biztosítsa az optimális levegőáramlást a kutya számára. Keress olyan változatot, amely oldalán és hátulján szellőzők vagy hálós panelek vannak, nehogy túl melege legyen pajtidnak, továbbá biztosítsd, hogy kényelmesen érezze magát utazás közben.

Petchef Kostolo Csomag 3 Small

Hallottál már a PetChefről, de nem tudod melyik eledelt válaszd kedvencednek?

  Próbáljátok ki mindegyiket egyszerre!
  Mi mindegyikből rakunk a dobozba, így kutyusod eldöntheti, hogy melyik a kedvence. A doboz tartalma: 7 darab, egyenként 160 grammos kutyaeledel, mindegyik ízből.
  Tanyasi marhaSzüreti pulykaErdei nyúlÜnnepi malacHáztáji bárányMennyei kenguruAtlanti lazac
  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledeleit!
  rendelek

Biztonsági jellemzők

Válassz olyan kutyaszállító boxot, amely biztonságos reteszekkel vagy zárszerkezettel van felszerelve, nehogy megszökjön a kis Houdini. Ellenőrizd hogy sima élekkel és kellő masszívsággal rendelkezzen, hogy minimálisra csökkentsd a sérülésveszélyt!

Repülős utazáshoz válaszd a légitársaság által jóváhagyott, a biztonsági előírásoknak megfelelő verziót!

Tartósság

Vedd figyelembe a box tartósságát, különösen akkor, ha kedvenced imád harapdálni, karmolászni! Válassz kiváló minőségű anyagokból készült boxot, hogy ne kelljen félévente új hordozóba beruháznod!

Tisztítás és karbantartás

Keress olyan változatot, amely könnyen tisztítható és karbantartható! A kivehető tálcák vagy bélések megkönnyítik a balesetek vagy kiömlött folyadékok feltakarítását, míg a szagoknak és foltoknak ellenálló anyagok segítenek frissen és higiénikusan tartani a ketrecet.

A box rendeltetése

Ha a kutyaszállító boxot nem kizárólag utazáshoz, hanem kiképzéshez vagy elkülönítésre is használnád, akkor érdemes egyrészt összecsukható változatban gondolkodni, de fontos szempont a tartósság, és hogy illeszkedjen otthonodba.

A kutyaszállító box ára

Attól függően, hogy melyik típusra esik a választásod, kis-, közepes- vagy nagytestű kutya számára vásárolsz utazó kennelt, széles skálán mozoghat a boxok ára. Nyolc-tízezer forinttól egészen százezres tételig. Éppen ezért célszerű lehet akár használt kutyaszállító boxban is gondolkodni, vagy ha egy hosszabb vakációhoz keresnél komolyabb változatot, akkor a kutyaszállító box bérlés is szóba jöhet.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük