Megérkezett végre a várva várt kiskutyánk, ember legyen a talpán, aki ellent tud állni a szőrgombóc tutujgatásának, azoknak a könyörgő szemeknek. A szeretet kimutatása nagyon is helyénvaló, sőt, kívánatos, de érdemes magunkat is a kezdetektől rendszabályozni: az elkényeztetés hamar megbosszulja magát.

A kutya nevelése az önismeret magasiskolája. Megvizsgáltuk-e már, hogy önmagunkkal mennyire vagyunk következetesek? Mert a kutyánkkal tényleg annak kell lennünk, ő ugyanis nem érti emberi természetünk mindennapi kis önáltatásait. Jó, csak ezt az egy fagyit eszem meg fogyókúra alatt, vagy vár a munka a home office-ban, de még egy epizódot megnézek a kedvenc sorozatomból. Ha a kutyánkkal néha engedékenyek vagyunk, néha pedig szigorúak, összezavarjuk. Egyik nap még felmehet a kanapéra, a másik nap pedig tilos. Ez nem fog működni. Állítsunk fel szabályokat tehát, melyeket megtanul követni, azután figyeljük meg, milyen természetesen idomul a rendhez, amiben biztonságban érezheti magát.

Petchef Kiskutya Nevelese 2 1

A kölyökkutya motivációi: étel, játék, dicséret

A kiskutyák szerencsére nem túl bonyolult lények. Esznek, isznak, alszanak, figyelik a körülöttük zajló világot. Érdemes azonnal elkezdeni a tanítgatásukat, hogy mielőbb beilleszkedjenek új környezetükbe, megszokják a napi rutint.

Petchef Tanyasi Marha Kutyaeledel Uj2 1

Ismerd meg a Tanyasi marha menüt!

  Egyre több négylábú idilli életét teszi tönkre valamilyen egészségügyi probléma, ami legtöbbször visszavezethető ahhoz, hogy milyen minőségű étel kerül kedvenced tányérjába.

  Kutyusod fáradékony, nagy mozgásigényű, válogatós, cukorbeteg, esetleg magas tápanyagszükségletű vagy még kölyök? Akkor válaszd a Tanyasi marha eledelünket!

  A gondosan összeállított monoprotein raguban, a marhahús mellett, helyet kapott még egy kis barnarizs, sütőtök, édesburgonya és friss erdei áfonya is. Remek választás válogatós kutyák számára, de még számos más előnye is van. A marhahús extra magas fehérjetartalommal rendelkezik, ezért különösen támogatja az izomzat, a csontok és a fogak megfelelő fejlődését, és rengeteg energiával látja el a kutyusokat.

  Kizárólag természetes összetevőkből, állatorvos tanácsadásával készült, frissen főzött eledeleinket még házhoz is visszük nektek!

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc eledelét!

  rendelek

A helyes viszony kialakítása az evéssel

Nemcsak a kutyus idegrendszere, hanem az emésztőrendszere is folyamatos fejlődésben van az első években. Nem mindegy, mikor és mit adunk neki enni, milyen szokásokat alakítunk ki benne. Meg kell tanulnia, hogy nincs kunyerálás, nasizás, nem habzsolunk, nem piszmogunk, nem játszunk az étellel. Megint csak a jól bevált következetesség kártyáját húzzuk elő: a rendszeresség, az azonos időben etetés, a kiváló minőségű eledel választása meghálálja magát hosszú távon.

Elkerülhetjük az emésztőszervi problémák kialakulását, ha friss, teljes értékű alapanyagokból készített főtt ételt adunk kölyökkutyánknak, ami könnyen emészthető, adalékoktól mentes, így nem allergizál. A PetChef kínálatában érdemes körülnéznünk, ha nincs időnk minden nap kímélő, de tápanyagokban gazdag ételt készíteni kedvenc négylábúnknak.

Játékból és dicséretből sosem elég

Hamar megmutatkozik, hogy mivel motiválható a kutyusunk: az éhenkórászokat jutalomfalatokkal, míg a kis hebrencseket az imádott labdájukkal vehetjük rá a tréningezésre. Akárcsak az embergyerekek, a kiskutyák is a játékból tanulnak a legtöbbet, a gazdival töltött időnek pedig minden perce aranyat ér. Alapösztönük, legalábbis jó esetben, hogy meg akarnak felelni, így a pozitív megerősítés jobban működik náluk a büntetésnél. Egy simogatás, szóbeli dicséret és persze még több játék az, ami rögzíti a jó viselkedésmintát.

A kiskutya nevelése: mit kell megtanulnia háziállatunknak?

A kiskutyák előtt még csak épp kezd kinyílni a világ, és mi máris szabályok hadával vesszük őket körbe. Ez így van rendjén, az együttéléshez szükség van egy keretrendszerre, ami megkönnyíti a közös életet. A legfontosabb leckéket a következő pontokban foglaltuk össze:

Szobatisztaság

Ha a gazdi érdekeit tartjuk szem előtt, akkor az első tananyag a szobatisztaságról szól. Persze szoros versenyben a cipők megrágásának tilalmával. Szerencsére nincs nehéz dolgunk, elég, ha megszoktatjuk vele, hogy ébredés és evés után kisvártatva kimegyünk vele sétálni, hogy megtanulja az ürítkezési rendet.

Petchef Kutya Ragoka Valogatas

Rágóka válogatás

  A kutyusod motiválása és jutalmazása fontos része a napi kapcsolatotoknak, ehhez jó, ha mindig van nálad néhány extra finom, szuperegészséges falat is.

  Fontos, hogy a jutifali alacsony szénhidrát tartalommal rendelkezzen, ne tartalmazzon semmilyen mesterséges adalékanyagot és glutént sem, ami a kutyáknál is gyakran okoz ételintoleranciát, vagy allergiát.

  Tökéletes választás lehetnek kutyusod jutalmazására a szuper ízletes izlandi tőkehal tallérok, izlandi farkashal bőr rágókák és izlandi tőkehal bőr rágókák is, melyeket fagyasztva szárított eljárással készítünk.

  Nagy segítségedre lehetnek a fogmosások közti lepedék eltávolításában ezek a természetes alapú, tápanyagokban gazdag rágókák. Fantasztikus ízükön kívül intenzív és hosszú rágásélményt biztosítanak, így kedvenced figyelmét is lekötik. Mindennapos fogyasztás mellett kevesebb barna foglepedék és fogkő alakulhat ki, és megszűnhet a kutya rossz lehelete is.

  Ne várj tovább, rendeld meg most kutyusod új kedvenc rágókáit!

  rendelek

Harapdálás, rágcsálás

Örökmozgó kiskutyánk a rágcsáláson keresztül ismerkedik a környezetével, mivel egyrészt nem tudja, hogy az a papucs nekünk fontos, értékes, másrészt azzal sincs tisztában, hogy a harapdálással nekünk fájdalmat okoz. Konzekvens felnőttként már kezdettől jelezzük, hogy ez nem kívánt viselkedés, Ne hagyjuk rá kölyökként, mert később nehezebb lesz kinevelni belőle ezt a rossz szokást.

Szocializáció

A kutya számára a világ tele van izgalommal: szagokkal, zajokkal, emberekkel, állatokkal, mindenféle felfedezésre váró kalanddal. Apró lépésekben, persze a megfelelő oltások után, minden nap egyre tovább merészkedve vezessük be kedvencüket a társasági életbe, engedjük világot látni. Tanítsuk meg neki, hogy nem kell félni az ismeretlentől, érdemes barátkozni más kutyákkal, emberekkel, a veszélyekre pedig hívjuk fel a figyelmét.

Petchef Kiskutya Nevelese 3

kakizacsi tartó

Kakizacsi tartó

  A Petchef új kakizacsi tartója stílusos kiegészítője a sétáknak, kirándulásoknak. Az oldalán található karabinerrel egyszerűen rögzítheted akár pórázra, akár táskára, így mindig kéznél van, ha a kutyus után takarítani kell. Nem fordul elő, hogy otthon marad vagy sérül a kakizacskó. Igazán strapabíró anyagból készült, ezért megannyi sétán hű szolgálatot tehet. A kakizacsi tartó anyaga bioműanyag, ezért nem csak trendi kiegészítője a kakizacsinak, hanem még környezetbarát is.
  megnézem

A kölyökkutya nevelése: otthon vagy iskolában?

Ha kezdő kutyatartók vagyunk, mindenképp ajánlott felkeresni egy kutyaovit, ahol ellátnak bennünket hasznos tanácsokkal a helyes nevelési módszereket illetően. Így még idejekorán feltárhatjuk a korai magatartási problémákat, illetve kedvencünk új barátokra is szert tehet.

A felelős állattartás, mint láthatjuk, nem ördöngösség: szeretet, következetesség és türelem a kulcsszavai. Kutyáink egészséges, boldog életét megtámogathatjuk minőségi, házi kutyaeledellel, hogy minél tovább maradjanak hű társaink, játszópajtásaink.
Kutyaeledeleinkről itt olvashatsz további hasznos információkat!

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben, valamint egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Jozsi Doboz Badge New Small 1

Ismerd meg a PetChefet!

Kutyaeledeleinket frissen főzzük, emberi fogyasztásra alkalmas, természetes és friss alapanyagokból. A hagyományos tápokhoz képest sokkal nagyobb arányban maradnak meg az ételekben a hasznos tápanyagok és vitaminok a lassú főzési eljárásnak köszönhetően.

A kutyák jó étvággyal, szívesen fogyasztják és már az első héten pozitív változás figyelhető meg a közérzetükben és egészségi állapotukban: több energia, allergia enyhülése, jobb emésztés, fényesebb bunda és egészséges testsúly.

 • A recepteket dr. Varga József állatorvos állította össze nem csak az egészség megőrzésére, hanem akár különleges táplálkozási igénnyel rendelkező kutyusok számára is. Eledeleink között megtalálhatóak hipoallergén alternatívák, illetve a máj, a vese, a szőr és bőr, valamint az ízületek támogatására megalkotott menük is.
 • Teljesen tartósítószer- és adalékanyagmentes
 • Rendkívül kényelmes a rendelés, szállítás
 • Ügyfélszolgálatunk közvetlenül elérhető telefonon, bármilyen kérdésben szívesen adunk tanácsot

Ha új vásárlóként az első Kóstoló csomag íztesztje során úgy tapasztalod, hogy kutyusodnak valamilyen oknál fogva nem tetszenek a PetChef eledelek, akkor Tiszta tányér garanciánk keretében visszatérítjük a termék teljes árát. Visszatérítési igény esetén töltsd ki a Visszatérítés és csere oldalunkon található űrlapot, és ügyfélszolgálatos kollegáink hamarosan felveszik a kapcsolatot Veled! Tiszta tányér garanciánk kizárólag új vásárlóként az első Kóstoló csomagra érvényes. A visszatérítés nem vonatkozik a szállítási költségre és egyéb díjakra.

Házi készítésű főtt kutyaeledeleink

Ünnepi malac

Érzékeny gyomorra

Megnézem

Tanyasi marha

Fokozott energiaszükségletre

Megnézem

Háztáji bárány

A szőr- és bőr támogatására

Megnézem

Szüreti pulyka

Az emésztés támogatására

Megnézem

Erdei nyúl

A máj- és vese támogatására

Megnézem

Atlanti lazac

Az immunrendszer támogatására

Megnézem

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük