Frissen főtt kutyaeledelek berni pásztor kutyádnak

Ez a jóképű svájci farmkutya nevét Bern kantonról kapta, ahonnan valószínűleg származik. A berni pásztorok segítettek a gazdáknak a szekerek húzásában, a jószágok mezőre vagy piacra hajtásában, valamint házőrzőként szolgáltak. Manapság a berni pásztorkutya elsősorban családi társ vagy kiállítási eb, aki nyugodt és türelmes temperamentuma miatt oly népszerű. Cikkünkből most mindent megtudhatsz a berni pásztor tartásáról, gondozásáról és etetéséről, így eldöntheted, hogy mennyire ideális számodra ez a kutyafajta.

Méret

Nagy | marmagassága: 58-70 cm, súlya: 36-50 kg

Mozgásigény

Átlagos

Élettartam

6-10 év

Vérmérséklet

Intelligens, hűséges, szeretetteljes

Etetés

Napi 2x

Ajánlott PetChef menü

Tanyasi marha, Mennyei kenguru

Színek

A berni pásztorkutya méretei és külseje

A berni pásztor – angolul Bernese Mountain Dog – nagytestű és izmos kutyafajta, robosztus testalkattal rendelkezik. Mozgása elegáns, járása magabiztos és határozott.

Feje közepes méretű és arányos a testéhez képest. Széles homloka van, rövid orral, általában fekete orrlyukakkal. Fülei közepes méretűek, háromszög alakúak és felállóak.

A kutyusok sűrű, mérsékelten hosszú kettős szőrzettel büszkélkedhetnek. Bundájuk képes megvédeni őket a hidegtől és a nedvességtől. Fedőszőrzetük általában egyenes, de lehet enyhén hullámos. Aljszőrzetük vastag és puha. A legtöbb kutyus háromszínű: fekete, fehér és rozsdabarna. A fejükön gyakran látható egy jellegzetes csíkos mintázat. A fehér szín leginkább a mellkason, az arcon, a lábakon és a farok végénél jelenik meg.

A kanok marmagassága átlagosan 64-70 cm, míg a szukáké 58-66 cm. Súlyuk 36-50 kilogramm között mozog.

A berni pásztor jellemzői: viselkedése, tulajdonságai, vérmérséklete és jelleme

Berni Pasztor Elado

A berni pásztorkutya rendkívül hűséges és ragaszkodó. Nagyon kötődik szeretteihez, örül, ha aktív résztvevője lehet mindennapjaiknak. Rendkívül alkalmazkodó, így tökéletesen be tud illeszkedni a családi életbe. Figyelmes és érzékeny az emberi jelekre és reakciókra. Képes feltérképezni gazdija hangulatát és igényeit, és ennek megfelelően viselkedni.

Végtelenül nyugodt és türelmes. Mivel munkakutya vér csörgedezik az ereiben, magabiztos és éber. Nagyszerű házőrző, de soha nem agresszív. Szívvel-lélekkel vigyáz a családjára és területére. Jelzi, ha valami furcsa vagy gyanús történik a környezetében. Többnyire ugatással próbálja felhívni a figyelmet a lehetséges veszélyekre vagy betolakodókra.

Bár szereti a társaságot, általában függetlenség is jellemzi ezt a fajtát. Emellett nagyon megbízható.

A kölyök berni pásztor rendkívül aktív, nagyszájú és féktelen. Játék közben önfeledten kergetőzik és harapdál, ami ijesztő vagy veszélyes lehet kisgyermekek számára, még akkor is, ha a kutya nem akar rosszat.

A berni pásztorkutyák jól kijönnek más háziállatokkal, ha együtt nevelik őket, de a fajta egyes tagjai erősebb zsákmányszerző hajlammal rendelkezhetnek, mint mások. Ezért nem biztos, hogy jó választás például hörcsögök vagy tengerimalacok mellé.

A berni pásztor kölyök nevelése

A berni pásztorkutya rendkívül intelligens fajta, ami megkönnyíti képzését. Gyorsan felfogja az utasításokat és képes kiválóan teljesíteni a különféle feladatokat.

Nevelése során azonban elengedhetetlen a következetesség és a türelem. Fontos, hogy minden családtag ugyanazokat a szabályokat és korlátozásokat alkalmazza, hogy egy valóban jól nevelt kutya válják belőle.

Íme néhány tipp a berni pásztorkutya kölyök neveléséhez:

 • Már 10-12 hetes korában szocializáld kedvencedet! Előnyös, ha más kutyákkal, emberekkel, különböző környezeti ingerekkel találkozik, így megelőzheted, hogy túl gyanakvóvá vagy félőssé váljon.
 • A kutyusok érzékenyek lehetnek a hangos zajokra vagy a harsány kiáltásokra, ezért figyelj rá, hogy kölyökkutyád sokféle látvánnyal és hanggal találkozzon!
 • Fontos, hogy már kiskorában elsajátítsa kedvenced az alapvető engedelmességet! Tisztában legyen a határokkal és a korlátokkal. Tanítsd meg neki, hogy mi az elfogadható viselkedés, és mi az, ami tilos!
 • Mindig használj pozitív megerősítéseket kedvencednél! A kívánt viselkedést jutalmazd például kedvenc jutifalijával, dicsérettel vagy játékkal!

PETCHEF TIPP: Ügyelj arra, hogy a tréningek során a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, és ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot – lehetőleg glutént sem -, ami kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát vagy allergiát!

A berni pásztor betegségei, életmódbeli tanácsok

Ahhoz, hogy kedvenced hosszú és kiegyensúlyozott életet élhessen, a következőkre figyelj berni pásztor kutyád esetében:

 • Kizárólag tápanyagokban gazdag minőségi kutyaeledel kerüljön a tányérjára!
 • Törekedj rá, hogy a fizikai aktivitás mellett mentális stimulációban is bőven legyen része, soha ne sajnáld tőle az időt!
 • Tartsd rendben a szőrét és figyelj oda szemei, fogai, fülei és mancsai ápolására!
 • Tedd teljessé táplálkozását étrend-kiegészítőkkel, melyek támogatják immunrendszerét, valamint ízületeinek, csontjainak védelmét és szőrének egészségét!
 • Ha bármi szokatlan tünetet, problémát tapasztalsz, azonnal fordulj állatorvoshoz és 1-1,5 évente vidd el egy teljes körű egészségügyi kivizsgálásra!

Nulladik lépés: kizárólag hiteles tenyésztőtől vásárolj kiskutyát!

Az első lépés a megfelelő berni pásztor kennel kiválasztása. Ha berni pásztor eladó, nem árt szem előtt tartani, hogy sajnos a blökik népszerűségének és az óriási keresletnek köszönhetően rengetegen szaporítanak a magas berni pásztor árak miatt. A szaporítókat pedig nem érdeklik a fajta érdekei és az sem, ha valamilyen genetikai betegség öröklődik a vérvonalon. Fontos, hogy az eladó berni pásztor kiskutyák tenyésztőtől származzanak, akik valóban megbízhatóak!

Miről ismerheted fel a jó tenyésztőt?

 • Minden esetben törzskönyvet ad, amihez tenyész alkalmassági vizsgát kell tenni
 • Oltási könyvvel, féregtelenítve kínálja a kölyköket
 • Tagja valamilyen egyesületnek
 • Mindent tud a fajtáról és szívesen válaszol a kérdésekre
 • Az ellések közt hagy időt az anyakutyának a regenerálódásra

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

A berni pásztor betegségei

Sajnos ennél a fajtánál gyakoriak a súlyos egészségügyi problémák és szívszorítóan rövid életet élnek a kutyusok. Egy berni pásztor élettartama átlagosan 6-10 év, ami nagyon kevésnek számít a kutyafajták között.

Nézzük most meg, hogy milyen problémák fordulhatnak elő berni pásztor kutyusodnál!

Daganatos betegségek

A daganatos betegségek tünetei lehetnek a testen jelentkező nem gyógyuló sebek, duzzanatok, légzési vagy ürítési nehézségek, és a testnyílásokból történő rendellenes vérzés. Ha bármilyen szokatlan tünetet tapasztalsz, látogassatok el az állatorvoshoz!

Csípődiszplázia

Ez egy örökletes rendellenesség, amelynek lényege, hogy a csípőízület vérellátása nem megfelelő. Ezért ezen a területen a combcsont felső területei károsodnak. Már 4 hónapos kutyusoknál is jelentkezhet, de mindenképpen 1 éves kor alatt jellemző.

A diszplázia eleinte sokszor tünetmentes, a kutyus idősödésével azonban gyulladás, fájdalom és sántítás alakulhat ki. Egyik legjellemzőbb tünete, hogy a kutya húzza a lábát. Bár tornáztatással és megfelelő diétával sokat lehet javítani az állapoton, teljesen nem gyógyítható.

Mivel csípődiszpláziával diagnosztizált kutya nem tenyészthető, mindenképp kérj negatív teszteredményt a tenyésztőktől!

Könyökízületi diszplázia

A könyökízületi diszplázia során a könyökízületet alkotó karcsont és két alkarcsont egymással érintkező ízületi felszíne nem illeszkedik megfelelően. Emiatt helyenként feszülés, más helyen pedig instabilitás jön létre a könyökízületben. Ennek következményeként porcleválások (anconeus és coronoideus leválás), porcdegeneráció (oszteokondrózis dissecans), porckopásokkal, porcfelrakódásokkal kísért degeneratív ízületi betegség, arthrosis jön létre a könyökízületben.

Progresszív retina atrófia (PRA)

Genetikai öröklődésű szembetegség, amelynek során a szemben található ideghártya károsodik, a benne található fényérzékelő sejtek, csapok és pálcikák degenerálódnak, sorvadnak. A látás folyamatosan romlik, majd teljes vakság is bekövetkezhet. A betegség sajnos mai ismereteink szerint nem gyógyítható. Erre a betegségre is elérhető genetikai szűrővizsgálat.

Portoszisztémás sönt (hepatoencephalopathia)

A portoszisztémás sönt avagy máj sönt olyan elváltozás, amelynek során a vér rendellenesen áramlik az emésztőrendszer és a szervezet vérkeringése közt, olyan módon, hogy a máj nem képes ellátni méregtelenítő funkcióját. Ennek köszönhetően következik be a központi idegrendszer metabolikus rendellenessége, amely számos problémát okozhat: a lassúságon, álmosságon kívül zavartságot, rohamokat, kómát, hirtelen fellépő agressziót stb. A betegség lehet örökletes (veleszületett) vagy szerzett. Ha a betegség veleszületett, sebészeti beavatkozás megoldhatja a problémát.

Gyomorcsavarodás

A puffadás egy életveszélyes állapot lehet, amely a nagytestű, mély mellkassal rendelkező kutyákat érintheti, különösen akkor, ha naponta egyszer, nagyobb mennyiségű ételt fogyasztanak, gyorsan esznek, és utána sok vizet isznak, valamint erőteljesen mozognak. A puffadás során a gyomor gázzal telik meg és gyomorcsavarodás alakulhat ki. A kutya nem tud böfögni vagy hányni, hogy megszabaduljon a gyomrában lévő felesleges levegőtől, és a vér normális visszaáramlása a szívbe akadályozottá válik. A vérnyomás leesik, a kutya sokkos állapotba kerül. Azonnali orvosi ellátás nélkül az állat meghalhat. Érdemes felfúvódásra gyanakodni, ha a kutyának kitelt a hasa, túlzottan nyáladzik és hányás nélkül öklendezik. Nyugtalan, levert, letargikus, gyenge is lehet, szapora szívveréssel.

Von Willebrand-szindróma

A von Willebrand-szindróma egy örökletes vérbetegség, amelyet a VIII. alvadási faktor (von Willebrand-faktor) hiánya okoz. Elsődleges jele, a sérülést vagy műtétet követő túlzott vérzés. Egyéb tünetek, például orrvérzés, vérző íny, vagy gyomor- és bélvérzés is előfordulhat. A legtöbb von Willebrand-kóros kutya normális életet él. Gyanú esetén azonban mindenképpen érdemes az állatorvossal vizsgálatokat végezni a szindróma igazolására.

Extra tipp: Bár jó esetben a berni pásztor hosszú és boldog életet él, a fenti betegségekre való hajlam miatt érdemes már kölyökkutya korban kisállat biztosítást kötni rájuk. Így még a hosszabb kezelés sem fog különösebb anyagi problémát jelenteni.

A berni pásztor etetése

A kutyusok hajlamosak a hízásra, ezért fontos figyelmet fordítani arra, hogy a berni pásztor mennyit eszik. A túlsúly hosszú távon ugyanis egészségügyi problémákhoz vezethet, negatív hatással lehet az ízületeikre.

A berni pásztor számára a naponta kétszeri etetés ideális, ahelyett, hogy állandóan kint hagynád az ételt.

Rendszeresen ellenőrizd szőrös barátod súlyát, és ha plusz kilókat tapasztalsz, csökkentsd az eledel mennyiségét és vidd többet mozogni!

A blökik energiájukat elsősorban állati fehérjékből nyerik, ezért ügyelj rá, hogy magas minőségű, állati fehérjében gazdag, mesterséges adalékanyagoktól mentes táplálékot válassz, hogy biztosítsd négylábú cimbid számára az egész napos lendületet!

Bár sok helyen az extra magas hús- vagy fehérjetartalmat hirdetik az eledel legfontosabb tulajdonságaként, az állatorvosok szerint a túl magas fehérjetartalmú étel vese- és májproblémákat okozhat.

Vegyes etetés – jó megoldás a tisztán száraztápos etetés helyett

A tisztán száraztápos etetés helyett még mindig pénztárcakímélő, de egészségesebb megoldás az úgynevezett vegyes etetés. Ez azt jelenti, hogy a száraztápot valamilyen – mondjuk 50-50%-os arányban – kevered össze valamilyen másik, magasabb víztartalmú prémium kutyaeledellel, például esetünkben PetChef eledellel. Ilyenkor értelemszerűen a kutyus testsúlyának megfelelő mennyiségből csak a választott aránynak megfelelő mennyiséget kell venni – tehát 50-50%-os aránynál 50%-ot az adott eledelből.

A vegyes etetés további előnye, hogy mivel a táp általában ugyanaz marad, a hozzászokási idő is rövidebb. A kutyusok étvágya is javul, hiszen míg önmagában a száraztáp nem túl vonzó, “valódi” étellel keverve már étvágygerjesztőbb.

Ugyanakkor nagyon fontos, hogy hetente ellenőrizd a kutyus testsúlyát, és szükség szerint igazíts a mennyiségeken!

A PetChef frissen főtt kutyaeledeleinek receptjeit a kutyák táplálkozására specializálódott állatorvos, Dr. Varga József állította össze. Összetevőink frissek és emberi fogyasztásra is alkalmasak, így bátran adhatod menüinket berni pásztorodnak is.

A kiegyensúlyozott táplálkozás mellett a betegségek megelőzésében nagy szerepe lehet, ha a berni pásztor igényeinek megfelelő táplálék-kiegészítőt is adsz kedvencednek.

Petchef Tanyasi Marha Kutyaeledel Uj2 1

Ismerd meg a Tanyasi marha menüt!

  Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma, ami legtöbbször visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced tányérjába.

  Kutyusod fáradékony, nagy mozgásigényű, válogatós, cukorbeteg, esetleg magas tápanyagszükségletű vagy még kölyök? Akkor válaszd a Tanyasi marha eledelünket!

  A gondosan összeállított monoprotein raguban, a marhahús mellett, helyet kapott még egy kis barnarizs, sütőtök, édesburgonya és friss erdei áfonya is. Remek választás válogatós kutyák számára, de még számos más előnye is van. A marhahús extra magas fehérjetartalommal rendelkezik, ezért különösen támogatja az izomzat, a csontok és a fogak megfelelő fejlődését, és rengeteg energiával látja el a kutyusokat.

  Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek!

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

  rendelek

A berni pásztor mozgásigénye, játék

Berni Pasztor Kiskutya

A berni pásztorkutyáknak nincs kiemelten nagy mozgásigényük, de rendszeres testmozgásra van szükségük annak érdekében, hogy levezessék a felesleges energiájukat. Ez magában foglalhat sétákat, futást, úszást, labdajátékokat vagy más aktív tevékenységeket.

A fizikai aktivitás mellett fontos biztosítani számukra a megfelelő mentális stimulációt is. Intelligens fajtaként szükségük van agyuk foglalkoztatására, például agilityvel vagy engedelmességi feladatokkal.

Előnyös, ha van egy biztonságos kert vagy udvar a berni pásztorkutya számára, ahol szabadon kielégítheti mozgásigényét.

A berni pásztor ápolása

A berni pásztorkutya közepesen hosszú, sűrű szőrzete rendszeres ápolást igényel. Fontos hetente legalább kétszer alaposan átfésülni a bundáját, hogy megelőzd a csomósodást és megszabadítsd kedvencedet az elhalt szőrszálaktól. A fürdetést ritkábban, havonta egyszer érdemes végezni, hogy megőrizd bőre és szőrzete egészségét.

Ezekre figyelj még a berni pásztor mindennapos ápolása során:

 • Mindig alaposan vizsgáld át szőrös pajtid szőrzetét a séták után, hogy megszabadítsd az összegyűjtött levelektől, ágaktól, szennyeződésektől!
 • Rendszeresen tisztítsd meg füleit speciális fültisztító oldattal!
 • Nagyjából kéthetente vágd le kedvenced körmeit, elkerülve a beszakadásokat!
 • Gyakran mosd meg négylábú barátod fogait az állatorvos által javasolt fogkrémmel és fogkefével! A kutyus fogain képződő lepedékből fogápolás hiányában fogkő alakulhat ki, mely hosszú távon fog- és ínybetegségekhez vezet.

Kinek való és kinek nem való a berni pásztor?

Mikor válaszd a berni pásztorkutyát?

 • Ha nagytestű eb lenne ideális számodra.
 • Ha intelligens, könnyen képezhető szőrös barátot szeretnél.
 • Ha egy vérbeli házőrzőben gondolkodsz.
 • Ha egy hűséges négylábút választanál.
 • Ha olyan otthonban laksz, amelyhez jól körbezárt udvar tartozik.

Petchef Kakizacsko New Main

Komposztálható kakizacskó

  1 guriga 15 darab perforált, könnyen leszakítható tasakot tartalmaz. A kora reggeli sétáknál és az esti csavargásoknál a kutyaürülék talán a kedvenceinkkel járó egyik legnagyobb fejtörés. Kakizacskónk használatával csökkenthető kedvenced ökomancsnyoma. Azontúl, hogy alapból elvárható, igenis menő dolog feltakarítani a kakit kutyusunk után. A lila, szupercuki mintás kakizacsival ezt te is könnyedén megteheted a kedvenceddel való séták során.
  megnézem

Mikor ne válaszd ezt a fajtát?

 • Ha kistermetű kutyában gondolkozol.
 • Ha olyan kutyát szeretnél, amely egészséges fajta és hosszú a várható élettartama.
 • Ha kis rágcsálók mellé is alkalmas kutyus lenne ideális.

És végül egy kis történelem: így alakult ki a berni pásztor kutyafajta

A berni pásztorkutyát a Bern kantonban élő alpesi pásztorok használták a mezőgazdaságban sokoldalúan alkalmazható fajtaként. A kutyák hajtották a szarvasmarhákat a legelőre, húzták a tejeskocsikat a tejüzembe, és házőrzőként szolgáltak a gazdaságban. A berni kutyák általában párosával vitték a tejet.

A berni pásztorok feltehetően a masztiff típusú kutyáktól származnak, amelyek mintegy 2000 évvel ezelőtt a római seregekkel együtt érkeztek Svájcba. Ott keresztezték őket a helyi kutyákkal, és a mezőgazdasági munkák segítésére fejlesztették ki őket. Az iparosodással azonban a kutyák majdnem eltűntek. A fajtát a 20. század elején élesztették újjá, hogy társas kutyává váljon, bár sokan még mindig a hagyományos mezőgazdasági feladatokat is ellátják.

Az Amerikai Kennel Klub 1937-ben ismerte el a berni pásztort. Jelenleg a 39. helyen áll az AKC regisztrációi között.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük