Frissen főtt kutyaeledelek cairn terrier kutyádnak

A cairn terrierek vidám, szorgalmas kutyusok. Eredetileg arra tenyésztették őket, hogy az üldözött rókákat, nyesteket és más apró, szőrös zsákmányállatokat kiugrasszák és kivonszolják rejtekhelyükről. A kíváncsi és éber cairn terrierek ezért imádják, ha van egy hely, ahol felfedezhetnek és áshatnak. A cairn-ek elég kicsik ahhoz, hogy öleb módjára babusgathasd őket és egyben elég energikusak és robusztusak, hogy a szabadban kitombolják magukat és hódoljanak vadászösztönüknek. Imádják a családjukat, igazi szerető, hűséges társak. Cikkünkből most mindent megtudhatsz a cairn terrier tulajdonságairól, tartásáról és etetéséről, így könnyen eldöntheted, hogy mennyire ideális számodra ez a kutyafajta.

Méret

Kistermetű | magassága: 25-30 cm, súlya: 6-7,5 kg

Mozgásigény

Nagy

Élettartam

12-15 év

Vérmérséklet

Energikus, intelligens, határozott, barátságos

Etetés

Napi 2x

Ajánlott PetChef menü

Háztáji bárány, Mennyei kenguru

Színek

A cairn terrier külseje

A cairn terrierek kis termetű, izmos, arányos testfelépítésű kutyusok. Sűrű, durva tapintású fedőszőrrel rendelkeznek, amely egész testükön közepesen hosszú, aljszőrzetük szintén dús, de nagyon puha. Többféle színben is találkozhatunk a blökikkel, így vörös, homokszín, szürke vagy fekete árnyalatokban.

Végtagjai rövidek, mellső mancsai nagyobbak a hátsóknál, kiválóan alkalmasak ásásra. Háta hosszú és egyenes, nyaka rövid, farka kicsi.

Koponyája viszonylag széles, sötétbarna szemei nagyon barátságosak. Állkapcsa erős. Hegyes, felálló, viszonylag kis fülekkel rendelkezik.

Testtömege mindössze 6-7,5 kg, marmagassága 25-30 cm.

A cairn terrier vérmérséklete és jelleme

Cairn terrier jelleme

Ha láttad az Óz, a csodák csodája című filmet, akkor már ismerheted a világ egyik leghíresebb cairn terrierjét, Terryt, aki Totó kutyát alakította. Totó karaktere jellegzetesen cairn: független, kemény és éber.
Karakánsága mellett azonban a cairn egy barátságos családi kutya. Vicces és szórakoztató, szeret játszani a gyerekekkel. Akkor a legboldogabb, ha a gazdái mindennapjainak részese. Imádja, ha folyamatosan követheti imádott kétlábúját, vagy a bejárati ajtónál elsőként üdvözölheti, amikor hazaér.

Élvezi szerettei figyelmét, és boldogtalan, ha túl sokat hagyják egyedül. Ilyenkor unatkozni kezd, aminek rombolás vagy idegesítő viselkedés formájában hangot is ad, például ugatni, ásni vagy rágni kezd.

Lakásban és kertes házban egyaránt jól érzi magát. Remek házőrző, azonnal bejelentést tesz, ha hívatlan vendég tűnik fel a színen. Kezdő állatszülők és tapasztalt kutyabarátok számára egyaránt ideális társ.

Ha jól szocializáljuk, kiváló partnere más háziállatoknak, azonban az idegen négylábúakat azonnal megkergeti.

A cairn terrier nevelése

A cairn terrier kíváncsi természetű és gyorsan tanul. Megfelelő kiképzéssel rengeteg parancsot és trükköt tud elsajátítani.

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

Íme néhány tipp a cairn terrier neveléséhez:

 • Mivel független és kissé makacs jellem, mindig tudnia kell, hogy ki a főnök, különben azonnal átveszi az irányítást.
 • Érdemes már kiskorától szocializálni, hogy minél több emberrel, állattal, látnivalóval, hanggal ismerkedhessen.
 • Fordíts figyelmet az engedelmességi tréningre.
 • Mivel imád hangosan ugatni, mindenképp gyakoroltasd vele a ‘csend’ parancsot.
 • Nagyon érzékeny kutya, ezért nem reagál jól a szidásra, a kemény szavakra, vagy ha nem vagy elégedett vele. Kedvességgel, türelemmel és pozitív megerősítésekkel érheted el nála a legtöbbet.

EXTRA TIPP: A kutyusod betanításához, kiképzéséhez természetesen szükséged lesz ízletes, de egészséges jutalomfalatokra. Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, és ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot, de lehetőleg glutént sem, ami kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy -allergiát.

A PetChef kínálatában már elérhetőek az ínycsiklandóan finom és omlós rágókák, amelyek fagyasztva szárított eljárással készülnek friss tőkehalból és farkashalból. Tökéletes választás kutyusod jutalmazására!

A cairn terrier betegségei, életmódbeli tanácsok

A cairn terrierek átlagosan 12-15 évig élnek. Ahhoz, hogy biztosíthasd számukra az egészséges és boldog kutyaéletet, érdemes odafigyelni az alábbiakra:

 • Kizárólag kiváló minőségű, tápanyagokban gazdag kutyaeledelt kapjon kedvenced.
 • Mindig gondoskodj a megfelelő napi mozgásmennyiségéről.
 • Figyelj oda szőre rendben tartására és szemei, fogai, fülei és mancsai ápolására.
 • 1-1,5 évente vidd el teljes körű egészségügyi kivizsgálásra, illetve ha bármi szokatlan tünetet, problémát tapasztalsz, azonnal fordulj állatorvoshoz!

Nézzük most meg, mit tehetsz, hogy a lehető legegészségesebb kiskutyát válaszd!

Nulladik lépés: kizárólag hiteles tenyésztőtől vásárolj kiskutyát!

Az első lépés a megfelelő tenyésztő kiválasztása. Sajnos a cairn terrier népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítják a jó pénzkereseti lehetőség miatt. A szaporítókat pedig sajnos nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Éppen ezért válassz nagyon körültekintően tenyésztőt!

Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

 • Minden esetben törzskönyvet ad, amihez tenyész alkalmassági vizsgát kell tenni
 • Oltási könyvvel, féregtelenítve kínálja a kölyköket
 • Tagja valamilyen egyesületnek
 • Mindent tud a fajtáról és szívesen válaszol a kérdésekre
 • Az ellések közt hagy időt az anyakutyának a regenerálódásra

A cairn terrier betegségei

A cairn terrier szerencsére egy egészséges kutyafajta, azonban náluk is kialakulhatnak bizonyos problémák a nem megfelelő tartás következtében.

Milyen betegségekkel találkozhatunk a kutyusoknál?

Szürkehályog

A szürkehályog gyakran a progresszív retina atrófiával együtt fejlődik, és a szemlencse homályosságát okozza. Az érintett szemen külső szemlélőként is észlelhető a hártyára hasonlító hályog. A probléma örökletes és bár általában idős korban jelentkezik, bármely életkorban előfordulhat.

Craniomandibularis osteopathia (CMO)

A Craniomandibularis osteopathia a koponya örökletes csontbetegsége. A kölyökkutyák általában 2 és 12 hónapos koruk között mutatják a jeleit, bár már négyhetes, illetve kétéves korban is észleltek eseteket. Egy nem daganatos eredetű csontkinövésről van szó, amely a kutyák állkapcsának rendellenességeit eredményezi. Leggyakrabban a kistestű terrierfajtáknál fordul elő.

A kutyusok a szorongás jeleit mutathatják, amikor enni próbálnak. Az alábbi tünetek figyelmeztethetnek a betegségre:

 • túlzott nyáladzás
 • étvágytalanság
 • időszakos láz
 • kidülledt szemek
 • állkapocs duzzanat
 • nehézségek a szájnyitás során és az étel felszedésekor

Sajnos nincsen igazán hatásos gyógymódja, általában az állkapocsba adott kortizon injekciókat alkalmazzák. Súlyos esetekben a kutya rendkívüli fájdalomtól és alultápláltságtól szenvedhet, mivel nem tud enni.

Rejtettheréjűség

A herék a magzati korban a hasüregben fejlődnek, és normális esetben innen ereszkednek le a herezacskóba. Amennyiben ez nem következik be, és az egyik vagy mindkét here nem jut a herezacskóba, rejtettheréjűségről beszélünk. A rendellenesség örökletes. 2-6 hónapos kor között gyógyszeres kezeléssel a féloldali rejtettheréjűség az esetek 50-60%-ában megszüntethető.

Zöldhályog (glaukóma)

A cairn terrierek hajlamosak a zöldhályogra, azaz glaukómára, amely során a szemben több csarnokvíz termelődik, mint amennyi el tud vezetődni. Ezáltal a felesleges folyadék felhalmozódik a szemben, a szem szöveteire terhelődő nyomás pedig megnő. Hosszú távon a megemelkedett nyomás a szem szöveteinek károsodását, részleges vagy teljes látásvesztést eredményezhet. A betegség kezelése során szükség lehet a csarnokvíz közvetlen eltávolítására, emellett pedig folyamatos gyógyszeres kezelésre kell számítani. Bizonyos esetben akár műtét is szükségessé válhat.

Krabbe betegség

A krabbe egy autoimmun betegség, amely három hónapos korig alakul ki, jelentős neurológiai károsodásokat okozva. Az érintett kutyusok többségében nem érik meg az 1 éves kort.

Pajzsmirigy alulműködés

A pajzsmirigy alulműködés során a szervezet nem tudja fenntartani a megfelelő pajzsmirigy hormonszintet. Ennek jelei közé tartozik a súlygyarapodás, a szőrzet elvékonyodása, a száraz bőr, a lassú szívverés és a hideg iránti érzékenység.

Mivel a pajzsmirigy alulműködés progresszív állapot, ha a fenti jelek bármelyikét észleled, mindenképp vizsgáltasd ki kutyusodat állatorvossal. A pajzsmirigy alulműködés könnyen kezelhető napi gyógyszeres kezeléssel, amelyet a kutya egész életében folytatni kell. Érdemes a tenyésztőtől információt kérni a kölyökkutya nagyszüleinek pajzsmirigy állapotáról, hiszen így megtudható, hogy a probléma előfordult-e a vérvonalon.

Perthes kór

Ez a kistestű fajták széles körét érintő betegség azt jelenti, hogy a combcsont fejének vérellátása nem megfelelő. Emiatt a csontállomány felszívódik, az ízület nem képes ellátni a megfelelő funkcióját. Főként fiatal kutyákon (5-12 hónapos korban) jelentkezik, tünetei igen markánsak. A kutyus erősen sántít, sokszor már állás közben sem terheli a fájdalmas végtagot, nehezen áll fel stb.

A gyógymód a beteg terület eltávolítása, ahol hamarosan kialakul egy speciális kötőszövet, úgynevezett álízület. Ezután a láb visszanyeri mozgásképességét. A betegség örökletes, tehát felelős tenyésztőtől történő vásárlással nagyrészt kiszűrhető!

Térdkalácsficam (patella luxatio)

A térdkalácsficam azt jelenti, hogy a térdkalács (patella) elmozdul a normál helyzetéből. Ilyenkor a kutyus számára fájdalmas a láb terhelése. Súlyos esetben krónikussá válhat a probléma, és műtéti beavatkozás is szükségessé válhat.

Microvascularis diszplázia

A mikrovaszkuláris diszplázia a máj örökletes rendellenessége. Az érintett kutyáknál a májban lévő mikroszkopikus erek alulfejlettek vagy hiányoznak. Ez csökkenti a véráramlást a májban, ami a máj és sejtjei sorvadását (méretcsökkenését) okozza.

Progresszív retina atrófia (PRA)

Örökletes szembetegség, amely a retina károsodásával jár. Az érintett kutyus egyre rosszabbul lát, majd teljesen elveszíti a látását. Genetikai vizsgálattal szűrhető, de sajnos nem gyógyítható.

Von Willebrand-szindróma

A von Willebrand-szindróma egy örökletes vérbetegség, amelyet a VIII. alvadási faktor (von Willebrand-faktor) hiánya okoz. Elsődleges jele a sérülést vagy műtétet követő túlzott vérzés. Egyéb tünetek, például orrvérzés, vérző íny, vagy gyomor- és bélvérzés is előfordulhat. A legtöbb von Willebrand-kóros kutya normális életet él. Gyanú esetén azonban mindenképpen érdemes az állatorvossal vizsgálatokat végezni a szindróma igazolására.

Extra tipp: Bár a legtöbb cairn terrier hosszú és boldog életet él, a fenti betegségekre való hajlam miatt érdemes már kölyökkutya korban kisállat biztosítást kötni rájuk. Így még a hosszabb kezelés sem fog különösebb anyagi problémát jelenteni.

A cairn terrier etetése

A cairn terrier aktivitását hatékonyan támogathatod azzal, ha szőrös kedvencedet kiegyensúlyozottan, táplálkozási igényeinek megfelelően eteted.

A kutyus napi adagját kölyökkorban 3-4 részre, felnőttkorban pedig napi 2 részre érdemes osztani.

Bár sok helyen olvashatod, hogy a száraztápos etetés tökéletes a kutyák számára, a száraztápok nagy része azonban nem megfelelő választás. Ezek ugyanis olyan silány minőségű összetevőkből készülnek, mint a húsliszt és a gabona, amelyek alacsony tápértékkel rendelkeznek, és akár allergiát is okozhatnak. Ezen kívül lényeges tudnivaló, hogy bár sok helyen az extra magas hústartalmat hirdetik, mint az eledel legfontosabb tulajdonságát, a túl magas fehérjetartalom az állatorvosok szerint vese- és májproblémákat okozhat.

A PetChef frissen főtt kutyaeledeleinek receptjeit a kutyák táplálkozására specializálódott állatorvos, Dr. Varga József állította össze. Összetevőink frissek és emberi fogyasztásra is alkalmasak, így bátran adhatod menüinket cairn terrierednek is.

Petchef Tanyasi Marha Kutyaeledel Uj2 1

Ismerd meg a Tanyasi marha menüt!

  Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma, ami legtöbbször visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced tányérjába.

  Kutyusod fáradékony, nagy mozgásigényű, válogatós, cukorbeteg, esetleg magas tápanyagszükségletű vagy még kölyök? Akkor válaszd a Tanyasi marha eledelünket!

  A gondosan összeállított monoprotein raguban, a marhahús mellett, helyet kapott még egy kis barnarizs, sütőtök, édesburgonya és friss erdei áfonya is. Remek választás válogatós kutyák számára, de még számos más előnye is van. A marhahús extra magas fehérjetartalommal rendelkezik, ezért különösen támogatja az izomzat, a csontok és a fogak megfelelő fejlődését, és rengeteg energiával látja el a kutyusokat.

  Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek!

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

  rendelek

A cairn terrier mozgásigénye, játék

cairn-terrier-mozgasigenye

A cairn terrier amilyen kicsi, olyan nagy energiával rendelkezik és igényli is, hogy a gazdi folyamatosan gondoskodjon magas energiaszintjéről elegendő mennyiségű mozgás és játék formájában.

Mindene a futkározás, kergetőzés, na és az ásás és az ugatás. Érdemes rá odafigyelni, ugyanis minden alkalmat megragad, hogy mókusokat, macskákat, nyulakat és más kutyákat vegyen üldözőbe. Kotorékeb vére miatt imád üregekbe, földalatti járatokba bújni. Nyilvános helyeken célszerű pórázon sétáltatni, és csak biztonságosan elkerített udvaron szabadjára engedni.

Brillírozik az engedelmességi és agility versenyeken.

kutya teniszlabda

Kutya teniszlabda

  A teniszlabda színes, pattog, tökéletesen illeszkedik a szájba és a legszórakoztatóbb és legsokoldalúbb kutyajáték, ami jó pár generáció óta népszerű a kutyusok körében. A PetChef kínálatában már megtalálod a vidám, egészségbarát teniszlabdákat, melyek télen-nyáron kiváló mókát biztosítanak az örökmozgó ebeknek.
  megnézem

A cairn terrier ápolása

A cairn terrier ápolása szerencsére nem bonyolult, szőrzete könnyen ápolható. A kis blökik imádják a simogatást, ezt összekötheted az ápolási rutinnal is, így a kutyusok számára mindig pozitív élmény lesz. Rendszeresen ellenőrizd, hogy nincsenek-e sebek, kiütések vagy fertőzésre utaló jelek – például bőrpír, érzékenység vagy gyulladás – a bőrön, az orrban, a szájban, a szemeken és a lábakon.

Nézzük meg, hogy mire érdemes még odafigyelni a mindennapos gondozás során:

 • Bundáját elég hetente egyszer alaposan átkefélni.
 • Nem szükséges sűrűn fürdetni, nagyjából 3 havonta ideális. A gyakori fürdő ugyanis felpuhítja a durva fedőszőrzetét, ami jelentősen ronthat megjelenésén.
 • Évente kétszer-háromszor trimmelésre is szükség van, amit érdemes kutyakozmetikusra bízni, hogy tökéletes legyen a fazonigazítás.
 • Havonta egyszer vagy kétszer vágd le a körmeit, ha nem kopik természetes módon, hogy megelőzd a fájdalmas szakadásokat és más problémákat. Ha kopog a padlón, tudhatod, hogy már túlságosan megnőtt. A körömvágás során ügyelj rá, hogy ne vágd túl mélyen, elkerülve a vérzést.
 • Füleit hetente ellenőrizd, hogy nem pirosak-e, illetve nincs-e kellemetlen szaguk, mert az fertőzésre utalhat.
 • Vizsgáld meg a szemeit, nem szabad kipirosodniuk vagy váladékozniuk.
 • A fogak egészségének megőrzéséhez rendszeresen távolítsd el a kutyus fogairól a lepedéket, amelyből fogápolás hiányában fogkő alakulhat ki. A fogkő ugyanis hosszú távon fog- és ínybetegségekhez vezet. Iktasd be a napi fogmosást kutya fogkrémmel és fogkefével.

+1 EXTRA TIPP: A lepedék eltávolításában a fogmosások között nagy segítségedre lehet egy természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágóka. A PetChef kínálatában megtalálod a szuper ízletes farkashal bőr vagy tőkehal bőr rágókákat, amelyek fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik.

Kinek való és kinek nem való a cairn terrier?

Mikor válaszd a cairn terriert?

 • Ha kistestű négylábúban gondolkodsz.
 • Ha egy magabiztos, intelligens és nagyon éber fajtát keresel.
 • Ha ízig-vérig család- és gyerekbarát kutyára van szükséged.
 • Ha lakásban is tartható kutyát szeretnél.
 • Ha biztosítani tudod, hogy ne hagyd hosszabb időre egyedül kutyusod.
 • Ha van elég időd és energiád, hogy rendszeresen játssz és mozogj kutyusoddal.

Mikor ne válaszd ezt a fajtát?

 • Ha a jól megtermett kutyákat kedveled.
 • Ha kis mozgásigényű, lustizós blöki lenne számodra az igazi.
 • Ha nem vagy biztos benne, hogy mindig lesz erőd sétálni menni.
 • Ha egy szelíd, alázatos jellemű kutyát keresel.
 • Ha nem szereted, ha kutyaugatástól hangos a ház.

És végül egy kis történelem: így alakult ki a cairn terrier fajta

A cairn terrier fajta több mint 200 évvel ezelőtt alakult ki a Skye-szigeten, ahol Martin MacLeod kapitánynak tulajdonítják kitenyésztését.

Skóciában minden terrierfajtát eredetileg a skót terrierek közé soroltak. 1873-ban új rendszert vezettek be, és a skót terriereket két osztályra osztották: dandie dinmont terrierekre és skye terrierekre. A skye terrier osztályozásba tartoztak a cairnerek, valamint a ma skót terrierekként ismert kutyák, a west highland white terrierek. Ezeket a fajtákat csak a színük alapján különböztették meg, mivel mindhárom származhatott ugyanabból az alomból. A három fajta számára 1881-ben alakult meg a Keményszőrű Skót Terrierek Klubja; a standardot 1882-ben hagyták jóvá.

A 19. század vége felé a skót terrier tenyésztők különböző tulajdonságok alapján, köztük színek szerint kezdtek szelektálni. A west highland white terrier 1908-ban így vált külön fajtává. 1912-ben a cairn terrier is önálló fajta lett, nevét az ősi skót temetkezési vagy emlékhelyeket jelölő kőhalmokról kapta.
Az első cairn terriereket Henry F. Price és Byron Rodgers felesége importálta az Egyesült Államokba 1913-ban. Az Egyesült Államokban és Angliában is keresztezték a cairn és a west highland white terriert ,egészen 1917-ig, amikor az Amerikai Kennel Klub megtiltotta az ilyen keresztezésből származó kutyák törzskönyvezését. Ugyanebben az évben az Amerikai Cairn Terrier Klub megkapta az AKC tagságot.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük